Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Vendégségben ez bunkóság...

Vendégségben ez bunkóság volt? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyósom, illetve az apósom mindketten tudják, hogy már több mint féléve (7 hónapja) vegán étrenden vagyok. Ez nem csak egy “hóbort” számomra; egészségügyi problémáim voltak, amik az étrendváltás óta teljesen megoldódtak. Azelőtt fogyasztottam húst, habár túlzásba nem vittem sose, nem az volt a prioritás.

Azt kell tudni a kérdéssel kapcsolatban, hogy nagyjából 2 havonta szoktunk anyósomékhoz vendégségbe menni ebédre, tehát múlthéten volt a 3. alkalom arra, hogy nem készültek számomra vegán étellel. Lényegében csak köreteket tudtam enni, a levesben pedig igaz, hogy nem volt hús, viszont tejszínnel készült, amit én sajnos nem ehetek súlyos laktózintolerancia miatt. Rosszul esett, hogy megint nem készültek, pedig tudták jól, hogy milyen étrendet követek, és hogy állati eredetű termékeket nem fogyasztok már egy jó ideje. Én ezt az egész szituációt elég rosszul éltem meg, ráadásul bunkóságnak is gondolom, hogy semennyire se vették figyelembe a vendégségbe érkező személy igényét. Fordított esetben, 100% hogy készültem volna nekik. Egyrészt azért esik rosszul, mert jó a viszonyom velük - legalábbis eddig azt gondoltam, hogy szeretnek -, másrészt pedig úgy tűnt, hogy az ezelőtti alkalomkor vették a lapot azzal kapcsolatban, hogy mit ehetek és mit nem.

Nem tudom, hogy hogy kéne nekik emiatt szólni, ráadásul én elég kellemetlenek érezném, ha nekem kéne őket megkérni, hogy legközelebb ne csak körettel készüljenek nekem. Férjemmel már beszéltünk erről, és megígérte, hogyha most sem készülnek vegán fogással, akkor szól az anyukájának emiatt. Azt viszont nem szeretném, ha rossz néven venné. Egyáltalán más is bunkóságnak gondolja a történteket, vagy én látom rosszul és el kéne engednem az egészet?

2022. máj. 28. 15:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/188 anonim ***** válasza:
45%

"főleg ha így nem támogatom a húsipart"

Tehát mégis hóbort, csak a tejterméknek volt köze a valódi problémához.

Akkor viszont nem tudom, mi a gondod a körettel, az egész vegán étrend egy nagy köret. Nem veszel a húsból és probléma megoldva.

2022. máj. 28. 17:12
 42/188 anonim ***** válasza:
45%
Vihar a biliben. Férjed szól, legközelebb lesz vegán kaja. Nem értem miért kell ezen vekengeni most.
2022. máj. 28. 17:14
 43/188 anonim ***** válasza:
66%
Nem kell elnyomni a torkán semmit. De akkor a kérdező se játssza a hisztis picsát, hanem szóljon hogy :"mama, innen lehetne rendelni egy adag vegán kaját. Ne küszködjön már két tányér kaja miatt külön." A betegségek meg amiket felsorolt, nem indokolják a vegán életmódot: a kérdező csak ürügyet keres a divathisztikéjéhez.
2022. máj. 28. 17:24
 44/188 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom mennyi idős az annyósod, hol él, milyen a háttere stb, lehet, hogy menő rózsadombi sznob, vagy 60-as falusi, aki még Budapestre is ritkán jut el. Szerintem nem kéne elvárnod, hogy képben legyen az összes divatos étrenddel, sokan nem is értik, mi a különbség a vegán meg a vega között. Viszont te nagy hülye vagy ha még harmadszor se jutott eszedbe kaját vinni magadnak. Komolyan azt vártad, hogy anyós majd vegán recepteket, húshelyettesítőket fog nézegetni? Aki normálisan főz, annak nem olyan egyszerű összedobni valami vegánt, főleg ha még sose csinált olyat, nme ismeri az alapanyagokat, kb annyi ötlete lehet, hogy egyél kenyeret zöldséggel. Szóval szedd össze magad, és vigyél magadnak kaját legközelebb, vagy egyél rizst krumplival.
2022. máj. 28. 17:27
 45/188 anonim ***** válasza:
74%

Nem mondanám bunkóságnak, egyesek egyszerűen nem képesek más étkezési módokat felfogni.

Az, hogy nem készítenek külön vegán ételt, figyelmetlenség. De ha hozzám jön valaki enni, én sem készítenék neki húst vegetáriánusként. Ha azt akar enni akkor hozzon. A két szitu nem ugyanaz mert ők ehetik a húsmentest én viszont nem ehetem a húsost.

A laktóz figyelmen kívül hagyása más tészta, de az is simán lehet tudatlanság miatt.

Legközelebb vigyél magaddal ételhordóban valamit, azon anyós 1000% hogy megsértődik! Legalább észbe kap.

2022. máj. 28. 17:28
 46/188 anonim ***** válasza:
23%
És akkor legalább nem engedi ezt a vinnyogó álszent kérdezőt a portájára. neki csak jó ha nem kell a divathisztérikát kerülgetni.
2022. máj. 28. 17:31
 47/188 anonim ***** válasza:
40%

"de szerencsére azóta elég sokat változott a világ, lehetőségből is sokkal több van étkezés terén, mint ami mamád idejében volt."

A vegánság? LOL XD

2022. máj. 28. 17:32
 48/188 anonim ***** válasza:
96%

14 éves korom óta van tejfehérje allergiám, a legkisebb mértékű tejtől is hasmenésem lesz. Velem is előfordult már, hogy vendégségben nem igazán tudtam enni az ételből, mert valamelyik hozzávaló tejet tartalmazott.

Szerintem ez nem bunkóság, szimplán csak egy egészséges ember nincs vele tisztában, hogy mennyi minden tartalmazhatja az adott allergént. Amikor kiderült az allergiám, édesanyám is hadznált véletlenül tejtartalmú hozzávalót a főzéshez/sütéshez. Idő kellett, amíg pontosan kitapasztaltuk, és tudatosan elkezdtünk figyelni mindenfajta élelmiszerre, hogy tartalmaz-e tejet.

Szóval ez alapján nem tartom jogosnak a sértődöttségedet anyósod felé, de ha téged ennyire zavar a dolog, akkor ne a férjeden keresztül üzengess, hanem mondd meg neki, hogy máskor milyen hozzávalókat ne használjon, ha átmentek ebédelni.

2022. máj. 28. 17:32
 49/188 anonim ***** válasza:
84%
A köreten kívül milyen étel lenne számodra elfogadható, amit szerinted egy laikus is könnyen el tudna készíteni?
2022. máj. 28. 17:33
 50/188 anonim ***** válasza:
63%
*használt
2022. máj. 28. 17:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!