Hogy jelezzem finoman a férjem anyjának,hogy ne filléres ételekkel szúrja ki a gyerekek szemét,ha meglátogatjuk hétvégén?
Figyelt kérdés
Két kisgyerekünk van,kéthetente az anyósnál vendégeskedünk,vidéken él. Persze ilyenkor főz ebédet,de hogy miket az hagy némi kivetnivalót maga után.Olyan kajákkal szúrja ki a gyerekek szemét amit még talán a háború alatt ettek. Lapcsánka,dödölle,volt már tojáspörkölt puliszkával,krumplilángos,grízes tészta és hasonló borzadályok. Egyszer még főzelékre se rendes fasírtot csinál,hanem búzadarából valami lepényt.. Sütni jó ha kakaós palacsintát süt. Én még hétköznap is különbeket csinálok nekik ha nem oviban/bölcsiben vannak. Ha anyáméknál vagyunk ők rendesen kitesznek magukért,a húsleves meg a rántott hús krumplival az alap,de mellé, még más is mindig van.. Férjemmel sem merek erről beszélni,mert nagyon odavan az öreglányért,de nem tudom,hogy jelezzem finoman,hogy az unokáinak ennél kicsit jobb járna ha már nála vannak.jún. 8. 20:02
1/104 anonim válasza:
Ha beszélőviszonyban vagytok máskor is akkor elhinteném mi az amit megennénk a hétvégén amikor megyünk, hátha veszi a lapot.
2/104 anonim válasza:
Milyen az anyagi helyzetuk? Ha ennyit birnak, hat ennyit, mi ezzel a baj? Nem finom? Nem foz jol a mama? Nem izlik a gyerekeknek?
3/104 anonim válasza:
Úgy látom pedig, hogy a lelkét kiteszi. Az, hogy neked ezek snassz ételek, hát...
Én az ilyen látogatások alkalmával mindig viszek magammal annnyi ebédet, ami az egész családnak elég, hogy ne a sütés-főzéssel menjen el az idő.
4/104 anonim válasza:
Nem lehet, hogy nincs pénze? Ez eléggé megmagyarázná a dolgokat.
5/104 anonim válasza:
"Lapcsánka,dödölle,volt már tojáspörkölt puliszkával,krumplilángos,grízes tészta és hasonló borzadályok"
Bárcsak mindig ilyeneket ehettem volna gyerekkoromban 😍
6/104 anonim válasza:
De rég ettem lapcsánkát és dödöllét. Imádom. 🥰. Meg a tojáspörköltet is. Sőt, múlt vasárnap borsós nokedlit csináltam. Tudom, nem vasárnapi kaja, de szeretjük. 🙂 Lehet, csak erre telik neki. De biztos vagyok benne, hogy imádja az unokáit és a szívét lelkét kiteszi értük.
7/104 anonim válasza:
Biztos a háború miatt sütöttem ma lángost.
8/104 anonim válasza:
Mi a baj ezekkel az ételekkel? A gyerekek tipikusan jobban szeretik a grízes tésztát, lángost, mint a húsos kajákat...Ha te hétköznap úgyis a magad ízlése szerint eteted őket, akkor miért olyan nagy probléma, hogy amikor nála vannak, másféle konyhát is kipróbálhatnak? Ettől mennyivel jobb a rántott hús+ krumpli kombó? Az egészséges életmód besír rajta...
9/104 anonim válasza:
Ha a gyerekeknek nem ízlene, azt mondom, igazad van. De jól értem, hogy itt az a baj, hogy OLCSÓAK? Ebben az esetben szégyelld magad!
10/104 anonim válasza:
A full egészségmániás tesóm gyerekei szoktak ilyesmiért könyörögni anyunak, ha nála vannak
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!