Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Családi vacsi vitába torkolott...

Családi vacsi vitába torkolott. Tényleg én voltam a hül.e?

Figyelt kérdés

Anyósék meghívtak vacsira. A vacsora közben (mint mindig)a politikára került a szó. Anyósék nagy kormánypártiak, én pedig nem.

Addig, addig mondták a magukét, még csak kihozták belőlem hogy beszáljak a beszélgetésbe. Nyilván én teljesen más nézőpontokat adtam elő, ami nekik annyira nem tetszett hogy már a férjem látta hogy ebből vita lesz, így közbevágott hogy mostmár fejezzem be.

Nem emeltem fel a hangomat, teljesen normálisan mondtam el hogy miben nem értek egyet. Após már emeltebb hangon kezdte el a magyarázkodást, mikor a férjem szólt. RÁM, felém fordulva mondta.

Otthon meg szinte kiabált hogy minek megyek bele ebbe, ha úgy is tudom hogy vita lesz. Én csak kötözködni akartam a szüleivel.

Inkább csendben végig kellett volna hallgatnom a dolgokat.

Jobb lett volna ha hallgatok?

2022. okt. 13. 10:42
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
83%

Akkor elmondok röviden egy sztorit. Apám kommunista volt, apósom Fideszes. Rendszerváltás környéke... Képesek voltak úgy összeveszni, mintha az életük múlna rajta. Nálunk voltak, sakkoztak, egyébként is jóban voltak mindig is. Csak az a fránya politika. Apósom olyat talált mondani, ami átment személyeskedésbe. Akkor nem tudtam megállni, beszóltam apósnak, fejezze be.

Neked viszont (és megsértődhetsz, ha nem értesz egyet), annyit tanácsolok, hagyd rá.

A nézőpontját úgysem tudod megváltoztatni, feleslegesen mondod a magad igazát, elvakult ember véleményét politikában nem lehet változtatni.

Úgy gondolom, ők hívtak meg benneteket vacsorára, hagyd rá. A családi békesség sokkal fontosabb, mint a politika.

(Csak jó tanács, tapasztalatot írtam le.)

2022. okt. 13. 11:29
 12/65 anonim ***** válasza:
92%
El kell jutnod arra a szintre, amikor már hülyékkel nem állsz le vitatkozni, meghagyod hülyéknek és csak mosolyogsz. Ebben a korban már nem fog változni a felfogása. Viszont a férjeddel nagy bajok vannak, hogy nem állt ki az oldaladon, függetlenül attól, hogy te voltál a hülye vagy nem, hiszen csak véleménycsere volt.
2022. okt. 13. 11:31
 13/65 A kérdező kommentje:

Tényleg én sem szoktam belemenni, de most valahogy nem bírtam ki.

Igazából csak a férjem viselkedése (az h rám szól, miközben már nem is én beszéltem) na meg az itthoni veszekedés ami zavart. Nem érzem jogosnak a részéről h kiabál velem,mindenki előtt "leszúr" pláne egy ilyen dolog miatt

2022. okt. 13. 11:34
 14/65 anonim ***** válasza:
72%
11-es válaszomhoz még annyi (bár látom, már bőven le vagyok pontozva), kiegészítésként, hogy én apósomat is imádtam, egyenes ember volt, és még a saját fia ellen is kiállt mellettem. No mindegy, nem tudom, miért húztátok e a válaszom.
2022. okt. 13. 11:38
 15/65 anonim ***** válasza:
84%

Előző kérdésnél is leírtam, itt is leírom, hátha itt is nullára pontoznak. :)

Felnőtt embernek illik tudni mikor jobb csendben maradni. Neked itt jobb lett volna hallgatni. Semmi értelme nem volt kinyilvánítani a véleményedet, mert esély sem volt rá, hogy az övéké változzon ettől, csak ellenállást és haragot váltottál ki.

2022. okt. 13. 11:40
 16/65 anonim ***** válasza:
77%
Vannak olyan férjek,sajnos akik a frleségük és a szülei közti konfliktusokban anyucit-apucit pártolják...ezzel vagy együtt kell élni,mert nem tudsz változtatni rajta,vagy pedig tenni ellene...
2022. okt. 13. 11:42
 17/65 anonim ***** válasza:
94%
Az én anyósom is nagy kormànypàrti. Ha beszèlt nem reagàltam semmit. Bosszantotta, mert nem tudta, hogy állok, hova fogok szavazni. Aztán előtte nemsokkal, be közölte, hogy ha nem Fideszre szavazok, nem leszünk jóba. Viccesen próbàlta, de ismerem már.. Erre annyit mondtam, hogy felnőttek vagyunk, és nem egyformàn èlünk, inkább haragudjon, mint hogy hozzàjàruljak ahoz, hogy a fia èhenhaljon. Na itt lett csend, és azóta hallgat, sőt, kezd vàltozni a vèlemènye. Ha azt mondom, hogy keveset keresek, leszúr, de így hogy a fiàval èrveltem, másképp látta a dolgot. Nem nyitok vitát senkivel politikàról, mindenkinek megvan a maga vèlemènye, nem kell egyeznie.
2022. okt. 13. 11:49
 18/65 anonim ***** válasza:
95%

Vannak olyan férjek,sajnos akik a frleségük és a szülei közti konfliktusokban anyucit-apucit pártolják..

Normális esetben úgyis jogod van az mellé állni, akinek igazat adsz.

2022. okt. 13. 12:03
 19/65 anonim ***** válasza:
13%

ja, nem is feltűnő, hogy szóról szóra ugyanaz, mint a másik kérdés.

uncsi troll

2022. okt. 13. 12:16
 20/65 A kérdező kommentje:
Engem nem is érdekel a miért. Csak az bánt h kiabált velem, és anyósék előtt förmedt rám.
2022. okt. 13. 12:18
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!