Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Vendégségben ez bunkóság...

Vendégségben ez bunkóság volt? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyósom, illetve az apósom mindketten tudják, hogy már több mint féléve (7 hónapja) vegán étrenden vagyok. Ez nem csak egy “hóbort” számomra; egészségügyi problémáim voltak, amik az étrendváltás óta teljesen megoldódtak. Azelőtt fogyasztottam húst, habár túlzásba nem vittem sose, nem az volt a prioritás.

Azt kell tudni a kérdéssel kapcsolatban, hogy nagyjából 2 havonta szoktunk anyósomékhoz vendégségbe menni ebédre, tehát múlthéten volt a 3. alkalom arra, hogy nem készültek számomra vegán étellel. Lényegében csak köreteket tudtam enni, a levesben pedig igaz, hogy nem volt hús, viszont tejszínnel készült, amit én sajnos nem ehetek súlyos laktózintolerancia miatt. Rosszul esett, hogy megint nem készültek, pedig tudták jól, hogy milyen étrendet követek, és hogy állati eredetű termékeket nem fogyasztok már egy jó ideje. Én ezt az egész szituációt elég rosszul éltem meg, ráadásul bunkóságnak is gondolom, hogy semennyire se vették figyelembe a vendégségbe érkező személy igényét. Fordított esetben, 100% hogy készültem volna nekik. Egyrészt azért esik rosszul, mert jó a viszonyom velük - legalábbis eddig azt gondoltam, hogy szeretnek -, másrészt pedig úgy tűnt, hogy az ezelőtti alkalomkor vették a lapot azzal kapcsolatban, hogy mit ehetek és mit nem.

Nem tudom, hogy hogy kéne nekik emiatt szólni, ráadásul én elég kellemetlenek érezném, ha nekem kéne őket megkérni, hogy legközelebb ne csak körettel készüljenek nekem. Férjemmel már beszéltünk erről, és megígérte, hogyha most sem készülnek vegán fogással, akkor szól az anyukájának emiatt. Azt viszont nem szeretném, ha rossz néven venné. Egyáltalán más is bunkóságnak gondolja a történteket, vagy én látom rosszul és el kéne engednem az egészet?

2022. máj. 28. 15:53
 181/188 anonim ***** válasza:
83%

Elveid vannak, ami oké, anyós meg megteheti, hogy divathóbortnak kezeli.

Nyugi, sokak szemében nekem is csak hóbort a gluténinoleranciám, és "kényeskedek". Oké, leszarom és azt is, aki megsértődik ha nem eszek nála semmit.

2022. máj. 30. 06:30
 182/188 anonim ***** válasza:
37%
Hihetetlen hogy ez a vegán troll minden alkalommal amikor feltesz egy kérdést így fel tudja hergelni a népet. Pedig nem is változtat rajta, mindig az anyossal van gond.
2022. máj. 30. 09:10
 183/188 anonim ***** válasza:
25%
Igen, múltkor az volt a baja, hogy az anyósa olyan helyre vitte étterembe, ahol nem volt vegán kaja az étlapon.
2022. máj. 30. 09:11
 184/188 anonim ***** válasza:
91%
Hat en erre azt tudom írni h 3szorra vagyok terhes, mind3x felfordult a Gyomrom a hústol amit 100x elmomdtam anyoselnak és még sem értik és csak olyan kaját föznek amiben hús van, sőt szerintük amiben nincs hús az nem étel. Most voltak itt és ide is csak húsos ételt hozták pedig 13 éve együtt vagyunk férjemmel. Én már feladtam a dolgot
2022. máj. 30. 23:26
 185/188 anonim ***** válasza:
87%
184, az én anyósom ugyanez, csak mi 18 éve vagyunk együtt. Csak húsos és zsírban tocsogó kaját készít, már a szagától majd elhányom magam.
2022. máj. 31. 07:08
 186/188 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem sem éppen figyelmes dolog. Én a helyedben mindig vinnék valami kaját magamnak, és abból ennék. Egyrészt megoldódik a problémád, és lesz mit enned, másrészt meg akibe egy csöpp vendégszeretet is ragadt, egy idő után kínosan érzi majd magát, hogy jönnek hozzá, és nem tudnak semmit venni abból, amit készített. Lehet, hogy ez segítené őket, hogy kicsit jobban nyissanak feléd, és odafigyeljenek az étkezésedre.
2022. máj. 31. 12:38
 187/188 anonim ***** válasza:
100%
7 hónapja vegán és két havonta talalkoznak. Magyarán ez volt max a harmadik alkalom. Simán lehet az is, hogy elfwlwjtette
2022. máj. 31. 16:17
 188/188 anonim ***** válasza:
56%
Hát én a helyedben meg vinnék magamnak kaját és ott helyben melegitenem meg meg sütnék magamnak zöldséget meg ami éppen, hogy jó szarul érezze magát, hogy így vár vendéget.
2022. jún. 4. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!