Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy jelezzem finoman a...

Hogy jelezzem finoman a férjem anyjának,hogy ne filléres ételekkel szúrja ki a gyerekek szemét,ha meglátogatjuk hétvégén?

Figyelt kérdés
Két kisgyerekünk van,kéthetente az anyósnál vendégeskedünk,vidéken él. Persze ilyenkor főz ebédet,de hogy miket az hagy némi kivetnivalót maga után.Olyan kajákkal szúrja ki a gyerekek szemét amit még talán a háború alatt ettek. Lapcsánka,dödölle,volt már tojáspörkölt puliszkával,krumplilángos,grízes tészta és hasonló borzadályok. Egyszer még főzelékre se rendes fasírtot csinál,hanem búzadarából valami lepényt.. Sütni jó ha kakaós palacsintát süt. Én még hétköznap is különbeket csinálok nekik ha nem oviban/bölcsiben vannak. Ha anyáméknál vagyunk ők rendesen kitesznek magukért,a húsleves meg a rántott hús krumplival az alap,de mellé, még más is mindig van.. Férjemmel sem merek erről beszélni,mert nagyon odavan az öreglányért,de nem tudom,hogy jelezzem finoman,hogy az unokáinak ennél kicsit jobb járna ha már nála vannak.
jún. 8. 20:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/104 anonim ***** válasza:
98%

Panaszkodtak valaha a gyerekek, hogy nem ízlik neki? Vagy Te is az a fajta vagy, akinél a szegénység szinonímája, ha nem esztek minden nap húst?

A kérdésed alapján VELED van baj. Nem is kicsi.

jún. 8. 20:33
 12/104 anonim ***** válasza:
96%

Lehet úgy áll szerencsétlen nő anyagilag, hogy erre is alig telik neki. Esetleg te miért nem viszel valamit vendégségbe? Vagy hívjatok meg őt enni?

Komolyan ennyire primitív vagy!?

jún. 8. 20:37
 13/104 anonim ***** válasza:
97%
Hívjátok át ti két hetente és csinálj 8 fogásos menüt neki, probléma megoldva. Ne más pénzén zabáltasd a gyerekeid meg magadat.
jún. 8. 20:38
 14/104 anonim ***** válasza:
97%

Mik azok a hetkoznapi kulonb kajak, amiket te csinalsz? 🤔

Amugy amiket felsoroltal, azokkal az égvilágon semmin baj nincs, ellenben nagyon finomak. En is sokkal szivesebben ennem, mint a mar unalmas husleves, rantotthus, krumpli vasarnapi ebedet. 🤫😉🤷‍♀️

A gyerekeid egyebkent mit szolnak hozza?

jún. 8. 20:42
 15/104 anonim ***** válasza:
98%

Talán mert erre telik neki. Biztos kisnyugdíjas és odamentek négyen.

A gyerekeknek nem lesz semmi baja, te viszont lelketlen vagy.

jún. 8. 20:43
 16/104 anonim ***** válasza:
97%

DE mennék anyósodhoz vendégségbe. Ezerszer inkább ezek mint a minden vasárnap asztalra kerülő húslves rántott hús ami a könyökömön jön ki.

Kösz az ötletet, sütök is holnap lángost, jövő hétre meg lesz grízes tészta házi lekvárral

jún. 8. 20:44
 17/104 Katona Dius ***** válasza:
97%

Most őszintén... Ezekkel a kajákkal mi a gond? Az hogy nincsenek tele hússal? És az miért gond? Nem kell állandóan húst enni. Hei 2-3 alkalommal bőven elég még a fejlődő szervezeteknek is. Sőt azoknak a gyümölcs, zölség még jobb is.

Plsz ha a gyerekeket nem zavarjs és szívesen eszik, mi a gond?

Nálunk pl egyik nagymamámék minden hétvégén húsleves, rántotthús-krumplibüré kombóval vártak.

Másik nagyszüleimnél ment a krumplis lángos, héjába főtt krumpli sós vajjal, egyebek.

Én jobban szerettem a lángost, héjába főtt krumplit, meg amit nagypapám épp kitalált, mert a húsleves-rántotthús állandóságból már nagyon elegem volt. Plusz azért is szerettem ott jobban enni, mert olyanokat csak náluk ettem. Anyu sose csinált egyiket sem, így egyszerűségük ellenére is ritkaságok, ínyencságek voltak nekünk. Mai napig jobban szeretem őket, mint pl a húslevest vagy a ránott húst. Tegnap pont héjában főtt krumplit csináltam sós vajjal. Múlt héten meg krumplis lángost. És idejét sem tudom, mikor főztem utoljára húslevest, vagy rántottam húst. Gyerekkoromban megcsömörlöttem tőlük.

jún. 8. 20:46
 18/104 anonim ***** válasza:
98%
Neked magával az anyòsoddal van gondod, a főztje teljesen mellékes, szerintem. 2 hetente nem bírsz ki egy számodra filléres ételt megenni? Egyébként a felsorolt ételek szerintem teljesen jòk. Gyerekek nagy kedvence a grízes tészta általában. Gyerekként én pl imádtam minden főzeléket hùs nélkül, de hát kinek mi. 32/N
jún. 8. 20:48
 19/104 Katona Dius ***** válasza:
96%
Még annyit, hogy a fasírt nálam sem mindig húsból van, van, hogy cukkiniból csinálom, vagy sajttal töltött rizsgolyót rántok ki "fasírtnak".
jún. 8. 20:49
 20/104 anonim ***** válasza:
92%

Be nem tenné egy ilyen sznob qrva többet hozzám a lábát, ha ilyeneket ugatna. A gyerek meg ugye nem csak anyucié, szóval ha apuka úgy látja jónak, hogy hozza, akkor megsavanyodhatsz otthon egyedül. :)

Férjed amúgy mit szól hozzá, hogy ilyen okádék lenézéssel beszélsz az édesanyjáról?

jún. 8. 20:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!