A férjem és a családja nyomasztanak, hogy babázás után
menjek vissza dolgozni. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
3 évet voltam itthon a lányommal, ő már óvodás. Folyamatos a nyomasztásom, hogy dolgozzak megint. Én úgy érzem, hogy a házi teendők + gyerek adnak annyi munkát, hogy amellé egy munkahely nem fér be. A férjem sokszor lapít, de sokszor jelzi, hogy jó lenne ha én is pénzt keresnék. A férjem amit tud segít itthon ezt elismerem, de mivel nincs nagy gyakorlata, lassú, néha el is rontja a dolgokat, egy komolyabb ebédet nem lehetne rábízni. Mit tennétek?
Azért ha az apukát zavarja , hogy anyuka otthon lógatja a lábát ott nem 100% hogy nem is fogja elhagyni ha a nő nem változtat . Egyébként szerintem nem keres olyan sokat , hogy 3 ember abból olyan szuper kényelmesen megtudjon élni.
2021. ápr. 6. 19:03
43/163 anonim válasza:
Es ha lebetegszik vagy megserul a ferjed ? En heti 3 nap 6 oraban mentem dolgozni. Hogy megse itthon ulljek, de ne is szakadjak bele a gyereknevelos haztartast vezetos eletbe. Pedig az eb ferjem duplajat keresi a tiednek , szoval baromira nem szorulok ra a 90 ezwr ft vizetesemre. De tol jo , hogy nem tole kell még a szulinapi ajandekara is penzt kerni.
2021. ápr. 6. 19:04
44/163 anonim válasza:
Ja, nyilván tisztán keres ennyit...
Aztán majd tényleg pislogtok, ha lebetegszik vagy csak nem bírja tovább csinálni. Azért remélem a bevétel 20%-a a te nevedre szóló nyugdíj alapba kerül? Mert anélkül elég nagyot koppansz majd.
De ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz, felőlem meresztheted otthon a valagad, ha ennyi ambíciód van. Igen, ez feszültséget fog okozni a családoddal, tanuld meg kezelni.
(És köszönöm, nem kell irigynek lennem a férjed bevételére)
2021. ápr. 6. 19:05
45/163 anonim válasza:
Én csak azt nem értem, miért írtad ki ezt a kérdést. Mármint feltételezve, hogy nem a szokásos kamu gumicsont. Beszéljétek meg ti, senkinek semmi köze hozzá. Egyébként miért vagy felháborodva azon, hogy sokan azt írják, dolgozz? Véleményt kértél, megkaptad. Vagy önigazolást keresel? Itt azt nem kapsz. Egy ovis korú gyerek mellett lehet dolgozni. Ja, hogy nem szeretnél? Akkor ismét, miért tetted fel a kérdést?
"nekünk családi értékrendünk van, 1000% hogy nem hagy el"
Itt csak mosolygok. Láttam én már karón varjút.
Ui.: nem vagyok irigy, többet keresek, mint a férjed.
46/163 anonim válasza:
Operátor= divatos kifejezés a gyári szalag melletti melóra. Ebből és a hozzászólásod stílusából is világosan látszik, hogy kb. mennyi a végzettséged. "Folyamatos a nyomasztásom" ez a ragozási stílus meg kifejezetten jellemző hazánk legnagyobb kisebbségére, de ez nem lenne gond.
A gond az, hogy lusta vagy. Megértem, hogy nincs kedved gyári melóhoz újra, de akkor talán tanulj, ha a férjed úgyis eltart. Tudod akkor talán lesz normális munkád is, nem kell a szalag mellett állnod napi nyolc órát.
Mellesleg egy gyerek mellett ugyanúgy vittem a háztartást, dolgoztam és még pluszban egyetemen tanultam is. Elég sokan megteszik ezt is, több gyerekkel is akár, mert manapság muszáj tanulni is ha előrébb akarsz jutni.
47/163 anonim válasza:
És mit csinálsz egész nap, amíg a gyerek oviban van?? Gondolom, nem kell minden nap nagytakarítást végezni...
fészbukkozol, vagy mivel megy el a napod?
Én három kisgyerek mellett dolgoztam (mérnök vagyok), és még különórákra is tudtam őket vinni.
2021. ápr. 6. 19:06
48/163 anonim válasza:
Újépítésű projektek leállnak, a felújítási kedvezményeket most még 1-2 évig igénybeveszik és felújítanak, de aztán az is le fog állni. Építőiparos ismerőseink is ezt saccolják és az elemzők is. Javi 700 ezre bevétel pedig nem olyan egetrengető kérdező, hogy te ettől hátradőlj. A másik, hogy a férjed macerál ezzel. Nem vagyok írigy, 2 gyerek mellett dolgozom, amit szeretek is. Meg is őrülnék a semmittevésben. Nem dolgozol, nem tanulsz. Mégis mit csinálsz egész nap, ha a gyereked oviban és a párodnak munla után még be kell segítenie a házimunkába? És te boztos vagy benne, hohy egy ilyen lusta, életképtelen nő mellett ki fog tartani, amikor nyíltan már most közli, hpgy zavarja a helyzet?
2021. ápr. 6. 19:08
49/163 anonim válasza:
Bazzeg.... szóval csak a fizikai a "rendes" munka szerinted.....?
Anyámborogass!
Megyek is a sarokba és elmorzsolok néhány könnycseppet, hogy a mérnöki munkámat "irodában meresztésnek" tartod...
:-D :-D :-D
2021. ápr. 6. 19:10
50/163 anonim válasza:
Családi értékrendetek van? Lehet hogy van, csak épp nem azonos. Mindenki vágja hogy otthon lustulsz, a férjednek sem fér ez bele. És nem a pénz miatt, hanem a jövő miatt. Se nyugdíj, se életcél, és még csak a háztartást sem egyedül viszed. Inkább ne ezt lássa az az ovis gyerek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!