Elegem van a páromból, és a családjából is... Ti mit tennétek a helyedben?
Párom egyke, van egy közös kisfiunk. Anyósom szerint "a pasik nem értenek semmihez", minden a nő dolga, a háztartás, a gyerek, a csekkek, stb, ebben a szellemben nevelték a fiát. Ehhez képest évek alatt, birkatürelemmel eljutottam a párommal oda, hogy szoktunk közösen főzni, ő is porszívózik, mosogat, és kifejezetten jó apa, rendszeresen játszóterezik a fiával, ellátja, ha kell, szereti, gondoskodik róla. Viszont. Borzasztóan egoista, a fia szükségletein túl kizárólag saját maga a fontos, én évek óta a gyerekkel vagyok otthon, nincs normális bevételem, tehát évek óta nem vettem ruhát magamnak, ellenben ő magának (és a gyereknek) mindent megvesz, én meg sehol se vagyok. Közben a haverokkal sörözni, moziba jár, ezt még el is fogadnám. De most nyaralni fog menni, több hétre, és mi otthon maradunk a kicsivel. Anyós szerint ez teljesen rendben van így, hadd menjen, kapcsolódjon ki. Amikor felháborodtam, anyós közölte velem, hogy "nem vagyunk házasok", nincsen okom felháborodni.
Ugye igazam van, ha azt mondom, hogy ez egy beteg család, és jobb nekünk külön utakon ezután?
Probáld leválasztani az anyjáról nem nagyon erősen csak,hogy ne legyen ott minden vasárnap. Most már annyira nem de fogd a gyereket menj vele kirándulni. Hívd a páros is! És anyuka biztosan kibirja ha nem vagytok ott mindenhéten...tehát menjeteknel a francba,ahova sokáig tart az út oda-vissza. Hogy biztos elmulljon az anyoslátogatás ingere.
Aztá legyen ez gyakoribb. Csinálj előre kaját,ami már vár titeket csak be kell lökni a mikróba.(ne anyádnal egyél,hiaba csináltam a kedvencemet aza a kedvencedet! Ja nem az bocsi.)
Aztán az unoka is elmaradozik-iskola tanulnia kell itthon!
Jó embernek tartod? Ezt???? Aki nélküled megy nyaralni, és sajnálja tőled a pénzt? Hát mi nem tartjuk annak! Egyenrangúságban hiszel és tűröd a megalázást? Hogy lehet jó apa az, aki utálja a gyereke anyját? Ébresztő!!!
Engedelmeskedsz-e???? Neked az esküvő csak templomi esküvőt jelent? Hát nem, kislány!
62-nek:
Sok mindenben igazad van. Viszont én nem azért nem megyek nélküle sehová, mert nem mehetnék, hanem mert vagy nincs rá pénzem, vagy kedvem nincs nélküle menni. Voltam már én is egyedül színházban, moziban, voltam ingyenes koncerteken, ilyenkor megoldja ő a gyereket. De a sok év alatt én néhányszor mentem, ő rendszeresen megy. Régen, amíg nem volt gyerek, többnyire együtt mentünk, kivéve az ő haveri sörözéseit. És abban nincs igazad, hogy utál engem. Nem utál, de saját maga a legfontosabb önmagának, és nagyon melós ilyenkor odatartani a tükröt neki, hogy lássa, hogy megint fájdalmat okozott. Nem egyszer kért már bocsánatot... Aztán eltelik egy-két év, relatíve békében, majd megint jön valami hasonló, mint most ez a nyaralás. Nem gondolom, hogy bármi változna attól, ha házasok lennénk. Ja, de. Onnantól ő lenne "az uram" (anyós most is így hívja a ferjét, pedig amúgy simán ledorongolja a sárga földig őt is), és szerintem ennyi szavam se lenne, mint most.
Hát ha a gyerek nem bír 8 óra ovit akkor nyugi, a több hetes utazást se bírná.
Amúgy fura, nekem is idegrendszeri éretlenséggel küzd a gyerekem, de bent van egész nap, főleg hogy a fejlesztések délután vannak. Az óvónők meg tudják oldani, eléggé inkompetensek lehetnek ha nem bírnak egy gyerekkel
Ha a párod is szeretné fenntartani a kapcsolatot és hajlandó változtatni, akkor le kell ülni beszélni vele. Megmondani, hogy ha veled folytatni akarja, akkor bizonyítania kell, hogy tud élettársként viselkedni. Sajnos részben a te hibád is, hogy itt tart a kapcsolatotok, ugyanis túlzottan független próbálsz lenni, minimális energiabefektetést sem vársz el tőle. Vagy azért, mert félsz, hogy ha elvárnál, akkor elhagyna vagy magad sem veszed észre, hogy több támogatásra lenne szükséged, mind anyagi, mind érzelmi tekintetben. De ha ez a kapcsolat fontos neked vagy a jövőben nem akarsz egy másik férfival ugyanitt kikötni, akkor nagyon eljött az ideje, hogy megtanulj másokra is támaszkodni és érvényesíteni a saját érdekedeit, még akkor is, ha ez másoknak "kényelmetlen".
Első körben vagy lemondja a nyaralást, vagy titeket is visz, mert nem húszéves már, hogy a haverokkal való nyaralgatás legyen az első. Még ha nem is házas, családja van, aminek jelenleg te is része vagy.
Az, hogy csak ő jár haza a gyerekkel anyóshoz, megint túl tapintatos a részedről. Így tényleg egyszerű anyósnak ellened hangolnia. Meg kell beszélni egy olyan felállást, ahol ti mint család vagytok jelen, olyan mennyiségben, ami mindkettőtöknek működik. Anyósnak semmi köze hozzá, nem kell megkérdezni. Ezeket a döntéseket sajnos ki fog kelleni erőszakolni a párodból, mert nyilvánvalóan gőze nincs arról, hogy hogyan működik egy család és neki családapaként milyen felelősségei vannak (irányodba is).
Lehet, hogy az lesz a konklúzió, hogy neki ez így már nem éri meg? Lehet. De akkor legalább neked is világos lesz, hogy sok értelme nincs vele tovább folytatni.
Beszéltél erről a pároddal?
" Te Józsi, a Pistike miatt nem tudok dolgozni, már ruhára sincs pénzem, kéne megoldást találni.
Te Józsi, nem gondolod, hogy a családoddal kéne együtt nyaralnod? Hármasban, miért nem megyünk? Nem vagyunk elég fontosak számodra, akkor szakítsunk, én keresek mást, aki megbecsül, te meg költöztesd ide a haverokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!