Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy jelezzem finoman a...

Hogy jelezzem finoman a férjem anyjának,hogy ne filléres ételekkel szúrja ki a gyerekek szemét,ha meglátogatjuk hétvégén?

Figyelt kérdés
Két kisgyerekünk van,kéthetente az anyósnál vendégeskedünk,vidéken él. Persze ilyenkor főz ebédet,de hogy miket az hagy némi kivetnivalót maga után.Olyan kajákkal szúrja ki a gyerekek szemét amit még talán a háború alatt ettek. Lapcsánka,dödölle,volt már tojáspörkölt puliszkával,krumplilángos,grízes tészta és hasonló borzadályok. Egyszer még főzelékre se rendes fasírtot csinál,hanem búzadarából valami lepényt.. Sütni jó ha kakaós palacsintát süt. Én még hétköznap is különbeket csinálok nekik ha nem oviban/bölcsiben vannak. Ha anyáméknál vagyunk ők rendesen kitesznek magukért,a húsleves meg a rántott hús krumplival az alap,de mellé, még más is mindig van.. Férjemmel sem merek erről beszélni,mert nagyon odavan az öreglányért,de nem tudom,hogy jelezzem finoman,hogy az unokáinak ennél kicsit jobb járna ha már nála vannak.
2024. jún. 8. 20:02
 81/104 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogtad fel.

Nem a zsírosság itt a lényeg…

2024. júl. 3. 15:51
 82/104 anonim ***** válasza:
100%

kedves #77: te milyen gyakran ettél gyerekkorodban a nagyidnál? És ebből hányszor kértél palacsintát/gombócot/sütit/bármit, amit anyád nem engedett a hétköznapokban?

Néhány hetente senki nem hal bele ezekbe az ételekbe. Főleg, ha otthon sose kap ilyeneket, még különleges is lesz a gyereknek. A nagyi szeretetből főzi, ezerszer jobban tud esni nála egy sima krumplistészta is, mint máshol a kaviár. Mert a nagyi csinálta. (Itt azért leszögezném, hogy allergia és egyéb egészségügyi okok miatt nem enni valamit egészen más tészta, mint amit a kérdező pedzeget, akinek csak az a baja, hogy ezek nem drága ételek. Ha valamitől komoly baja lesz a gyereknek, azt értelemszerűen ne adjon neki a nagyi se, de itt most nem arról van szó.)

2024. júl. 3. 16:23
 83/104 anonim ***** válasza:
8%

80# Ezt most nem értem, magyarul is le tudnád írni? Nem beszélem az ork nyelvet.

82# Örülök, hogy kérdezed. Majdnem mindennap ettem a mamámnál. Sosem csinált ilyen ramaty ételeket. A legegészségtelenebb amit készített, az a lángos és a palacsinta, de azokból nem is nagyon ettem. Ilyenkor gondolt rám és összedobott egy jó kis rántottát nekem. Sosem kértem tőle ilyen moslék kajákat. Viszont mindig főzött nagyon finom leveseket, és az ételei 80%-ának megfelelő volt az analitikai összetevője. Példát is vettem róla.

2024. júl. 3. 22:02
 84/104 anonim ***** válasza:
95%
Nagymamámnál nem ettünk ilyeneket. Csodálatos asszony volt, nagyon finomakat sütött-főzött. Apukám kérte sokszor, hogy főzzön valami különlegeset. A töredékét sem tudom annak, amit ő tudott, azóta sem ettem olyat. A kérdező anyósa kis jövedelmű, egyszerű asszony lehet, aki valószínűleg csak ezeket az ételeket főzte egész életében, mást nemigen tud. Ami a kérdésben kifogásolható, ahogy a kérdező az anyósáról beszél.
2024. júl. 3. 22:18
 85/104 anonim ***** válasza:
74%

83/as, te a kérdező vagy?

Rántotta, mint elit kaja :) :)

Mint a kérdező, akinek a rántott hús számít szuperkajának 😁😄

2024. júl. 4. 15:26
 86/104 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű kérdező. Hívd meg te hétvégente a mamát, csinálj kaviárral töltött lazacot spárgával és mond meg hogy ti csak ezt eszitek, de mivel nem akarod terhelni ezentúl minden hétvégén elkészíted te, várjátok szeretettel
2024. júl. 4. 17:31
 87/104 anonim ***** válasza:
25%
85# Nem. Ki mondta, hogy a rántotta elit kaja? Különb, mint a zsírban tocsogó kenyér, ennyit mondtam.
2024. júl. 4. 17:44
 88/104 anonim ***** válasza:
46%
83as igen összedobott neked egy szuper koleszterin bombát a rántottával..milyen gondos:-D
2024. júl. 4. 18:04
 89/104 anonim ***** válasza:
48%

87-es, te állítod a hozzászólásoddal, hogy lángost meg palacsintát nem eszel, bezzeg rántottát.

Mintha az annyira jobb lenne…

2024. júl. 4. 18:39
 90/104 anonim ***** válasza:
0%
Jobb is, csak ti nem látjátok a különbséget, mert hozzá vagytok szokva a liszthez, cukorhoz meg a több liter zsírhoz. Bele sem merek gondolni, hogy mennyire folyhattok már.
2024. júl. 4. 19:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!