Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom miért osztja nekem...

Anyósom miért osztja nekem állandóan az észt,hogy nem kell mindennek tökéletesnek lennie? Meg azt,hogy túl merev vagyok? Karácsonykor Ő a teraszról figyelte, hogy milyen sor mintában van felrakva a kerítésre az égő. Mi köze hozzá?

Figyelt kérdés
Tudni kell,hogy teljesen különböző emberek vagyunk. AZ ő családja,és az enyém mintha szakasztott ellentétei lennének egymásnak. Nekik semmi nem fontos, jó minden úgy ahogyan van,ha ocsmányul néz ki ha nem. Én nem ezt hoztam magammal,és ez kezdetektől szúrja a szemét, sokszor szóvá is teszi,hogy nem kell mindennek tökéletesnek,szimmetrikusnak lennie, jó a csúnya koszos, öreg stb. Na most ezzel mintha kb tőrt forgatna bennem, mert a fiát is én magam vakartam ki a koszból, retekből mert gyermekkorában sem tanította meg őt az anyja semmire. Sok,és nagy veszekedések árán, de elértem,hogy figyeljen oda magára és kezd hozzám idomulni. Az anyjának ez cseppet sem tetszik, mert "ne akarjam a fiacskájára ráerőszakolni a dolgokat". S mivel nagyon közel laknak a szülők,így a párom sokszor van "otthon", ami után aztán velem megint az elvetemültségeit akarja csinálni. Karácsonykor nagyon szépen,ízlésesen megcsináltam mindent, többen meg is jegyezték milyen szép precíz,és jól kinéző a dekoráció valamint minden egyéb. Ennek ellenére anyósom rögtön azzal kezdte,hogy figyelte a teraszról milyen sorban vannak a kerítésen az égősor elemei lelógatva,és hogy mi a fenének csinálom meg ennyire "precízen"? Mi köze van hozzá,hogy én hogyan csinálom meg,vagy hogyan sem? Én sem szólok neki a saját házában,hogy a macskák beviszik a koszt,meg bexarnak náluk. A fia sem ágál,sőt neki is nagyon tetszett,hogy ilyen szépen,rendben, tisztán vártuk az ünnepeket és tök jól éreztük magunkat.Egy szóval nem mondta,hogy miért güriztem és takarítottam vagy hogyan raktam ki az égősort. Anyósom miért ennyire rend meg precízség ellenes? Én világ életemben ilyen voltam,nem bírja a szemem elnézni,ha valami nem szimmetrikus,vagy rendetlenség van. Ez olyan nagy vétek?
ma 15:35
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
69%

#10es vagyok, veletlen elkuldtem. Bocsánat.

Na szóval!

Én is szeretem a rendet és a tisztaságot méginkább. Ezért olyan párom van, aki szintén így vélekedik. Én egy retek matyival nem értem volna be, mint te. Inkább egyedül lennék, mint anyós elcseszett fiát korrigálni életem végéig. Ha meg a párod nem olyan rossz, akkor fogadd el. Igaza van, hogy mindig nem kell patika legyen a lakásban, és túlzásokba se kell esni, hogy aztán majd panaszkodnak, hogy jaaaajjj nekem milyen nehéz plusz mennyi dolgom vaaan.

ma 17:08
 12/26 anonim ***** válasza:
78%

Szép egy házasság lehet az is, ahol a másik háta mögött vadidegenekkel ossza meg, hogy "kivakarta a mocsokból".

Eddig olvastam a kérdést amúgy, köszönöm, de megvan a véleményem a kérdezőről.

ma 17:09
 13/26 anonim ***** válasza:
71%

Bocs Kérdező, de a kérdésed alapján némi OCD azért befigyel nálad, ha ennyire rá vagy pörögve arra, hogy minden precízen, szimmetrikusan stb. legyen elrendezve állandóan.

OK, ne legyen kosz, de azért túlzónak érzem azt, hogy csak az lehet jó, amit te csinálsz - amit anyós, az meg mindig rossz.

Szerintem te alapból rühelled az anyósodat, bármit mondana vagy csinálna az az asszony, neked nem tetszene.

ma 17:15
 14/26 anonim ***** válasza:
12%
Persze, aki takarít, meg szereti a szimmetriát, az csak kényszeres lehet. XD Gratulálok, Birkák.
ma 17:35
 15/26 anonim ***** válasza:
75%
Ez ilyen Bree Van de Kamp típusú írásnak látszik.
ma 17:45
 16/26 anonim ***** válasza:
75%

#15 xdd s tényleg🤣🤣 Phyllis meg ott a nyakán.

Csak az a baj ez wishrol rendelt. 🥹

ma 17:47
 17/26 anonim ***** válasza:
89%
Miért foglalkozol vele? Ja hogy a pasid visszaesik...hát vissza is fog. Amíg te megcsinálod oké, de ő magának sosem lesz igénye arra amire neked. Hosszú távon ki fog jönni ez a különbség. Komolyan nem értem azokat a nőket akik szereznek egy fazont akit totál át kell formálni meg nevelni szerintük aztán csodálkoznak ha évek múlva nem működik az egész. Olyant kell választani akit el tudsz fogadni a h.lyrségeivel együtt nem olyat akit át kell formálni.
ma 17:49
 18/26 anonim ***** válasza:
91%

Nem gond a precizség, ha szereted a rrndet, a szépet. Én csak azt nem értem, ha ilyen baromi ígényes vagy, hogy álltál egyáltalán szóba egy olyannal, akit ki kellett vakarni a retekből? Aki hozzád kellett hogy idomuljon? Mi ő, egy kutya, akit idomítani kell? Nekem nem áll össze a kép.

Anyóssal meg mit foglalkozol, mit mond, gondol?

ma 17:52
 19/26 anonim ***** válasza:
87%

Nem az a gond, hogy nem szereted a macskasz*rt. De ezt írtad:

"nem bírja a szemem elnézni,ha valami nem szimmetrikus,vagy rendetlenség van".

Ez a nemnormális.

ma 17:55
 20/26 anonim ***** válasza:
91%
18 azért foglalkozik anyóssal mert egyszerűbb őt bactatni, mint belátni hogy a férje sosem lesz olyan mint amilyenre nevelni szeretné. Mint ahogy fogalmaztad is , nem idomított kutya , csak ezt a kérdező ( és sok más nő ) nem látja be.
ma 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!