Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Vendégségben ez bunkóság...

Vendégségben ez bunkóság volt? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyósom, illetve az apósom mindketten tudják, hogy már több mint féléve (7 hónapja) vegán étrenden vagyok. Ez nem csak egy “hóbort” számomra; egészségügyi problémáim voltak, amik az étrendváltás óta teljesen megoldódtak. Azelőtt fogyasztottam húst, habár túlzásba nem vittem sose, nem az volt a prioritás.

Azt kell tudni a kérdéssel kapcsolatban, hogy nagyjából 2 havonta szoktunk anyósomékhoz vendégségbe menni ebédre, tehát múlthéten volt a 3. alkalom arra, hogy nem készültek számomra vegán étellel. Lényegében csak köreteket tudtam enni, a levesben pedig igaz, hogy nem volt hús, viszont tejszínnel készült, amit én sajnos nem ehetek súlyos laktózintolerancia miatt. Rosszul esett, hogy megint nem készültek, pedig tudták jól, hogy milyen étrendet követek, és hogy állati eredetű termékeket nem fogyasztok már egy jó ideje. Én ezt az egész szituációt elég rosszul éltem meg, ráadásul bunkóságnak is gondolom, hogy semennyire se vették figyelembe a vendégségbe érkező személy igényét. Fordított esetben, 100% hogy készültem volna nekik. Egyrészt azért esik rosszul, mert jó a viszonyom velük - legalábbis eddig azt gondoltam, hogy szeretnek -, másrészt pedig úgy tűnt, hogy az ezelőtti alkalomkor vették a lapot azzal kapcsolatban, hogy mit ehetek és mit nem.

Nem tudom, hogy hogy kéne nekik emiatt szólni, ráadásul én elég kellemetlenek érezném, ha nekem kéne őket megkérni, hogy legközelebb ne csak körettel készüljenek nekem. Férjemmel már beszéltünk erről, és megígérte, hogyha most sem készülnek vegán fogással, akkor szól az anyukájának emiatt. Azt viszont nem szeretném, ha rossz néven venné. Egyáltalán más is bunkóságnak gondolja a történteket, vagy én látom rosszul és el kéne engednem az egészet?

2022. máj. 28. 15:53
 131/188 anonim ***** válasza:
56%
130, ez a felnőtt hozzáállás. Én pont így vagyok vele, én írtam a szénhidrátos példát. Valaki jó szívvel kínál, készül, elém rakja, persze, hogy veszek.
2022. máj. 29. 11:02
 132/188 anonim ***** válasza:
27%
Felőlem meg ehetné csak a köretet. Nem mondhatja, hogy nem jutott neki semmi, az értelmes kaják jó részét meg ő tiltotta meg saját magának, a saját döntése, NEM pedig eü okok miatt. Allergiásnak, cukorbetegnek stb-nek bármikor készítek külön ételt, vegetáriánusnak is, mert az sem a drámázásról szól, ellenben (divat)vegánnak nem fogom kinyalni a valagát, mert ez az egész mozgalom csak mások leszólásáról, saját magam felsőbbrendűnek érzéséről szól. Elég megnézni itt is csomó kérdést, hogy mit művelnek. Ott a köret meg a saláta, ha nem tetszik, hozzon saját kaját, én biztos nem fogok megsértődni.
2022. máj. 29. 11:21
 133/188 anonim ***** válasza:
86%

A kérdező nyilván ez a szokásos vegán kontra anyós kamus.

Különben nem keveredne ilyen ellentmondásos dologba hogy laktóz intolerancia miatt csak növényi alapút ehet.

2022. máj. 29. 11:21
 134/188 anonim ***** válasza:
57%
El se hiszem mennyi paraszt gyűlt ide. Szóval az a felnőtt hozzáállás, hogy megeszek minden, amit utálok, nehogy valaki megsértődjön? Nem az a felnőtt hozzáállás, hogy tiszteletben tartom, hogy más mit akar enni? A tiéd az inkább a falusi paraszt hozzáállás, aki nme érti, hogy “köszönöm, nem kérek”. Van ilyen rokonom, aki úgy tukmál mindent, hogy már inkább be se megyek hozzá. Benézünk 5 percre, már tuti az asztalon van a ropi meg a nápolyi. Én teljesen elfogadom, ha valaki nem eszik valamit. Ha emiatt nem eszik a tortát, akkor ok. Ha húst nem eszik, akkor vagy csinálunk neki valamit, vagy hozhat magának. Egyedül a mamám olyan őskövület, hogy a vega rokonnak a húsmentes húslevest ajánlgatja.
2022. máj. 29. 11:24
 135/188 anonim ***** válasza:
47%
Felnőtt ember nem játssza így az agyát.
2022. máj. 29. 11:27
 136/188 anonim ***** válasza:
55%

És az felnőtt hozzáállás, hogy "jajj, nem akarom ám megbántani", inkább otthon előtte bekajálok, és majdcsak a rizst turkálom?

Aztán felmegyek a gyakorira és felnőtt módon nyafogok egy sort?

Ebben a szituációban egyik fél sem viselkedik felnőtt módon.

2022. máj. 29. 11:30
 137/188 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező, meg vegánok.

Írjatok már meg légyszi, hogy mit kellett volna az anyósnak sütni, főzni.

Hús tej vaj tojás nélkül.

Idősebb emberről beszélünk, aki valószínűleg nem a vegan YouTube csatornákat bújja egész nap.

2022. máj. 29. 11:31
 138/188 anonim ***** válasza:
70%

#137, pl. karfiolsteak-et kellett volna készíteni, mert már egyszer (EGYSZER) el is mondta neki, hogy mit takar a vegán táplálkozás.

Nekem is van diétára szoruló gyerekem,; hónapokig tartott, mire mindent ki tudtam kísérletezni.

2022. máj. 29. 11:35
 139/188 anonim ***** válasza:
29%

138, te se nagyon vagy képben, nagyon beakadt nálad a karfiolsteak. ezen kívül alternatíva, ha nem akar egy szelet miatt megvenni 800 ft-ért egy fej karfiolt?

Ami ráadásul csak akkor lesz teljes értékű főétel, ha normálisan fűszerezed, stb, készítesz mellé valami szintén vegán mártást, meg magában nem jó.

Hónapokig kísérlezetél, pedig nyilvn naponta főztél a gyerekedre. De a kérdező anyósa nem tud hónapokig kísérleteni...

2022. máj. 29. 11:57
 140/188 anonim ***** válasza:
74%
Ha nem tud hónapokat kísérletezni, egy perc alatt beírja a google-be, hogy vegán recept. Ne adj isten, olcsó vegán recept. És voilá, máris nem kell gondolkodni, hogy a disznózsír meg a farhát vegán-e.
2022. máj. 29. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!