Elegem van a páromból, és a családjából is... Ti mit tennétek a helyedben?
Párom egyke, van egy közös kisfiunk. Anyósom szerint "a pasik nem értenek semmihez", minden a nő dolga, a háztartás, a gyerek, a csekkek, stb, ebben a szellemben nevelték a fiát. Ehhez képest évek alatt, birkatürelemmel eljutottam a párommal oda, hogy szoktunk közösen főzni, ő is porszívózik, mosogat, és kifejezetten jó apa, rendszeresen játszóterezik a fiával, ellátja, ha kell, szereti, gondoskodik róla. Viszont. Borzasztóan egoista, a fia szükségletein túl kizárólag saját maga a fontos, én évek óta a gyerekkel vagyok otthon, nincs normális bevételem, tehát évek óta nem vettem ruhát magamnak, ellenben ő magának (és a gyereknek) mindent megvesz, én meg sehol se vagyok. Közben a haverokkal sörözni, moziba jár, ezt még el is fogadnám. De most nyaralni fog menni, több hétre, és mi otthon maradunk a kicsivel. Anyós szerint ez teljesen rendben van így, hadd menjen, kapcsolódjon ki. Amikor felháborodtam, anyós közölte velem, hogy "nem vagyunk házasok", nincsen okom felháborodni.
Ugye igazam van, ha azt mondom, hogy ez egy beteg család, és jobb nekünk külön utakon ezután?
Te amúgy mit csinálsz egésznap?
Mert évek alatt gondolom azért a gyerek eljutott a megszületéstől az ovodaig,minimum kis csoportos. Akkor lehetne menni dolgozni!
Ha bölcsi akkor is.
Ha meg nem dolgozol akkor viheted a háztartást,fizetheted a csekekket.
Van rá időd és úgy tűnik nem kell kuporgatni.
Az igaz,hogy önző...de tud változni. Neked is sikerült nevelned:takarít,főz.
Az "anyóst" érzem igazi problémának,túlságosan ott van.
Ès ennek lesz folytatása ami számodra rosszúlnézki. Mivel nem vagy feleség!
Ezt a beszélgetést nyilvan előadja a fiacskájának is lehet,hogy ki is színezi. Téged befeketitve. Hogy kinyiljon csipája. Téged kipenderitsen,keressen magának másik háziasszonyt aki boldogan vele van és nem nyafog.
Beteg család az biztos,de ha külön utakon akarod folytatni akkor mégis hogyan?
A kérdésből kiderült,hogy kb.: egy rongyod sincs!
Hova mész,miböl,mit csinálsz a gyerekkel, akkor aztán tényleg mindent neked kell csinálni. A gyerek még néhány évig nem tud igazán segiteni sem,sőt inkább akadályoz,vagy nem szándékosan de rosszabbá teszi a helyzetet.
Egy dolog van ami valódi opció. Türsz visszamész dolgozni és probálod nevelni a faszit is meg a a gyereket is. Aztán méglegelsz:menne egyedül vagy sem?
És döntesz!
Gondolom vannak szülei, családtagjai stb.
Honnan tudod milye van vagy milye nincs?
"hogy ez egy beteg család..."
Igen, és te is legalább ugyanolyan beteg vagy, mint a többi tagja.
Jaj, ez a “nem vagytok házasok, nincs okod háborogni” a kedvencem…
Ez kb. azt jelenti, hogy nem mondhatod el azt ami bánt és kussban, szinte már-már vigyorogva kell tűrnöd azt, ami téged bánt?! Jókora idióta felfogása van a kedves anyósjelöltnek! Mert ez korántsem így van! Nem egy rohadt papír fog feljogosítani téged arról, hogy megmondd a véleményed! Nem vagytok házasok csak épp szültél a fiának egy gyereket! Ezzel jobb, ha tisztában van az öregasszony! Az én véleményem szerint az, hogy szültél neki egy gyereket, az többet nyom a latban, mint egy krva papír a házasságról! Amúgy megnyugtatlak, ezt a szitut az anyósod élvezi a legjobban! Az meg, hogy a fejedhez vágja csak hab a tortán neki. Ja, és nem kéne belepofáznia a kapcsolatotokba, mert NINCS HOZZÁ KÖZE! Annyira okos, de arra esze már nem volt, hogy megnevelje a fiát vagy legalább elmondja neki, hogy miképpen kell viselkednie apaként!
Egyébként, teljesen igazad van! A párod egy nagy gyerek, akiben a felelősségnek a szikrája sincs benne! A gyereked és a te nyugalmad a legfontosabb, csak ez legyen amit a szemed előtt tartasz! Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!