Hogyan éltétek meg hogy babázás után vissza mentetek dolgozni?
En magyon vartam,hogy ujra dolgozni jarjak.
Szeretem a munkahelyem,jo bemenni,jok a kollegak.
Itthon mar minden bajom volt.annyira sok idom volt,hogy elkezdtem mindent halogatni,hogy majd kesobb elmosogatok,leszedem a ruhakat,felmosok.a vegen futott a lakas.
En valahogy nyomas alatt jobban tudok teljesiteni.
Plusz parom is rengeteg mindent megcsinal mikor itthon van.
Masok vagyok. Mindenkit mas tesz boldogga. Igen, utolso neked surgosen vissza kene menned.
Kerdezo: miota vagy otthon 2 gyerekkel?mert nem mindegy, h par honapja vagy 5 eve? Mert ha mar tenyleg huzamosabb ideje es meg mindig szereted, akkor egy pokol lesz a munkaja jaras. En is valami otthonrol vegezhetot tudnek neked elkepzelni.
Harmadszor csinálom végig mivel nagy korkülönbség van a gyerekek között.
Nekem nehéz. Teljesen új rendszert kell kialakítani, megváltozik a napi rutin. Három hete kezdtem dolgozni de még káosz van. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy a párom 12 órázik, éjjelre is jár, így minden napunk más. Hol ő viszi a kicsit oviba, hol én. Van mikor ő megy érte, van amikor én de olyan is hogy ketten. Van amikor itthon van délután, van amikor nincs és van amikor alszik. Így nem is lehet rendszert kialakítani. Pedig én igényem a kiszámíthatóságot, az állandóságot. Egyelőre próbálom megszokni a helyzetet.
Munkában sem találom a helyem, sok minden változott.
Szóval összességében én egyáltalán nem élvezem, most úgy érzem jobb volt itthon. Azt gondolom kell dolgozni, kell, hogy az ember tegyen valamit, hogy közösségben legyen, pénzt keressen, része legyen ebben a formában is a társadalomnak, hogy példát mutasson a gyerekének, viszont nekem egy 4 órás munka is bőven elég lenne. Erre viszont nincs lehetőség és anyagilag sem tehetném meg.
Imádok itthon lenni most a 2.al és egy porcikám sem kívánkozik vissza a stresszbe, a rohanós reggelekbe, a szarkavaró kollégákhoz meg az állandóan sakkozó "jaj délben el kell hozni a gyereket, jövőheten meg szünet mennyi szabink is van?" életmódhoz.
Az itthonlét alatt elvégeztem egy kézápoló és műkörömépítő okj-t,ezzel fogok foglalkozni ha a kicsi oviba megy. Magamnak osztom be az időm és csak magamnak tartozok elszámolással.
Pedig nem, nem magadnak osztod be az idodet, latszik, h nem dolgoztal meg ilyen szektorban, mert akkor tudnad. Senki nem fog rad varni vagy hozzad igazodni, plane nem ugy hogy kezdo vagy, gyakorlatlan. Meg egy profinak aki gyerek elott is ebbol elt, fel kell ujra epitenie a vendegkoret es bizony alkalmazkodni kell a vendegek igenyeihez, kulonben elpalyaznak. De latod, ezt sem tudod, mert nem irtal volna olyan butasagot, h eroszakkal munkara kenyszeritenek. Nem eroszakkal, de kenyszeritenek, mert kulonben nem jon tobbszor, es ertheto is.
Gondolom rokonok, baratnok jarnak hozzad, vagy ott van plusz egy fo segitsegnek a gyerek korul. Mert el nem tudom kepzelni mashogy hogy lehet dolgozni.
Nekem a kommentedben az nem tetszik, hogy kb. 0 tapasztalattal azt hiszed, h mindent tudsz. De megegyszer mondom, ahogy mar az elobb is leirtam, ha ott az allando segitseg az megint mas teszta.
Van segítség és de...magamnak osztom be az időmet mert ha nem tudom akkor elvállalni a vendéget akkor nem tudom és akkor elmegy máshoz. És menjen is ahhoz aki neki megfelelő.De nem is célom nekem az összes embert megfogni ezt nem érted.
Van orvos melletti asszisztens vendégem (nem rokon es ismerős, ajánlás útján jött) ő tud reggelre jönni pl.ilyenekről beszélek aki meg nem tud napközben vagy szombat délelott az nem jön.Te nem fogod fel, hogy én annyit vállalok amennyit vállalni tudok és ezzel fogok boldogulni.Ha nagyobb lesz a gyerek akkor meg vállalok többet.Lesz egy adott nyitvatartásom amit megtudok oldani akinek ez megfelel annak megfelel akinek nem, nem. Ez ennyire egyszerű, nem is értem mit nem ertesz ezen. Részemről túl van tárgyalva. Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!