Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Komolyan töltsek a karácsonyi...

Komolyan töltsek a karácsonyi 2 és fél szabadnapomból egyet az anyósékkal ha állandóan bántanak, és nem jó a viszony?

Figyelt kérdés

Mindössze ennyit karácsonyozhatunk a mostani munkahelyemen, 24-én 14.00-ig dolgozunk, majd 27-én már megyek újra.

Férjem családjánál szokás nagy családi összejövetelt tartani karácsonykor, ami egész napos, az elmúlt években is kész rémálom volt mindig. Az anyósom és a 2 sógornőm nem akarnak befogadni, folyamatos az asztalnál a megalázó kérdések feltevése, kellemetlen helyzetbe hozásom, mindenbe belekötés, ami ellen senki nem véd meg a férjem sem, mert hogy nem akarnak balhét. Konkrétan mindenki beszélget mindenkivel, eszik, majd a semmiből beszól valami sértő az anyós nekem, én próbálom finoman hárítani, soha nem veszekszem vele, de ez sem elég nekik, mert még beszállnak a férjem nővérei is, és tovább viszik a rosszindulatú témáikat. Ilyenkor megfagy a levegő és mindenki minket néz. Aztán általában a többi távolabbi családtag eltereli a témát, és akkor van egy kis nyugtom, de aztán újra én kerülök porondra, mert anyósom 1 óránál tovább nem bírja ki hogy ne alázzon a társaság előtt. És ez megy karácsonykor, húsvétkor, a közeli családtagok születésnapján, gyakran tartanak családi ebédet, ami nem csak ebéd hanem utánna programok otthon, ajándékozás, beszélgetés, iszogatás. Beszéltünk erről már nem egyszer férjemmel, de azt mondja nem tud változtatni rajtuk, nem fiatalok már (a nővérei sem) ők ilyenek, és próbáljak meg jóban lenni velük, mert ha nem megyek el az összejövetelekre azzal csak még jobban elmérgesedik a viszony. De ki akarna ilyen közegbe menni úgy hogy napokkal előtte fizikailag rosszul van a stressz miatt.

Az elmúlt alkalmakkor voltam már “beteg”, és dolgoztam, mert szerencsére hétvégén is dolgozok ha rám esik, így ez egy jó kibúvó. Viszonyt karácsonykor tudják hogy szabad vagyok, és elvárás hogy menjek el.

Egyre jobban gyűlik bennem ez az egész, és nemrég megmondtam férjemnek hogy nem gondolja hogy megint azt a kis karácsonyi szabimat azzal töltöm majd hogy az anyja b*szogasson? De semmi megértést nem kaptam, csak azt szajkózza hogy ha nem megyek el, akkor okot adok arra hogy ne kedveljenek. Kérdeztem, az szerinte normális hogy eddig sem kedveltek, pedig okot sem tudnak mondani rá, akkor nem lenne mindegy?

nov. 10. 20:20
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
77%
Nem kamu, hanem emészti, hogy derült égből a villámcsapásként a képébe vágták, hogy az egész házas élete egy rakás szar.
nov. 12. 16:18
 52/60 anonim ***** válasza:
26%
51# Mindenki maga dönti el, hogy neki mi a szar. A Gyakorin névtelenül tanácsot osztogatni, nem nagy dolog, nem jár felelősséggel. Erre mondják, hogy könnyű más f.szával verni a csalánt.
nov. 12. 16:52
 53/60 anonim ***** válasza:
22%
51# Most annak örülsz, hogy van a tiédnél szarabb is? Mert ennyi kíméletlenség csak abba szorul, aki maga is érintett!
nov. 12. 18:00
 54/60 anonim ***** válasza:
76%
Pedig az 51-es válaszoló csak őszinte volt. Miért fáj egyeseknek az igazság?
nov. 12. 18:19
 55/60 anonim ***** válasza:
16%
Az őszinteség, meg a kegyetlenség nem ugyanaz.
nov. 12. 18:35
 56/60 anonim ***** válasza:
76%
És ebben mi volt a kegyetlen? A tények azok tények.
nov. 13. 19:57
 57/60 anonim ***** válasza:
0%
Érzelmi analfabétának fölösleges magyarázni.
nov. 13. 20:00
 58/60 anonim ***** válasza:
74%
Ez nem érzelmi analfabétaság. De én azt vallom, hogy őszinteséggel lehet a legtöbbet segíteni egy embernek még akkor is ha fáj. Nem tutujgatni meg sajnálgatni kell a kérdezőt, hanem igenis rávilágítani, hogy a házassága egy kalap szar.
nov. 13. 20:05
 59/60 anonim ***** válasza:
33%

58-as: nem látsz bele a házasságába, nem jelentheted ki, hogy "egy kalap szar"!

Ez az egy dolog amit ismerünk, az anyóssal való viszonya nem jó.

Ezen változtatnia kell.

nov. 14. 07:01
 60/60 anonim ***** válasza:
88%
Ha a férje nem képes kiállni mellette az anyós ellen, és továbbra is erőlteti, hogy menjen (pedig nyilván látja, hogy mindig bántják), az nem egy jó házasság. Amit eddig a férjéről megtudtunk, egyetértek az #58-al.
nov. 14. 09:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!