Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy jelezzem finoman a...

Hogy jelezzem finoman a férjem anyjának,hogy ne filléres ételekkel szúrja ki a gyerekek szemét,ha meglátogatjuk hétvégén?

Figyelt kérdés
Két kisgyerekünk van,kéthetente az anyósnál vendégeskedünk,vidéken él. Persze ilyenkor főz ebédet,de hogy miket az hagy némi kivetnivalót maga után.Olyan kajákkal szúrja ki a gyerekek szemét amit még talán a háború alatt ettek. Lapcsánka,dödölle,volt már tojáspörkölt puliszkával,krumplilángos,grízes tészta és hasonló borzadályok. Egyszer még főzelékre se rendes fasírtot csinál,hanem búzadarából valami lepényt.. Sütni jó ha kakaós palacsintát süt. Én még hétköznap is különbeket csinálok nekik ha nem oviban/bölcsiben vannak. Ha anyáméknál vagyunk ők rendesen kitesznek magukért,a húsleves meg a rántott hús krumplival az alap,de mellé, még más is mindig van.. Férjemmel sem merek erről beszélni,mert nagyon odavan az öreglányért,de nem tudom,hogy jelezzem finoman,hogy az unokáinak ennél kicsit jobb járna ha már nála vannak.
2024. jún. 8. 20:02
 51/104 anonim ***** válasza:
58%

Attól függ, miért csinálja. Ha nélkülöznek, érthető.


Ha csak olyan sóherek, mint apám, akkor ismerem a szitut. Ő képes 1 marék darált húsból csinált 1 óriás tepsinyi "rakott spagettit", szószt sem látott, sajtot sem.

Őbelé annyira belenevelték a szülei ezt, hogy egész életében így főzött. Ezért nem is engedi anyámat sem főzni, mióta nyugdíjas.

Mindenből mindent kispórol, amitől az étel jó lehetne. A túrós tésztán mi ott soha nem láttunk szalonna pörcöt. A főzelékben nem volt feltét, meg sorolhatnám.

Anyagilag soha nem volt indokolt, egyszerűen ilyen. Mondjuk a hétvégi rántott hús náluk kőbe van vésve, de abban sincs köszönet, hajszálvékonyra klopfolja, 3x olyan vastag a panír.

2024. jún. 9. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 52/104 anonim ***** válasza:
100%

Ezek tök jó kaják, már bocs.


Amúgy meg nem kell menni mniden második hétvégén, hogyha nem tetszik Miss Sznobnak, amiket a nő főz. Maradhattok otthon és ehetitek a lazacot kaviárral. ;)

2024. jún. 9. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 53/104 anonim ***** válasza:
80%
#52 Én is ettem már olyan "székelykáposztát", amiben nagyítóval kellett keresni a húst. Ráadásul aki főzte, kimondottan jómódú. A kérdező anyósa valószínűleg nem ez a kategória, bizonyára egy egyszerű, kisnyugdíjas vidéki asszony, aki egész életében így főzött. Egy-egy fogás ezek közül akár specialitásnak is nevezhető, de így együtt már nagyon szegényes és egészségtelen. Nekem csak az nem tetszett, hogy a kérdező férje "nagyon odavan az öreglányért". Ez rendkívül tiszteletlen és lekezelő.
2024. jún. 9. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 54/104 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg a nagymama azt főz a saját otthonában, amit akar, tök mindegy, milyen az anyagi helyzete. Ha Miss Pinának nem tetszik, nem kell odatolnia a savanyú pofáját, majd megy az apuka meg a gyerekek, akiknek a leírás szerint semmi baja az ételekkel (nyilván leírta volna ebbe a mocsoktengerbe, amit idehányt).

Mondjuk nem tudom, hogy vette el élő emberfia, ha az én édesanyámról nyilatkozna úgy bárki, hogy “odavagyok az öreglányért”, páros lábbal rúgnám ki…

2024. jún. 9. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 55/104 anonim ***** válasza:
90%
Tény, hogy a kérdező stílusa, ahogy az anyósáról beszél, bicskanyitogató. Ettől függetlenül ez a fajta konyha egyoldalú és igénytelen. Én is szívesen megeszem a grízes tésztát valamilyen tartalmas leves után (gulyásleves, raguleves, tavaszi zöldségleves). Anyu is csinált néha dödöllét, én is főztem korábban tojáspörköltet. Ezeknek is megvan a helyük az étrendben, de nem halmozottan. Itt az a gond, hogy a kérdező lenézi az anyósát, ami hosszú távon komoly problémát fog okozni.
2024. jún. 9. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 56/104 anonim ***** válasza:
100%

"Olyan kajákkal szúrja ki a gyerekek szemét amit még talán a háború alatt ettek."

Már ahol....Nem volt akkoriban ritkaság,hogy még ez sem volt az asztalon,mert akkora szegénység volt,vagy kizabálták a készleteket a "felszabadítóink".

2024. jún. 9. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 57/104 anonim ***** válasza:
97%

A fiamnak - már felnőtt - az egyik legkedvesebb emléke az, amikor a nagyszülei héjában sült krumplit és sültszalonnát készítettek neki és a testvéreinek vacsorára. Igen, háborús kaja. Igen, a szüleimnek abban az időben az volt az "ünnepi étel". A kölykeim kétpofára zabálták. Igen, kaptak máskor rántott húst és húslevest is. Meg cukrászsütit. Az nem maradt meg ennyire az emlékeikben.

Miért baj az, hogy ha megismerik az apai nagyszülők étkezési szokásait? Az ő étkezési kultúrájukat? A pizza mivel különb? Mert olasz? És trendi? Mert a futár hozza..?


Az "öreglány" kifejezésért pedig 🤮🤮🤮

2024. jún. 9. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 58/104 anonim ***** válasza:
93%
De jó, hogy nem nősültem meg.
2024. jún. 9. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 59/104 anonim ***** válasza:
100%
44 mert a rántott hús krumplival amit az anyjáéknál esznek nem tömény szénhidrát? És az jó a kérdezőek...
2024. jún. 9. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 60/104 anonim ***** válasza:
94%
A húsleves, rántott hús elég retró hétvégi menü, és nem is egészséges. De írta a kérdező, hogy más is van. Azt viszont nem írta, hogy a gyerekek megeszik-e a nagymama főztjét. Egyébként nem értem, miért kell a hétvégéket s nagyszülőknél tölteni, miért nem csinálnak maguknak valami más programot?
2024. jún. 9. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!