Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom miért osztja nekem...

Anyósom miért osztja nekem állandóan az észt,hogy nem kell mindennek tökéletesnek lennie? Meg azt,hogy túl merev vagyok? Karácsonykor Ő a teraszról figyelte, hogy milyen sor mintában van felrakva a kerítésre az égő. Mi köze hozzá?

Figyelt kérdés
Tudni kell,hogy teljesen különböző emberek vagyunk. AZ ő családja,és az enyém mintha szakasztott ellentétei lennének egymásnak. Nekik semmi nem fontos, jó minden úgy ahogyan van,ha ocsmányul néz ki ha nem. Én nem ezt hoztam magammal,és ez kezdetektől szúrja a szemét, sokszor szóvá is teszi,hogy nem kell mindennek tökéletesnek,szimmetrikusnak lennie, jó a csúnya koszos, öreg stb. Na most ezzel mintha kb tőrt forgatna bennem, mert a fiát is én magam vakartam ki a koszból, retekből mert gyermekkorában sem tanította meg őt az anyja semmire. Sok,és nagy veszekedések árán, de elértem,hogy figyeljen oda magára és kezd hozzám idomulni. Az anyjának ez cseppet sem tetszik, mert "ne akarjam a fiacskájára ráerőszakolni a dolgokat". S mivel nagyon közel laknak a szülők,így a párom sokszor van "otthon", ami után aztán velem megint az elvetemültségeit akarja csinálni. Karácsonykor nagyon szépen,ízlésesen megcsináltam mindent, többen meg is jegyezték milyen szép precíz,és jól kinéző a dekoráció valamint minden egyéb. Ennek ellenére anyósom rögtön azzal kezdte,hogy figyelte a teraszról milyen sorban vannak a kerítésen az égősor elemei lelógatva,és hogy mi a fenének csinálom meg ennyire "precízen"? Mi köze van hozzá,hogy én hogyan csinálom meg,vagy hogyan sem? Én sem szólok neki a saját házában,hogy a macskák beviszik a koszt,meg bexarnak náluk. A fia sem ágál,sőt neki is nagyon tetszett,hogy ilyen szépen,rendben, tisztán vártuk az ünnepeket és tök jól éreztük magunkat.Egy szóval nem mondta,hogy miért güriztem és takarítottam vagy hogyan raktam ki az égősort. Anyósom miért ennyire rend meg precízség ellenes? Én világ életemben ilyen voltam,nem bírja a szemem elnézni,ha valami nem szimmetrikus,vagy rendetlenség van. Ez olyan nagy vétek?
ma 15:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
81%
Miért foglalkozol vele? TE generálod magadban a problémát. Ö másmilyen meg te is másmilyen vagy, és ennyi
ma 15:46
 2/20 anonim ***** válasza:
50%
Nem baj ha ilyen vagy. De mi a francért a fiaval vagy együtt ha még a retekbol is te akartad ki és idomulnia kellett hozzád?
ma 16:06
 3/20 anonim ***** válasza:
74%
A leírás alapján arra lehet következtetni, hogy te "kissé" rendmániás vagy némi önigazolási kényszerrel, anyósod meg talán ezt a feszültséget szeretné benned csökkenteni (jóindulatúan) ill. lehet,hogy még kissé megbántva is érzi magát a te tökéletességre való törekvésedet tapasztalva.
ma 16:08
 4/20 anonim ***** válasza:
69%

Az anyósodat szólod le, de leírásod alapján te meg betegesen rendmániás, precíz vagy. Ez sem jobb.

A te menyed lehet, hogy 30 év mulva arról ír ki kérdest, miért vágja anyósom a pofákat, meg szólogat be arra, hogy rendetlenség van nálunk, csak mert én nem váron úgy kiglancolva a lakást, mint ő és a ferjem is unja anyja rendmániáját.

ma 16:12
 5/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok rendmániás, de nem élek együtt a macskaszarral napokig az ágy alatt,és nem megyek el koszos ruhában emberek közé. Ha a tisztaság amiben mindennap élsz rendmánia, akkor nagyon nagy bajok vannak a mai világgal,pedig én is fiatal vagyok. Az olvasott válaszok alapján elég sok retek matyi van Magyarországon.
ma 16:17
 6/20 anonim ***** válasza:
56%
Akkor mér a fiával vagy?..
ma 16:27
 7/20 anonim ***** válasza:
63%
Retek Matyi :D pl. a férjed, ahogy írod: kivakartad, de csinálja az elvetemültségeit. Fogadd el ő olyan, Te ilyen vagy. Csinálja mindenki ahogy neki jó. Engedd el a füled mellett vagy mondd neki hogy te úgy csinálod ahogy Te szereted. Ne tőle várj pozitív megerősítést.
ma 16:39
 8/20 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk én össze se jöttem volna olyan pasival, akit ki kell vakarni a retekből, meg akiknek macskaszar van a házában :D
ma 16:43
 9/20 anonim ***** válasza:
94%

5

Akkor olyan pasit kellett volna keresni, aki alapból hasonló.

Párodnak elég átmenni a szülőkhöz, máris lehullik róla a "nevelésed", mert ő olyan alapból és oda fog majd visszaesni, ha már bejön a megszokás és már nem akar neked imponálni.

ma 16:43
 10/20 anonim ***** válasza:
67%

Véletlen anyósnak nem tartottál te ilyen prédikációt, hogy a fiát kivakartad a mocsokból? Én se nagyon néznélek jó szemmel ilyen esetben, akármennyire "igazad van".

Egyszerűen nem jól választottál párt, ha ennyi ellentét van köztetek. Te nagyon lenézed anyósodat, gondolom a fiát is ugyan úgy. Te vagy a miss tökély, aki elhozza a megváltást a családra.

ma 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!