Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Komolyan töltsek a karácsonyi...

Komolyan töltsek a karácsonyi 2 és fél szabadnapomból egyet az anyósékkal ha állandóan bántanak, és nem jó a viszony?

Figyelt kérdés

Mindössze ennyit karácsonyozhatunk a mostani munkahelyemen, 24-én 14.00-ig dolgozunk, majd 27-én már megyek újra.

Férjem családjánál szokás nagy családi összejövetelt tartani karácsonykor, ami egész napos, az elmúlt években is kész rémálom volt mindig. Az anyósom és a 2 sógornőm nem akarnak befogadni, folyamatos az asztalnál a megalázó kérdések feltevése, kellemetlen helyzetbe hozásom, mindenbe belekötés, ami ellen senki nem véd meg a férjem sem, mert hogy nem akarnak balhét. Konkrétan mindenki beszélget mindenkivel, eszik, majd a semmiből beszól valami sértő az anyós nekem, én próbálom finoman hárítani, soha nem veszekszem vele, de ez sem elég nekik, mert még beszállnak a férjem nővérei is, és tovább viszik a rosszindulatú témáikat. Ilyenkor megfagy a levegő és mindenki minket néz. Aztán általában a többi távolabbi családtag eltereli a témát, és akkor van egy kis nyugtom, de aztán újra én kerülök porondra, mert anyósom 1 óránál tovább nem bírja ki hogy ne alázzon a társaság előtt. És ez megy karácsonykor, húsvétkor, a közeli családtagok születésnapján, gyakran tartanak családi ebédet, ami nem csak ebéd hanem utánna programok otthon, ajándékozás, beszélgetés, iszogatás. Beszéltünk erről már nem egyszer férjemmel, de azt mondja nem tud változtatni rajtuk, nem fiatalok már (a nővérei sem) ők ilyenek, és próbáljak meg jóban lenni velük, mert ha nem megyek el az összejövetelekre azzal csak még jobban elmérgesedik a viszony. De ki akarna ilyen közegbe menni úgy hogy napokkal előtte fizikailag rosszul van a stressz miatt.

Az elmúlt alkalmakkor voltam már “beteg”, és dolgoztam, mert szerencsére hétvégén is dolgozok ha rám esik, így ez egy jó kibúvó. Viszonyt karácsonykor tudják hogy szabad vagyok, és elvárás hogy menjek el.

Egyre jobban gyűlik bennem ez az egész, és nemrég megmondtam férjemnek hogy nem gondolja hogy megint azt a kis karácsonyi szabimat azzal töltöm majd hogy az anyja b*szogasson? De semmi megértést nem kaptam, csak azt szajkózza hogy ha nem megyek el, akkor okot adok arra hogy ne kedveljenek. Kérdeztem, az szerinte normális hogy eddig sem kedveltek, pedig okot sem tudnak mondani rá, akkor nem lenne mindegy?

nov. 10. 20:20
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
89%
Ha nem szeret a férjed, akkor mi az úristennek vagy vele? Most szépen elkezdesz válóperes ügyvédet keresni, és holnap reggel 8-kor felhívod. Karácsonyozni semmiképp nem mész.
nov. 10. 20:31
 2/55 anonim ***** válasza:
97%

Én sem értelek. Az, hogy az anyós meg a sógornőid parasztok egy dolog, de a férjed nem áll ki melletted és te nem rá vagy pipa.

Vagy dobd ki a férjed vagy embereld meg magad és ne hagyd, hogy bunkók legyenek veled. Azért aláznak, mert hagyod magad.

nov. 10. 20:39
 3/55 anonim ***** válasza:
93%
De miért nem tudsz kiállni magadért? Már a beszólások után egyből meg kellett volna húzni a határokat. Te mindenkinek hagyod, hogy bántson és kihasználjon, miközben lobogtatod a "magatehetetlen önsajnáltató" kártyát. Szedd össze magad és végre magaddal foglalkozz. Ha a férjed is egy ekkora szerencsétlen s**gfej, akkor hagyd el, semmi keresnivalód nincs ebben a családban.
nov. 10. 20:39
 4/55 anonim ***** válasza:
94%
Nem mennék semmiképpen. És ha a férjed ér valamit, akkor ő sem megy.
nov. 10. 20:46
 5/55 anonim ***** válasza:
95%
Nos, talán meg kellene fontolni, hogy egy másik pasi kellene neked.
nov. 10. 20:50
 6/55 anonim ***** válasza:
98%

És akkor mi van, ha elmérgesedik a viszony?

Nem hívnak majd meg ilyen alkalmakra? Na bumm, sokat vesztettél.

A férjedet nem is kommentálom, meg azt sem, hogy neked amúgy belefér, hogy a férjed ezt elnézi.

nov. 10. 20:55
 7/55 anonim ***** válasza:
95%
November közepe sincs, és máris kivagy idegileg a karácsony miatt. Nem éri meg, szabadítsd fel magad és döntsd el hogy nem mész. Plusz nem tudom van-e gyermek, de ezt a férjet én dobnám a kukába.
nov. 10. 21:02
 8/55 anonim ***** válasza:
94%
Mondd meg a férjednek hogy te nem mész és kész. És kit érdekel ha elmérgesedik a viszony? Minek megy hozzá ennyi nő anyucipicifacskájahoz?
nov. 10. 21:11
 9/55 anonim ***** válasza:
97%
3x lettem volna náluk: először, utoljára és soha többé.Ennyi.A férjed menjen egyedül, de ha szeret, ő sem.
nov. 10. 21:19
 10/55 anonim ***** válasza:
97%

Minek az embernek ellenség, ha ilyen családja van?!

Ez nem család.

nov. 10. 21:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!