Elegem van a páromból, és a családjából is... Ti mit tennétek a helyedben?
Párom egyke, van egy közös kisfiunk. Anyósom szerint "a pasik nem értenek semmihez", minden a nő dolga, a háztartás, a gyerek, a csekkek, stb, ebben a szellemben nevelték a fiát. Ehhez képest évek alatt, birkatürelemmel eljutottam a párommal oda, hogy szoktunk közösen főzni, ő is porszívózik, mosogat, és kifejezetten jó apa, rendszeresen játszóterezik a fiával, ellátja, ha kell, szereti, gondoskodik róla. Viszont. Borzasztóan egoista, a fia szükségletein túl kizárólag saját maga a fontos, én évek óta a gyerekkel vagyok otthon, nincs normális bevételem, tehát évek óta nem vettem ruhát magamnak, ellenben ő magának (és a gyereknek) mindent megvesz, én meg sehol se vagyok. Közben a haverokkal sörözni, moziba jár, ezt még el is fogadnám. De most nyaralni fog menni, több hétre, és mi otthon maradunk a kicsivel. Anyós szerint ez teljesen rendben van így, hadd menjen, kapcsolódjon ki. Amikor felháborodtam, anyós közölte velem, hogy "nem vagyunk házasok", nincsen okom felháborodni.
Ugye igazam van, ha azt mondom, hogy ez egy beteg család, és jobb nekünk külön utakon ezután?
Komolyan ennek nem volt semmi jele korábban?
És még gyereket is szültél neki,miért?
Mindegy.
Ha úgysem lesz itthon hetekig akkor nyugiban összepakolhatsz és mehetsz máshová ahol jobb neked és gyereknek is.
A pasinak meg majd feltünik a hiányod,ha nem kap kaját este.
Az "anyóst" pedig ignoráli kellet volna már az elején,de majd mostantól.
Alacsony minőségű - még nem férfi - hímegyeddel jöttél össze és a nevelésében jelentősen léptél előre.
A csávó bizony nagyon rosszul áll a dolgokhoz, ezen változtatni kell. Ezt meg kell beszélni, párterápia is szükséges lehet. Ennek a kimenete egy a másikra odafigyelő ÉS féfi kinevelése lehet. Ha ez nem működik, akkor mérlegelni kell, hogy mi a jobb a gyereknek:
1. diszfunkcionális családban felnőni, ahol nem tudja megtanulni a pérkapcsolat alapjait, és az anyja boldogtalan, az apja meg "jó, ahogy vannak a dolgok" módon öntudatlan és önző módon "boldog",
2. kilépni a kapcsolatból, és vállalni a rövidebb-hosszabb idejű anyagi visszaesést, egyke gyerekkel élést és jelentősen rossz esélyeket a párkapcsolati piacon.
Itt nem-felnőttek vállaltak gyereket.
"Anyós szerint ez teljesen rendben van így, hadd menjen, kapcsolódjon ki. Amikor felháborodtam, anyós közölte velem, hogy "nem vagyunk házasok", nincsen okom felháborodni."
Tehát kimondta, amit eddig talán nem is sejtettél(?), hogy téged egy ingyenélőnek tekintenek, aki örüljön, hogy megtűrik a házban.
Egyébként eleve furcsa, valakiben nincs annyi női szolidaritás, hogy a helyedbe képzelje / érezze magát. Még annak dacára is, hogy egyébként hajlamosak általában a "fiacskájuk" pártjára állni.
Csak te itt semmibe vagy véve.
Alacsony minőségű - még nem férfi - hímegyeddel jöttél össze és a nevelésében jelentősen léptél előre.
Ennyi erővel a kérdező is alacsony minőségű, még nem felnőtt nő hiszen más tartja el.
Kérdező, fizesd ki magadnak az utazást ha menni akarsz, meg a gyerek költségeinek a felét. Ha akkor jó a kitartott szerep mikor nem kell dolgozni csak a hűtőbe terem az étel, akkor legyen jó ilyenkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!