Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Vendégségben ez bunkóság...

Vendégségben ez bunkóság volt? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyósom, illetve az apósom mindketten tudják, hogy már több mint féléve (7 hónapja) vegán étrenden vagyok. Ez nem csak egy “hóbort” számomra; egészségügyi problémáim voltak, amik az étrendváltás óta teljesen megoldódtak. Azelőtt fogyasztottam húst, habár túlzásba nem vittem sose, nem az volt a prioritás.

Azt kell tudni a kérdéssel kapcsolatban, hogy nagyjából 2 havonta szoktunk anyósomékhoz vendégségbe menni ebédre, tehát múlthéten volt a 3. alkalom arra, hogy nem készültek számomra vegán étellel. Lényegében csak köreteket tudtam enni, a levesben pedig igaz, hogy nem volt hús, viszont tejszínnel készült, amit én sajnos nem ehetek súlyos laktózintolerancia miatt. Rosszul esett, hogy megint nem készültek, pedig tudták jól, hogy milyen étrendet követek, és hogy állati eredetű termékeket nem fogyasztok már egy jó ideje. Én ezt az egész szituációt elég rosszul éltem meg, ráadásul bunkóságnak is gondolom, hogy semennyire se vették figyelembe a vendégségbe érkező személy igényét. Fordított esetben, 100% hogy készültem volna nekik. Egyrészt azért esik rosszul, mert jó a viszonyom velük - legalábbis eddig azt gondoltam, hogy szeretnek -, másrészt pedig úgy tűnt, hogy az ezelőtti alkalomkor vették a lapot azzal kapcsolatban, hogy mit ehetek és mit nem.

Nem tudom, hogy hogy kéne nekik emiatt szólni, ráadásul én elég kellemetlenek érezném, ha nekem kéne őket megkérni, hogy legközelebb ne csak körettel készüljenek nekem. Férjemmel már beszéltünk erről, és megígérte, hogyha most sem készülnek vegán fogással, akkor szól az anyukájának emiatt. Azt viszont nem szeretném, ha rossz néven venné. Egyáltalán más is bunkóságnak gondolja a történteket, vagy én látom rosszul és el kéne engednem az egészet?

2022. máj. 28. 15:53
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/188 anonim ***** válasza:
32%
#75 ja, az én laktáz enzimes kommentem se érdekli.
2022. máj. 28. 18:45
 82/188 anonim ***** válasza:
46%
Idős embertől elvárni, hogy főzzön vegán kaját, mikor szerencsétlen azt se tudja mi az...
2022. máj. 28. 18:46
 83/188 anonim ***** válasza:
82%
76 hát ez nagyon életszerűtlen. Miért vinne kaját az egész családnak, mikor anyós eleve főz.
2022. máj. 28. 18:47
 84/188 anonim ***** válasza:
65%

83.

Amikor megyünk az anyósomhoz, akkor időnként szólunk neki, hogy ne főzzön, majd mi viszünk kaját. Vagy elvisszük összekészítve és ott megfőzzük.

2022. máj. 28. 18:49
 85/188 anonim ***** válasza:
70%

83!

Hogy megmutassa, a vegan étel is lehet finom? Vagy egyszerűen elkeszitheto? Olcso? Hogy talán ötletet adjon anyosnak?

2022. máj. 28. 18:49
 86/188 anonim ***** válasza:
38%

Ettől a témától kedvem támadt egy gigantikus adag angolszalonnára.

Párolt-sült tofus brokkoli... na nem.

2022. máj. 28. 18:51
 87/188 anonim ***** válasza:
55%

Akkor egyél angolszalonnát, senkit nem érdekel.

Nem azt mondták hogy te zabálj tofut, hanem hogy lehetne azt is csinálni, kb 2 perc alatt, ha nem vagy sötét plusz direkt rosszindulatú is a vendégeddel.

2022. máj. 28. 18:54
 88/188 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem anyós csak nem érti hogy mi a vegán, hisz hús nélküli levest csinált. Szimplán keveri a vegánt a vegetarianussal.🤷‍♀️
2022. máj. 28. 18:57
 89/188 anonim ***** válasza:
23%
Tudom, csak trollkodok, mert ez úgyis csak a legújabb napi vegán-nemvegán kamusztori. Ugrotok is rá, mint bolha a macskára.
2022. máj. 28. 18:57
 90/188 anonim ***** válasza:
77%
Az én párom felhívta anyukáját mielőtt mentünk, hogy mit eszik egy vegán és mit nem és azalapján készített nekem vacsorát. Sokan nem értik azt ami neked vagy nekem egyértelmű. Úgyhogy nem feltétlen bunkóság. Nyilván utána nézhetett volna, de ti is elmondhattátok volna miről is van szó.
2022. máj. 28. 18:59
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!