Hány évet maradtál otthon a gyerekkel szülés után egyhuzamban?
nekem első baba lesz, és utána megyek vissza dolgozni (többet nem tervezünk már), de a nővérem esetét el tudom mesélni. Szült babát, 2 évig otthon maradt vele, de tartotta a kapcsolatot a munkahellyel. Bejárt néha, eljárt a fontosabb meetingekre, rendezvényekre (igazgatói értekezlet, karácsony).
Aztán, visszament dolgozni, 1 év után ismét eljött GYED-re és most, a kisebb gyerek 2 éves korában ment vissza dolgozni ismét, most már végleg.
Ő már szomjazta az embereket, a társaságot. Azóta teljesen más vele beszélgetni is, mióta felnőttek között mozog. Szerintem ne félj tőle! Te is kinyílsz majd megint, ha visszamégy dolgozni, észre se fogod venni!:)
1. évnél visszamentem (3 hónapos terhesen), dolgoztam 6 hónapot a szülésig.
Most 8 hónapos lesz a kisebb, amikor visszamegyek.
(Ha nem kapnak bölcsit, a kisebb 1-1,5 éves koráig kértem itthonról dolgozásra türelmi időt, utána magánbölcsivel kell megoldanom mind a kettőjüket majs.
Ha jön közben 3. akkor is így csinálom majd. Segítségem nincs.)
Az elsővel 2 évet voltam itthon. nem volt furcsa, amíg itthon voltam addig is tartottam a kapcsolatot a barátnőimmel, kollégáimmal, voltam eleget felnőttek között :-)
Most úgy tervezzük, hogy 3 évet maradok itthon. Ha minden jól megy, amikor a kicsi 2 lesz tudunk költözni, a nagy kezdi az iskolát, könnyebb lesz ha nem dolgozok. De majd kiderül.
Elso ket gyerekkel 6 evet majd a harmadikkal 3 evet szal kihasznaltam a max idot :-) jo az teny h mindig volt valamilyen munkam meg mellette amit vagy otthonrol vagy alkalmi jelleggel 1-2 napig tartott szal nem volt nagy kieses h gyest kaptam
Most a gyet mellet 6 oraban dolgozom teljesen jo igy mindenre van eleg idom a penz ugyan annyi mintha 8 ban dolgoznek nekunk ez igy tokeletes ...
A naggyal két évet voltam itthon, utána egyetemre jártam nappalin, aztán dolgozni. Nem volt furcsa, én valahol vártam is, hogy emberek, felnőttek között legyek a nap egy részében. Persze, hiányzott a gyerek, de mivel jókedvvel ment bölcsibe, nekem sem volt emiatt kellemetlen érzésem.
Közte, meg a kistesója között nyolc év van, viszont szeretnénk harmadik gyereket is, kettejük között már nem mennék vissza dolgozni, úgyhogy előreláthatóan 4-5 évet leszek itthon.
5 évet, a kicsi 2 éves korában mentem vissza.
A 2 gyerek között is mentem volna, de pont akkor nem volt helyem, így terhesség alatt végig táppénzen voltam.
Nekem már nagyon hiányzott a meló, a pörgés, mert nagyon monotonnak éreztem itthon a napokat, a végére már befordultam. Ill. anyagilag is sokkal jobb azóta.
A gyerekek szeretik a közösséget, én a munkámat, akkor minek áldozzam fel magam értük???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!