A férjem és a családja nyomasztanak, hogy babázás után
menjek vissza dolgozni. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
3 évet voltam itthon a lányommal, ő már óvodás. Folyamatos a nyomasztásom, hogy dolgozzak megint. Én úgy érzem, hogy a házi teendők + gyerek adnak annyi munkát, hogy amellé egy munkahely nem fér be. A férjem sokszor lapít, de sokszor jelzi, hogy jó lenne ha én is pénzt keresnék. A férjem amit tud segít itthon ezt elismerem, de mivel nincs nagy gyakorlata, lassú, néha el is rontja a dolgokat, egy komolyabb ebédet nem lehetne rábízni. Mit tennétek?
Oké kérdező megyek feladom az 1.200.000-et fizető orvosi munkámat, és megyek a szalag mellé operátornak oké?:-D
2021. ápr. 6. 20:01
82/163 anonim válasza:
A kérdező egy dolog.
De menjetek már 4-5 gyerekkel, 4 nyelvvel, PHD-val, huszonévesen millióhoz közeli fizetéssel, háztartás vezetéssel, gyerekek online oktatásával, meg az irodai munkátokkal, oda ahova gondolom.
Kis Sztahanovnék. :D
2021. ápr. 6. 20:03
83/163 anonim válasza:
#84 akár fáj, akár nem, van aki sokat keres, van akinek sok gyereke van, van akinek phdje van, van aki sok nyelvet beszél. kérdezőnek ebből a gyerek van meg, 1 darab. de dolgozni lusta. ez van.
2021. ápr. 6. 20:05
84/163 anonim válasza:
En anyum, amikor megszult engem (39 evesen) akkor vagy 10 évig nem állt vissza munkába. Van még egy tesóm is. A haz nagy, 2 gyerek, neki nem fért bele az, hogy dolgozzon, de mondjuk neki nem is mondta senki, hogy menjen, mert apum jol keresett akkor. Szerintem senkinek semmi koze hogy ki mikor, miert megy vissza dolgozni, vagy epp nem megy. Ez csak rad es a férjedre tartozik, mas csak irigykedik hogy ok nem tehettek meg hogy otthon maradjanak, ennyi. De ha a férjed is azt mondja, hogy vissza kene menned mar dolgozni, akkor azert gondolkozz el rajta.
2021. ápr. 6. 20:06
85/163 anonim válasza:
Kedves 84 de igenis van ilyen. Sajnos Magyarországon kevésbé kivitelezhető a jobb élet, de aki külföldön él annak van mire alapozni a :)
2021. ápr. 6. 20:07
86/163 anonim válasza:
85 Aha így együtt...
Majd ha többet látsz az életből rájössz, ilyen nem létezik.
Nem nekem fáj, hanem nektek acsarkodó Sztahanovnéknak.
Mondjuk ilyen kaliberű nők, mit keresnek itt és ekéznek ilyen módon bárkit, abban az állítólagos intellektuális és anyagi dömpingben? :D
Mondom, hogy nem vagytok igazak.
2021. ápr. 6. 20:13
87/163 anonim válasza:
Hát babám akkor le se merem írni mi ketten párommal mennyit viszünk haza 0(!!) eltartott gyerekre. De ha egyikünknek szr hónapja is van, annyit megkeres tisztán legálisan mint a férjed. Ketten ebből kva kényelmesen lehet élni, de egy gyereket jó szívvel már nem vállalnánk be. Ja és bármelyikünk kiesik (ugye COVID), színvonal vesztés nélkül kb 10, utána lejjebb adott színvonallal még 10-12 hónapot ki tudnánk húzni. Nálad ez játszik? Vagy a férjedet holnap elviszi az ördög mentek facebookra kunyizni?
Nem fogod fel, hogy a) pont nem irigy rád senki és B) ha a férjed is “lapit” meg “mondogat” akkor kva gyorsan vissza kéne menni dolgozni. Saját példa: apám is “mondogatta” hogy ez nem jó az nem jó, “lapítgatott” meg “a bajsza alatt mormogott”. Aztán egyik napról a másikra elcuccolt és ment a pislogás hogy de hát hova meg miért meg semmi jele nem volt meg jajnekemasemmibőljött...
2021. ápr. 6. 20:17
88/163 anonim válasza:
Mit tennék? Hát a férjed jelezte, hogy húzzál dolgozni. Mi a kérdésed? Olyan férjet keressél aki eltart, ha ezt szeretnéd.
2021. ápr. 6. 20:18
89/163 anonim válasza:
Itt az az alapprobléma, hogy probléma van. A férjnek és családjának csípi a szemét, hogy a kérdező otthon mereszti a p;csájàt. És a kérdező ezektől az emberektől függ. Ha még önmaga nem is éri fel ésszel, hogy kiszolgátatott helyzetben van,-tehàt önszántából nem megy el dolgozni- rá fogják kényszeríteni, mert nem tökéletes a családi hangulat. Hiába úgy akarja beállítani.
Az én apukám 43 évesen halt meg egyik napról a másikra. Megtanultam gyerekként, hogy saját lábunkon is meg kell tudni állni.
2021. ápr. 6. 20:21
90/163 anonim válasza:
Elkezdi az ovit, miért ne mennél dolgozni? Ovi, munka mellett is jut időm mindenre. Pedig minden nap tanulunk, házit csinálunk, sportolunk, együtt főzünk, tehát nincs mellőzve pl a takarítás miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!