Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Komolyan töltsek a karácsonyi...

Komolyan töltsek a karácsonyi 2 és fél szabadnapomból egyet az anyósékkal ha állandóan bántanak, és nem jó a viszony?

Figyelt kérdés

Mindössze ennyit karácsonyozhatunk a mostani munkahelyemen, 24-én 14.00-ig dolgozunk, majd 27-én már megyek újra.

Férjem családjánál szokás nagy családi összejövetelt tartani karácsonykor, ami egész napos, az elmúlt években is kész rémálom volt mindig. Az anyósom és a 2 sógornőm nem akarnak befogadni, folyamatos az asztalnál a megalázó kérdések feltevése, kellemetlen helyzetbe hozásom, mindenbe belekötés, ami ellen senki nem véd meg a férjem sem, mert hogy nem akarnak balhét. Konkrétan mindenki beszélget mindenkivel, eszik, majd a semmiből beszól valami sértő az anyós nekem, én próbálom finoman hárítani, soha nem veszekszem vele, de ez sem elég nekik, mert még beszállnak a férjem nővérei is, és tovább viszik a rosszindulatú témáikat. Ilyenkor megfagy a levegő és mindenki minket néz. Aztán általában a többi távolabbi családtag eltereli a témát, és akkor van egy kis nyugtom, de aztán újra én kerülök porondra, mert anyósom 1 óránál tovább nem bírja ki hogy ne alázzon a társaság előtt. És ez megy karácsonykor, húsvétkor, a közeli családtagok születésnapján, gyakran tartanak családi ebédet, ami nem csak ebéd hanem utánna programok otthon, ajándékozás, beszélgetés, iszogatás. Beszéltünk erről már nem egyszer férjemmel, de azt mondja nem tud változtatni rajtuk, nem fiatalok már (a nővérei sem) ők ilyenek, és próbáljak meg jóban lenni velük, mert ha nem megyek el az összejövetelekre azzal csak még jobban elmérgesedik a viszony. De ki akarna ilyen közegbe menni úgy hogy napokkal előtte fizikailag rosszul van a stressz miatt.

Az elmúlt alkalmakkor voltam már “beteg”, és dolgoztam, mert szerencsére hétvégén is dolgozok ha rám esik, így ez egy jó kibúvó. Viszonyt karácsonykor tudják hogy szabad vagyok, és elvárás hogy menjek el.

Egyre jobban gyűlik bennem ez az egész, és nemrég megmondtam férjemnek hogy nem gondolja hogy megint azt a kis karácsonyi szabimat azzal töltöm majd hogy az anyja b*szogasson? De semmi megértést nem kaptam, csak azt szajkózza hogy ha nem megyek el, akkor okot adok arra hogy ne kedveljenek. Kérdeztem, az szerinte normális hogy eddig sem kedveltek, pedig okot sem tudnak mondani rá, akkor nem lenne mindegy?

nov. 10. 20:20
1 2 3 4 5 6
 41/60 Metionin ***** válasza:
91%
#38. Nincs gyerekünk és nem is lesz. Ha lenne, menne az apjával a családi szarjaikra ha akarna, azt annyi.
nov. 11. 11:12
 42/60 anonim ***** válasza:
90%
"Örök szekírozott leszel." Még a hideg is kirázott! Velem csinálták ezt, a férjem testvérei, és a nővérem, a házastársaikkal együtt, sőt az anyám sem maradt ki belőle. Talán ezért is gondoltam, hogy ezt tűrni kell. A férjem velük röhögött, ha engem bántottak "mert ők csak viccelnek". Egyedül anyósom próbált megvédeni. Mindezt a két gyerekem előtt, akik persze nem értették, hogy én miért vagyok szomorú/dühös, mikor mindenkinek jó kedve van. Az ünnepektől már előre rettegtem. A férjemet már rég egy rakás szerencsétlenségnek tartottam. 20 évig ment ez, akkor elváltam, és a rokonságot is kivágtam. Azóta szépek az ünnepek.
nov. 11. 11:28
 43/60 anonim ***** válasza:
89%

Te felnőtt vagy? Wow... Én már 19-20 évesen tudtam nemet mondani, hogyha valamihez nem volt kedvem.

És pl az exem bunkó családjához járás is pontosan ezek közé tartozott :D Nőj fel, kérdező, és mondjuk fontold meg a válást minél előbb.

nov. 11. 11:45
 44/60 anonim ***** válasza:
93%
Nem kötelező a paraszt anyóshoz prezentálnom a kisunokáit, ha velem meg amúgy ilyen tapló. Gondolom nem kötelezhet rá. Vagy a 3 éves Benőke fogja eldönteni, hogy ragaszkodik a nagymamájához és márpedig ma van karácsony, induljunk! A férjet se kötelezi anyuka, mégis ilyen nyámnyila és elhallgatja, hogy osztják a feleségét az asztalnál.
nov. 11. 11:46
 45/60 anonim ***** válasza:
94%

38-as, 40-es miért ne tehetnék meg?

A kisunoka ragaszkodhat a mamához,az egy dolog de én ismerem a (kretén bunkó) mamát, úgyhogy én döntök, ugyanis én vagyok a felnőtt - és nem, nem járok olyan embrekhez, akik unos-untalan beszólnak.

Ráadásul, hogyha a férjem meg én ebben egyetértünk, akkor a gyerekünknek eleve ez lesz a normális, hogy ritkán jár a mamához, nem kétehtente. Vagy egyáltalán nem jár.

nov. 11. 11:50
 46/60 anonim ***** válasza:
90%

Épp itt za ideje, hogy kiállj magadért. Juszt se mennék. Minek? Még eg yok a rossz viszonyhoz? Aztán kinek fáj az? Neked tuti nem, ha ott sem vagy; majd utánadküldik hangüzenetben, meg emailben a bacogatást? NYilván a tapló férjed attól tart, hogy ő kapná az ívet helyetted, és nem tetszik neki. Pont telibesz..rnám, élvezze csak a famíliáját, vagy várj csak! Esetleg eszébe jutna leállítani őket!

Jól érezném magam idén karácsonykor, és azzal sem tölteném az időmet, hogy anyándékot kergessek annak a gané társaságnak. Menjen, aztán vegyen a férjed, ha nem akar üres kézzel menni, és még a rájuk szánt pénzt is inkább magamra költeném. Ha már otthon maradsz és nézed a tv-t, akkor is jobb karácsonyod lesz, mint eddig, szóval hajrá!

nov. 11. 13:34
 47/60 anonim ***** válasza:
83%
Nem muszáj. A férjed menjen, ha szeretne, de tőled ne várja el ugyanezt.
nov. 11. 17:04
 48/60 anonim ***** válasza:
86%
Várjuk a reakciódat, kérdező!
nov. 11. 20:25
 49/60 anonim ***** válasza:
55%
Megmondanám a férjemnek, hogy vagy kiáll mellettem, vagy ez lesz az utolsó közös összejövetel, mert többet nem fogok elmenni.
tegnapelőtt 13:21
 50/60 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező két napja nem reagál semmire, szóval kamu.
tegnapelőtt 15:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!