Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom miért osztja nekem...

Anyósom miért osztja nekem állandóan az észt,hogy nem kell mindennek tökéletesnek lennie? Meg azt,hogy túl merev vagyok? Karácsonykor Ő a teraszról figyelte, hogy milyen sor mintában van felrakva a kerítésre az égő. Mi köze hozzá?

Figyelt kérdés
Tudni kell,hogy teljesen különböző emberek vagyunk. AZ ő családja,és az enyém mintha szakasztott ellentétei lennének egymásnak. Nekik semmi nem fontos, jó minden úgy ahogyan van,ha ocsmányul néz ki ha nem. Én nem ezt hoztam magammal,és ez kezdetektől szúrja a szemét, sokszor szóvá is teszi,hogy nem kell mindennek tökéletesnek,szimmetrikusnak lennie, jó a csúnya koszos, öreg stb. Na most ezzel mintha kb tőrt forgatna bennem, mert a fiát is én magam vakartam ki a koszból, retekből mert gyermekkorában sem tanította meg őt az anyja semmire. Sok,és nagy veszekedések árán, de elértem,hogy figyeljen oda magára és kezd hozzám idomulni. Az anyjának ez cseppet sem tetszik, mert "ne akarjam a fiacskájára ráerőszakolni a dolgokat". S mivel nagyon közel laknak a szülők,így a párom sokszor van "otthon", ami után aztán velem megint az elvetemültségeit akarja csinálni. Karácsonykor nagyon szépen,ízlésesen megcsináltam mindent, többen meg is jegyezték milyen szép precíz,és jól kinéző a dekoráció valamint minden egyéb. Ennek ellenére anyósom rögtön azzal kezdte,hogy figyelte a teraszról milyen sorban vannak a kerítésen az égősor elemei lelógatva,és hogy mi a fenének csinálom meg ennyire "precízen"? Mi köze van hozzá,hogy én hogyan csinálom meg,vagy hogyan sem? Én sem szólok neki a saját házában,hogy a macskák beviszik a koszt,meg bexarnak náluk. A fia sem ágál,sőt neki is nagyon tetszett,hogy ilyen szépen,rendben, tisztán vártuk az ünnepeket és tök jól éreztük magunkat.Egy szóval nem mondta,hogy miért güriztem és takarítottam vagy hogyan raktam ki az égősort. Anyósom miért ennyire rend meg precízség ellenes? Én világ életemben ilyen voltam,nem bírja a szemem elnézni,ha valami nem szimmetrikus,vagy rendetlenség van. Ez olyan nagy vétek?
tegnap 15:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
87%

Elég gusztustalannak hangzik az anyósod, de te egy cseppet se vagy szimpatikusabb.

Nagyon tisztelheted a férjedet is, ha úgy beszélsz róla, mint valami dagonyás kandisznóról.

tegnap 18:31
 22/27 anonim ***** válasza:
95%

Azért, mert már korosabb, megvannak a maga szokásai, ahogy neked is megvannak a saját eszméid.

A kérdés az, hogy ha ennyire nagyon a különbségek a két család között, akkor érdemes-e közös jövőben gondolkodni?

tegnap 18:41
 23/27 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező én megértelek!

Nálunk a macskaszar szintén befigyelt, bagószag, putri igénytelenség, amit én próbáltam rendben tartani, amíg otthon éltem

Teljesen másképp élek, tisztaság, jóillat stb. anyám szerint én bebeszélem magamnak a macskaszar szagot, bagóbűzt stb., hazudozom és lenézem.

Velem sem törődött soha és szerinte a gyerekeimmel törődést is túlzásba viszem.

54 évesvagyok, én már leszarom és kerülöm.

tegnap 18:41
 24/27 anonim ***** válasza:
83%

Ti nyilván a két véglet vagytok anyósoddal. Ő az "igénytelen" te meg a baromi "pedáns".

Valahol a kettő között lenne a normális (szerintem).

De az, ahogy a párodról beszélsz, számomra iszonyúan ellenszenves. "Kivakartad a mocsokból", meg "kezd hozzád idomulni"...Most ő a szerelmed, vagy egy idomítani való kutya?

És igenis kényszeres vagy, mert a párodat is úgy akarod formálni, ahogy neked megfelel.

Szerettél te már bárkit is önmagáért, vagy mindenkit "gyúrni" akarsz a saját képedre? Amúgy egyszer elege lesz belőled (jogosan) és ott hagy a pitsába. Amit mondjuk meg is érdemelnél.

tegnap 18:56
 25/27 anonim ***** válasza:

Mik azok az elvetemültségek, amiket a párod otthonról tanult, és neked akarja csinálni? A macskát bevinni a házba s beszarattatni az ágy alá vagy mit? Kb ennyi amit meséltél, hogy anyósod milyen.

De csak úgy megemlítem, macska a házba nem szarik be. Kikérezik, ha kinti macska. Csak akkor fog beszarni, ha senki nem engedi ki.

tegnap 19:02
 26/27 anonim ***** válasza:
73%

"nem bírja a szemem elnézni,ha valami nem szimmetrikus"

OCD, súlyosságától, fajtájától függően pszichológus vagy pszichiáter kezeli.

tegnap 19:02
 27/27 anonim ***** válasza:
78%

Nyilván egy normális palit nem bírtál fogni magadnak, mert az kibszna az első lendülettel, mikor “idomítani” próbálod.

Helyette összeálltál egy igénytelennel, mert az igénytelen az elmebeteg hárpia nőjére is.

Magadnak főzted, edd meg.

tegnap 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!