Hiányzik a babázás. Vállaljak még egy gyereket?
3 kissrácom van, 4, 5 és 1,5 évesek. Biztos családi hátterünk van, megfelelő anyagi helyzettel. Amikor a legkisebb fél éves volt, még úgy volt hogy szeretnénk egy negyediket is, csak ahogy nő a pici egyre fárasztóbb a gyereknevelés, egyre több gond van velük. Szerencsére a párom sokat segít, nem panaszkodhatom. Épp ma pakoltam a kicsi régi babakelengyéit, és annyira elfogott a vágy egy újabb kisbaba után, olyan jó lenne ha lenne még egy, babazhatnékom van, viszont valahol tudom, hogy már nem kellene, mert már így is nehéz velük, és nekik szeretnénk egy normális életet biztosítani, meg hát sosem tudhatjuk mit hoz a jövő. A férjem továbbra is szeretné a negyediket, dehát én lennék vele többet, meg tartok egy kicsit a továbbiaktól. Ti mit tennétek a helyemben? Vállalnátok egy negyediket is?
Mindkettőnknek van munkahelye, de sosem tudhatjuk mikor szűnik meg, vagy mi van ha történik valakivel valami, meghát a mai politikai helyzet, és abban sem vagyok biztos hogy bírnám négy gyerekkel.
Én is épp a napokban gondolkodtam rajta, hogy milyen hamar elment az idő, és hogy a gyerekeim sosem lesznek már kisbabák újra. De én meg fogok állni három gyereknél, pont abból kiindulva, amit az első leírt. Nem szülhetek még 10 gyereket a következő 20 évben, csak mert olyan jó babázni.
Szerintem csinálj egy mérleget, hogy mi szól még a baba mellett, és mi szól ellene. Aztán döntsenek a józan érvek. Sajnos a gyerek szeretettel nem lakik jól, és a szeretet csak szívünket melegíti, nem a lakásunkat. Ezt is mérlegelni kell a mai világban.
Első: Igazad van. Tudom hogy nagyon hamar felnőne, de nem lenne probléma, ugyanúgy szeretnénk.
Második: Erre már én is gondoltam, csak sajnos nem férne bele az időmbe, másik állást pedig nem szeretnék.
Kérdező!
Lett negyedik baba végül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!