Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elegem van a páromból, és a...

Elegem van a páromból, és a családjából is... Ti mit tennétek a helyedben?

Figyelt kérdés

Párom egyke, van egy közös kisfiunk. Anyósom szerint "a pasik nem értenek semmihez", minden a nő dolga, a háztartás, a gyerek, a csekkek, stb, ebben a szellemben nevelték a fiát. Ehhez képest évek alatt, birkatürelemmel eljutottam a párommal oda, hogy szoktunk közösen főzni, ő is porszívózik, mosogat, és kifejezetten jó apa, rendszeresen játszóterezik a fiával, ellátja, ha kell, szereti, gondoskodik róla. Viszont. Borzasztóan egoista, a fia szükségletein túl kizárólag saját maga a fontos, én évek óta a gyerekkel vagyok otthon, nincs normális bevételem, tehát évek óta nem vettem ruhát magamnak, ellenben ő magának (és a gyereknek) mindent megvesz, én meg sehol se vagyok. Közben a haverokkal sörözni, moziba jár, ezt még el is fogadnám. De most nyaralni fog menni, több hétre, és mi otthon maradunk a kicsivel. Anyós szerint ez teljesen rendben van így, hadd menjen, kapcsolódjon ki. Amikor felháborodtam, anyós közölte velem, hogy "nem vagyunk házasok", nincsen okom felháborodni.

Ugye igazam van, ha azt mondom, hogy ez egy beteg család, és jobb nekünk külön utakon ezután?

nov. 15. 22:03
 71/92 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudsz részmunkaidőt vállalni, akkor az otthon töltött idő alatt tanulj olyat, amiben majd tudsz!
nov. 26. 12:42
 72/92 anonim ***** válasza:
36%
ha nem tartottad fontosnak hogy a pasid elvegyen felesegul akkor semmi kozotok egymashoz. a mai nok osszeissza szulik a gyerekeket es csodalkoznak hogy a ferfi nem veszi el oket hiszen mindent megkapott elore anelkul hogy felelosseget vallalna a csaladjaert. en nem tartom egyenlonek az egyuttelest a hazassaggal tehat a kovetelmenyek es jogok sem ugyanolyanok. Menj el dolgozni es hagyd ott a pasidat mert regota nem vagy fontos neki. akarta a gyereket egyaltalan?
dec. 12. 10:50
 73/92 A kérdező kommentje:
Utolsó: igen, főleg ő és az ő családja akarta a gyereket. Egyébként az, hogy NEKED mennyire fontos a házasság, az szerintem a történet szempontjából nem releváns, én fentebb már leírtam, mi a véleményem erről. Egy kapcsolat nem a papírtól fog működni, ha így lenne, nem végződne minden második házasság válással. Egyébként milyen követelmények és jogok? A gyerek jogai azonosak azzal, mintha házasok lennének a szülei, tehát nem "összevissza született a világba", hanem van apja is, anyja is. És nem gondolom, hogy aki egy tartós kapcsolatban tisztességtelen, az megváltozna a házasságtól, vagy hogy a nemanyósom akkor normálisabban viselkednek velem. Akkor nem arra hivatkoznak, hogy nem vagyunk házasok, hanem arra, hogy egy házasságnak ki kell bírnia némi nézeteltérést...
dec. 12. 18:41
 74/92 A kérdező kommentje:
-k (Id.ióta autocorrect. 🤬)
dec. 12. 21:00
 75/92 anonim ***** válasza:
100%

Na igen,itt azért te is helikopter voltál.

1-2 akarhány gyerek közös akarat terméke legyen. Ezt a valakik akarnak gyereket ezért a nő szűl hozzáálást sosem értettem.

Boritékolható,hogy ott valami gebasz van,ha másért más kedvéért szűlsz.

Nos te ezt elrontottad.

A pasi csupa nagybetűs REDFLAG valamièrt mégis vele maradtál és szültél is neki.

A csaladjatvsem szereted ők sem téged.

És mégis.

Mit vársz tőlünk?

Milyen tanácsot fogadnálel?

dec. 12. 23:20
 76/92 anonim ***** válasza:

72 es voltam. Kerdezonek. Nem mondtam hogy az en velemenyem relevans kell legyen neked, pusztan a megallap[itasaidra reagaltam. (probaltam)Nem csupan az en megallapitasom vagy velemenyem , ugy tunik az anyosode is aki nem az anyosod hogy mivel hivatalosan nem tartozol a fiahoz nem fogad el csaladtagnak ahogy a jelenleg nem sogornod sem.Lehet hogy valoban sokaknak nem szamit a papir de ugyanolyan soknak erdekes modon foleg ferfiaknak pedig szamit. de ez a te esetedben mellekes, mert valoszinuleg a mentalitasod az amit kifogasolnak benned ugy a parod mint az anyja. En amikor szultem , de elotte es sot utana isnem dolgoztam, de a ferjem kotelessegenek tartotta regen is es most is hogy a FELESEGEROL ES A GYEREKEROL gondoskodjon. Ha csak baratnoje vagy elettarsa lettem volna akkor eloszor is nem szultem volna gyereket masodszor o nem tartotta volna kotelessegenek hogy gondoskodjon rolam. lehet hogy a parod sem erzi kotelessegenek hogy a "parjarol" gondoskodjon? a felesegerol viszont gondoskodna? ezt neked kell tudnod. Plusz te ugy szultel gyereket hogy nem a te es az elettarsad kizarolagos dontese volt te nem annyira akartad inkabb engedtel az elvarasnak hogy legyen gyerek. Ha viszont igy volt akkor meg vegkeppen nem koteles rolad gondoskodni a ferfi. neki kotelezettsege csak a gyerekkel szemben van veled szemben nincs es ezt nektek kell tisztazni nem pedig a rokonoknak.Egy igazi PAR akar papirral vagy anelkul nem jar hetekig kulon nyaralni szerintem. Te a gyerek anyja vagy de nem az o hozzatartozoja. ez pedig kulonseg.

75 osnek mindenben igaza van. ahogyan te allsz hozzajuk ugy allnak hozzad te is. ez a ferfi kizarolag a gyerek miatt kotodik valamennyire hozzad es ez meg szerencse is mert megtehetne hogy teljesen kizar az eletebol.

elrontottad mar az elejen nem figyeltel az into jelekre, viseld a kovetkezmenyeket egyedul.Gondolom az anyos raadasul nincs elragadtatva hogy a gyerek sem egeszseges. Nem kell amitani az embernek magat hogy "dehat az unokaja" mert sokszor a rokonok egyaltalan nem fogadjak el a serult gyereket. ha tetszik ez neked ha nem de ez van.

dec. 13. 08:26
 77/92 anonim ***** válasza:
utolso megegyszer: jol irtad kerdezo a GYEREKNEK A JOGAI UGYANOLYANOK MINT A HAZASSAGBAN SZULETETTEKE. viszont neked semmifele jogod nincs nem vagy hazastars, semmit nem varhatsz foleg nem koveteletsz se a gyerek apjatol se a csaladtol.
dec. 13. 08:28
 78/92 A kérdező kommentje:

"Semmiféle jogom sincs..." Pfff... Gratulálok a csodás értékrendhez, tulajdonképpen ezek után tényleg nem lepődöm meg semmin. Elvégre az, hogy a KÖZÖS GYEREK MIATT, aki pláne némelyek szerint, mivel "nem tökéletes", így pláne nem jogosít fel semmire, nem tudok visszamenni dolgozni, az kizárólag az én problémám, mert abból, hogy nem vett el (én sem akartam soha, hogy elvegyen), tudnom kellett volna, hogy egy senki vagyok.

Döbbenet, de komolyan. Köszi, a további tanácsaitokat megtarthatjátok magatoknak, nálatok a chatbotba is több érzelmi intelligencia szorult.

dec. 16. 21:55
 79/92 anonim ***** válasza:
56%
A gyerekkel allitasod szerint torodik az apja. veled nem mert nem tartozol hozza, egyikotok sem vallalta a masikat hogy osszetartozzatok. A gyerek raadasul serult ami meg inkabb ellened hangolja a csaladot is. Hiaba pruszkolsz a KOZOS GYEREK AKIT TE NEM IS AKARTAL nem osszekoto kapocs. gondoskodj magadrol a gyerek apjanak nincsenek veled szemben kotelessegei ahogy neked sincs vele vagy a csaladjaval szemben ahova nem is tartozol mint csaladtag.
dec. 17. 12:08
 80/92 A kérdező kommentje:
Az, hogy a kicsi nem neurotipikus, az mennyiben az én "hibám", kedves utolsó? A fiam picivel lassabban fejlődik, mint az átlagos gyerekek, de teljes értékű, szeretnivaló kis emberi lény. Te viszont, a hozzád hasonlóakkal együtt undorító ember vagy.
dec. 17. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!