Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elegem van a páromból, és a...

Elegem van a páromból, és a családjából is... Ti mit tennétek a helyedben?

Figyelt kérdés

Párom egyke, van egy közös kisfiunk. Anyósom szerint "a pasik nem értenek semmihez", minden a nő dolga, a háztartás, a gyerek, a csekkek, stb, ebben a szellemben nevelték a fiát. Ehhez képest évek alatt, birkatürelemmel eljutottam a párommal oda, hogy szoktunk közösen főzni, ő is porszívózik, mosogat, és kifejezetten jó apa, rendszeresen játszóterezik a fiával, ellátja, ha kell, szereti, gondoskodik róla. Viszont. Borzasztóan egoista, a fia szükségletein túl kizárólag saját maga a fontos, én évek óta a gyerekkel vagyok otthon, nincs normális bevételem, tehát évek óta nem vettem ruhát magamnak, ellenben ő magának (és a gyereknek) mindent megvesz, én meg sehol se vagyok. Közben a haverokkal sörözni, moziba jár, ezt még el is fogadnám. De most nyaralni fog menni, több hétre, és mi otthon maradunk a kicsivel. Anyós szerint ez teljesen rendben van így, hadd menjen, kapcsolódjon ki. Amikor felháborodtam, anyós közölte velem, hogy "nem vagyunk házasok", nincsen okom felháborodni.

Ugye igazam van, ha azt mondom, hogy ez egy beteg család, és jobb nekünk külön utakon ezután?

nov. 15. 22:03
 51/92 anonim ***** válasza:
91%
Sok mindentől függ,erre így nehéz válaszolni. Anyósodnak semmi köze hozza és elmondani se kéne neki ezeket, ugye nem vele laktok? Te mióta vagy otthon, gyesen vagy és várnak vissza valahova, vagy évek óta otthon ülsz egy óvodás mellett és egész nap raersz? Mert nem mindegy.
nov. 16. 19:50
 52/92 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőnek nem tetszettek a válaszok, mely szerint lehetne elmenni dolgozni otthonülés helyett és már vissza se néz :D
nov. 17. 08:32
 53/92 A kérdező kommentje:

A kisfiunknak idegrendszeri éretlensége van, kiscsoportos óvodás. Még nem szobatiszta, folyamatos fejlesztést kap. Le van maradva a fejlődésben, ami azt jelenti, hogy nehezebben veszi az akadályokat. Többször érte kellett mennem az oviba, vannak nehezebb napjaink, ő az, aki nem áll készen arra, hogy napi több, mint 8 órákat oviban legyen, nem én nem állok készen a munkára. Mindig dolgoztam, volt GYED-em is. Azóta nincs semmim, amióta úgy vagyok itthon, hogy azt elvileg nem indokolja már a gyerek, és rohadtul nem élvezem. De a gyerek apja azelőtt is jóval többet keresett nálam, de mindig beleadtam a közös nyaralásokba, fizettem én is, amit tudtam. Persze már akkor is sokszor volt, hogy ő ruhát, cipőt vett magának, én meg hordtam a régi ruháimat, mert nekem nem futotta újra. Gyereket ő akart, meg az ő családja elsősorban. Nem élünk együtt anyósékkal, de minden hétvégén ott kell náluk ülni családi ebéden. Illetve kellett, mert én már nem megyek, csak ő a kicsivel.

Aki engem okol, annak részben igaza van. Részben viszont a párom ugyanakkora szerencsétlen ebben a sztoriban, mint én, ha nem nagyobb. Ő ugyanis egyedül fog maradni, ha mi elmegyünk. Én azt is felajánlottam, hogy nevelje ő a kicsit, akkor én újra tudnék dolgozni, de maximum a kéthetes közös nevelést vállalná be. Nem azért nem dolgozók, mert nem akarok dolgozni. Viszont arról, hogy a kicsi "nehezebb eset", nem tehetek. Szépen fejlődik egyébként, mire iskolába megy, valószínűleg behozza a lemaradásait. Csak addigra én beleőrülök ebbe az egészbe. Még csak annyit, a párom visz egy üzletet, amiben mivel itthon vagyok, segítek, amit tudok. Nem éhezünk amiatt, hogy most nincs munkám, és nekem is vannak más bevételeim is, amit a legritkább esetben költök magamra. Iszonyú igazságtalannak érzem, hogy minden rajtam csattan, hogy még a kommentek szerint is teljesen igazságos, hogy a pasinak minden jár, mert ő keresi a pénzt, aki viszont a gyereknek van alárendelve, az egy "kitartott, lusta nő", és örüljön, ha enni kap. Bármikor cserélnék vele szerepet, BÁRMIKOR. Nem betont kever 12 órában.

nov. 17. 10:55
 54/92 A kérdező kommentje:
Még csak annyit: ha vissza is megyek dolgozni, valószínűleg nekem akkor se fogja ázsiai utazásra futni, max valami közelebbire, mint eddig. Akkor most ez így teljesen rendben van, hogy neki viszont igen, tehát akkor ő megy? Valóban csak ez számít, hogy kinek mennyi pénze van? Azért kíváncsi lennék, ha én keresnék többet nőként, és én lépnék le, őt otthagyva a gyerekünkkel, akkor mit ítélne az igazságos gyakoris közösség...
nov. 17. 11:20
 55/92 anonim ***** válasza:
83%
El kell válni. Van hova menned?
nov. 17. 11:31
 56/92 anonim ***** válasza:
100%
Hát kérdező, ennek fényében tényleg elég gáz a helyzet. Nem az a baj ha néha-néha elmegy külön is, hanem ha a családjánál fontosabbak a haverok, téged meg semmibe néz. A másik fele meg anyuka ugye... el kellene engedni a szoknyáját.
nov. 17. 12:42
 57/92 anonim ***** válasza:
100%
Igen elkelle engedni...de ha eleve úgy van nevelve,hogy "mindent mrgteszek a pici fiamnak és viszem a háztartás,te csak legyél" ő mindig anyu pici fia marad.
nov. 17. 15:06
 58/92 anonim ***** válasza:
78%

Egy gyereket közösen kell válani. Ha te annyira nem akartál,miért maradtál vele?

Miért az anyosnsak szülsz,nem magagnak és párodnak?

nov. 17. 15:08
 59/92 anonim ***** válasza:
71%

Rz így egészen másképp hangzik. Sajnálom, Kérdező, rosszul választottál. Persze, tudom, ezek a dolgok nem jönnek ki mindjárt, és mire észhez térnénk, már túl messzire ment az egész. Könnyű azt mondani, hogy hagyd ott, vidd a gyereket és éljetek külön. Nem olyan könnyű ebből kiszállni, főleg, hogy a kisfiad nem egyszerű eset. Egyébként az sem segít a dolgon, hogy nem vagytok házasok. Hiába mondják, hogy ez egyszerűbb, mert nem igaz. Kívánom neked, hogy a kisfiad minél előbb behozza a lemaradását, és elmehess dolgozni.

N

nov. 17. 15:16
 60/92 A kérdező kommentje:

Én is akartam a gyereket, de nem minden áron, pontosan a fent említett dolgok miatt. Viszont én most sem a gyereket bánom. A párom jó apa, az lesz akkor is, ha esetleg külön megyünk. Én abba fáradtam bele, hogy rengeteget teszek ezért a kapcsolatért a kezdetektől fogva, hogy működjön, mert szeretem a páromat, és jó embernek tartom. Rengeteg kompromisszumra hajlandó volt már, de borzasztóan egós. És rendszeres időközönként jön valaki, aki elmagyarázza neki, hogy neki mindenhez joga van. Egyébként ő most sem akar szakítani. Én sem, de nem bírom már ezt így, pláne, hogy anyós is kimutatta a foga fehérjét. A páromnak tolerálok dolgokat, de neki nem vagyok hajlandó, főleg mert nagyrészt neki köszönhetem, hogy sokszor ennyire nehéz a fiával.

A házasságról: senkinek nem mondanék igent. Nem a papír miatt, hanem mert nem esküszöm olyasmire, amiben nem lehetek biztos. Pláne nem hiszek az "engedelmeskedsz-e..." kezdetű mondatban, hogy én ezt bárkinek megígérjem. A szerelemben, a szeretetben, a kommunikációban hiszek, és az egyenjogúságban. Ha a házasság garancia lenne bármire, nem végződne minden második válással.

nov. 17. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!