Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen tanfolyamot választanát...

Milyen tanfolyamot választanátok babázás alatt?

Figyelt kérdés
Ausztriában jártam gazdasági egyetemre (az alapképzés van csak meg, HR + turizmus specializációval), az angolt és a németet folyékonyan beszélem. Egyetem után szereztem egy év tapasztalatot egy HR-es osztrák hivatalnál (a munkajogon és a személyes ill. a telefonos ügyfélkapcsolaton volt a hangsúly, valamint, ha rosszul voltak bejelentve a munkavállalók, hozzánk jöttek el tisztázni a munkaviszonyukat). Szülés + 1 év babázás után visszamegyünk Magyarországra lakni. Milyen tanfolyamot érdemes elvégezni babázás alatt a HR területén belül, amivel MO-on is el tudok helyezkedni, valamint használhatom a német és angol nyelvtudásomat és amivel viszonylag jól is kereshetek? Vagy inkább egy mesterképzést végeznétek el? Ha igen, akkor melyiket lenne érdemes elvégezni HR szakon belül? Sajnos nem vagyok tisztában a magyarországi munkapiaccal, kb. 10 éve már Ausztriában lakom a férjemmel. Gondoltam a bérügyintéző + TB ügyintéző tanfolyamra például. Ti mit gondoltok?
2020. szept. 30. 15:34
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
Attól függ, mire akarsz specializálódni HR-en belül, olyan sok tapasztalatod nincs egyelőre, ezért több irány is van. A TB ügyintéző nem rossz, ezzel főleg munkaügyes munkaköröket tudsz megpályázni. Emellett vannak iskolarendszeren kívüli HR tanfolyamok, de ez teljes értékű bizonyítványt nem ad. Őszintén szólva én baba mellett az egyetemet nem javaslom annyira, nagyon sok energiát kivesz gyerek nélkül is, komoly elhatározás, energia és támogatás kell ahhoz, hogy le tudj diplomázni normális időn belül. Ha a gyereket nem tudod kire bízni, amíg neked iskolában kell lennéd vagy tanulnod, akkor sztem felejtős. Az OKJ könnyebb és rugalmasabb is, nem beszélve az egyéb, rövidebb tanfolyamokról.
2020. szept. 30. 15:40
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Attól függ, meddig ázik az a bab.
2020. szept. 30. 16:20
 3/5 A kérdező kommentje:
1-es köszönöm a válaszod, én nyitott vagyok a HR-en belül bármelyik irányba; a kérdés az, hogy melyik irányba érdemes menni a mai válságos helyzetben. Nem ismerem a magyar munkaerőpiacot, nem tudom, minek van értelme, mit érdemes elvégezni, mivel lehet viszonylag jól keresni és mivel nem. Nem szeretnék elindulni egy olyan irányba, aminek aztán nem venném hasznát. Meg olyan irányba szeretnék menni, ahol ilyen koronavírusok mellett is megmarad az állásom. Ezt az állást itt Ausztriában épp a koronavírus miatt vesztettem el. Olyan irányt szeretnék választani, ami biztos állást ad (bár a mai világban semmi sem biztos), de például ilyen turizmusi vonalon most biztosan nem tanulnék tovább, mert a Covid miatt a turizmusnak egy időre vége. Épp ezért tétovázok ennyit, hogy vajon melyik irányba menjek, mit végezzek el, aminek hasznát venném jövőre Magyarországon.
2020. szept. 30. 16:37
 4/5 anonim ***** válasza:
A HR jó, mert arra mindig szükség van a cégeknél. Válságos időkben amit visszaépítenek, azok a felvételek, képzések, szervezetfejlesztés, stb. Viszont bért mindig kell fizetni, illetve a szervezetet támogatni kell HR szempontból. Ezért is javasoltam a munkaügyi vonalat, az a legbiztosabb.
2020. szept. 30. 18:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezzel a tapasztalattal egy németországot tamogató HR SSCbe azonnal felvennének. Ha nagyon képezni szeretnéd magad, szerintem semmi orszagspecifikusat nem érdemes. Azzal kb csak csökkented a jövőbeli fizetésed.
2020. szept. 30. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!