Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Komolyan töltsek a karácsonyi...

Komolyan töltsek a karácsonyi 2 és fél szabadnapomból egyet az anyósékkal ha állandóan bántanak, és nem jó a viszony?

Figyelt kérdés

Mindössze ennyit karácsonyozhatunk a mostani munkahelyemen, 24-én 14.00-ig dolgozunk, majd 27-én már megyek újra.

Férjem családjánál szokás nagy családi összejövetelt tartani karácsonykor, ami egész napos, az elmúlt években is kész rémálom volt mindig. Az anyósom és a 2 sógornőm nem akarnak befogadni, folyamatos az asztalnál a megalázó kérdések feltevése, kellemetlen helyzetbe hozásom, mindenbe belekötés, ami ellen senki nem véd meg a férjem sem, mert hogy nem akarnak balhét. Konkrétan mindenki beszélget mindenkivel, eszik, majd a semmiből beszól valami sértő az anyós nekem, én próbálom finoman hárítani, soha nem veszekszem vele, de ez sem elég nekik, mert még beszállnak a férjem nővérei is, és tovább viszik a rosszindulatú témáikat. Ilyenkor megfagy a levegő és mindenki minket néz. Aztán általában a többi távolabbi családtag eltereli a témát, és akkor van egy kis nyugtom, de aztán újra én kerülök porondra, mert anyósom 1 óránál tovább nem bírja ki hogy ne alázzon a társaság előtt. És ez megy karácsonykor, húsvétkor, a közeli családtagok születésnapján, gyakran tartanak családi ebédet, ami nem csak ebéd hanem utánna programok otthon, ajándékozás, beszélgetés, iszogatás. Beszéltünk erről már nem egyszer férjemmel, de azt mondja nem tud változtatni rajtuk, nem fiatalok már (a nővérei sem) ők ilyenek, és próbáljak meg jóban lenni velük, mert ha nem megyek el az összejövetelekre azzal csak még jobban elmérgesedik a viszony. De ki akarna ilyen közegbe menni úgy hogy napokkal előtte fizikailag rosszul van a stressz miatt.

Az elmúlt alkalmakkor voltam már “beteg”, és dolgoztam, mert szerencsére hétvégén is dolgozok ha rám esik, így ez egy jó kibúvó. Viszonyt karácsonykor tudják hogy szabad vagyok, és elvárás hogy menjek el.

Egyre jobban gyűlik bennem ez az egész, és nemrég megmondtam férjemnek hogy nem gondolja hogy megint azt a kis karácsonyi szabimat azzal töltöm majd hogy az anyja b*szogasson? De semmi megértést nem kaptam, csak azt szajkózza hogy ha nem megyek el, akkor okot adok arra hogy ne kedveljenek. Kérdeztem, az szerinte normális hogy eddig sem kedveltek, pedig okot sem tudnak mondani rá, akkor nem lenne mindegy?

nov. 10. 20:20
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
96%
Az a gyanúm,hogy te nem is a rokonoktól tartassz,hanem a férjedtől. Mert neki esne rosszul leginkább,ha nem mennél. De ez nem így van,csak ő nem akar miattad hallgatni ott. És tudod miért bem? Mert egy gyáva alak. Se megvédeni nem tud téged,ráadásul elrángat oda,hogy ő kimaradjon a kellemetlen kérdésekből,hogy te hol vagy,miért nem mentél. Az ilyen ember inkább hazudná azt,hogy beteg vagy,mint megmondaná hogy állítsák le magukat a rokonai..a férjedben semmi szeretet nincs irántad.
nov. 11. 00:18
 22/60 anonim ***** válasza:
27%
Én nem mondom, hogy nem szeret a férjed, inkább csak egy félénk nagy gyerek. Itt neked kell kiállnod magadért, vagy úgy, hogy jó csípősen visszaszólsz, vagy el sem mész.
nov. 11. 06:25
 23/60 anonim ***** válasza:
86%

Ne menj el.

Én is leépítettem az ilyen káros kapcsolatokat, sokkal boldogabb azóta az életem.

Nem kötelességed elmenni, és elviselni a bántásokat.

nov. 11. 06:49
 24/60 anonim ***** válasza:
95%

Évek óta marnak az anyósék és sógornődék, stresszeszel miatta, már november elején kattogsz hogy akkor mi legyen és a férjed véhignézi a szenvedésed, sőt még aktívan belehelyez téged egy olyan helyzetbe ami negatívan hat rád. Nem vagy neki prioritás, sem otthon, sem máshol.

Nem tudom hogy mióta vagytok együtt de lehet érdemes lenne komolyan mérlegelni a kapcsolatot. Sajnos ez egy olyan dolog, amin ő tudna változtatni hogy neked jobb legyen, de mégsem tesz semmit sőt inkább el várásai vannak feléd.

Bennem ez nagyon megmaradna, egy idő után nem tudnám tisztelni, undort is éreznék iránta, a kapcsolat iránt. Simán lehetne váló ok, hogy ennyire elhanyagol, hogy ennyire azt várja hogy én alázkodjak meg folyamatban, stb

Nem tudnék férfiként tekinteni rá egy idő után, anyuci pici fia lenne a szemembe, mind egy elkényztettet gyerek

És egy ilyen emberhez iszonyat nehéz vonzódni

nov. 11. 07:26
 25/60 anonim ***** válasza:
94%

Úgy, hogy nem mész. Felnőtt vagy.

Majd a férjed a távollétedben hallgassa ezeket, ha olyan kis toleráns, hogy nem küldi el őket a p*csába.

nov. 11. 08:07
 26/60 anonim ***** válasza:
90%

Férjednek ki kellett volna osztania a kedves családját, téged kézenfogva távozni és vissza sem nézni.

Ő biztos megszokta, hogy anyuka gyerekkora óta őt is bszogatja, és a szentcsaládra való hivatkozással neki ezt tűrni kell. Neked viszont nem.

Dehogy menj oda...

nov. 11. 08:29
 27/60 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon szomorú, hogy "két tűz közé" kényszerít a férjed - ha nem mész el, akkor csak azt képes mondani: "jajj akkor majd még rosszabb lesz a viszony".

Görcsbe ránduló gyomorral borzalmas lehet ilyen eseményeken részt venni.

A beszólások alkalmával történő jelzések nem tudom mennyire lennének hatékonyak: "Megint kezded/kezdi az alázásomat, szokása szerint, én se bántottam magát, lehetne hogy soha többet nem bántana és befejezné?" - persze lehet hogy ekkor azzal takaróznának: "szokásos poénkodás ez csak", hogyan lehet komolyan venni. Sokan próbálják a bántást poén álcája mögé rejteni.

Az élet más területein, más dolgokban kiállt melletted a férjed?

nov. 11. 08:31
 28/60 anonim ***** válasza:
68%

Én konfliktuskerülő típus vagyok, ráadásul viszonylag jól viselem az ilyen frusztráló helyzeteket (általában csak megvonom a vállam, mivel az idióták véleménye nem érdekel), de egy idő után azért nálam is elszakadna a cérna, és ez pont az a helyzet.

Semmiképp nem mennék, és egyetértek a 21-essel is: ha te eddig szívtál a férjed hülyesége miatt, akkor itt az ideje, hogy most egy kicsit ő is kapja az ívet miattad. Annyit megtehetsz érte, hogy átbeszélsz vele néhány korábbi kínos szitut, beszólást, hogy ha szóba jön, hogy miért nem vagy ott, akkor ne csak általánosságban tudja mondani, hogy "mert úgy érzed, hogy nem kedvelnek" vagy hasonlót, hanem tagadás esetén tudjon felhozni egy-egy konkrét esetet, amit nem tudnak kimagyarázni (főleg nem a normális rokonok előtt).

U.i.: ugyan én nem vagyok fenn fb-on, de amúgy lehet feltennék vmi lábáztatós, arcakolásos 😀 stb. képet "ünnepi pihenés" vagy "végre egy kis nyugalom" vagy hasonló szlogennel, hogy ha a férjed azt is kamuzná, hogy betegség, rosszullét miatt nem mentél, akkor lebukjon 🙃

nov. 11. 08:39
 29/60 anonim ***** válasza:
93%

Mert ez a viszony nincs elmérgesedve?

Mikortól lesz? Majd ha az előszobába kizárnak, míg esznek?

Először is, meg kell tanulni kiállni magáért és időnként másokért is. A férjednek is ki kellett volna állnia melletted. Én biztos nem mennék házhoz a pofonért újra meg újra és ha a férjed partner abban, hogy majd ő "elhozza" akkor a továbbiakon is érdemes elgondolkodni.

nov. 11. 08:47
 30/60 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem szülj is ennek a balfasznak, akkor lenne teljes a kör
nov. 11. 08:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!