Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A férjem és a családja nyomasz...

A férjem és a családja nyomasztanak, hogy babázás után menjek vissza dolgozni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
3 évet voltam itthon a lányommal, ő már óvodás. Folyamatos a nyomasztásom, hogy dolgozzak megint. Én úgy érzem, hogy a házi teendők + gyerek adnak annyi munkát, hogy amellé egy munkahely nem fér be. A férjem sokszor lapít, de sokszor jelzi, hogy jó lenne ha én is pénzt keresnék. A férjem amit tud segít itthon ezt elismerem, de mivel nincs nagy gyakorlata, lassú, néha el is rontja a dolgokat, egy komolyabb ebédet nem lehetne rábízni. Mit tennétek?

2021. ápr. 6. 18:26
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/163 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, 4 éves voltam, amikor apukám egyszerűen összeesett és meghalt. Anyum sem dolgozott akkor és hát volt szaladgálás, hogy visszamenjen hirtelen. Nem az mondja senki, hogy menj napi 12 órában 3 műszakban, de heti 20 órát tudnál vállani. A férjed is mondja neked, , 8 oldal válaszból ketten, ha egyetértettek veled. Én is megtehetném, hogy ne dolgozzak, tehát értem, de mégis dolgozom. Még ha nem is váltok, a férfiak akkor is 7 évvel kevesebbet élnek átlagosan. Arra mi a terved?
2021. ápr. 6. 20:59
 102/163 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező elhiszem, hogy operátornak visszamenni nincs kedved főleg, hogy nem is vagytok rákényszerulve. Általában ezek a munkák több műszakosak, nem rugalmasak és nagyon fárasztóak is.Tudom én is dolgoztam benne, két muszak között pedig lásd el a gyereket tartsd rendben a házat, figyelj oda a ferjedre is. Nem könnyű és ha nem muszáj nem csinálja az ember,mert valamelyik előbb utóbb kárát látja. Ez a legnagyobb gond a mai társadalommal, hogy elvarjak a nőktől, hogy dolgozzanak, gyereket neveljenek, az ágyban remekeljenek és a ház is ragyogjon. Addig nincs is gond amig mind a ketten könnyű munkát végeznek, hiszen megosztjak a teendőket, de amikor az egyik fél kimerulésig dolgozik, esetleg mindketten akkor hogyan osszák fel a munkát, hiszen az este haza érő kőművest aki 10-12 orat lenyomott a munkahelyen allitsuk oda takaritani, mert mi is most ertunk haza a munkából és szalad a ház főznünk is kellene valamit estére es masnapra is a szennyes is halmokban áll a gyereknek is segíteni kellene a háziban stb. Miért nem tanulsz ki valami neked tetsző szakmát amihez kedved is lenne szerintem a ferjed sem ellenezné. Gondold át mit szeretnél csinálni, van e kereslet arra a szakmára es vágj bele. Akár reszmunkaidoben. Sok sikert.
2021. ápr. 6. 21:00
 103/163 anonim ***** válasza:
78%

Emberek, kamu provokatív a kérdés, nem veszitek észre? Vagy jól esik mindenkinek a saját egojat simogatni, hogy mennyivel jobb emberek, mint a kérdező?

Az, hogy ilyen gagyi, átlátszó szarokra 100+ hozzászólás érkezik, fenntartja az ilyen típusú felhasználókat az oldalon és továbbra is kirakják a kamu kérdéseiket, amik tényleg csak arra jók, hogy osszeugrassza az embereket...

2021. ápr. 6. 21:02
 104/163 anonim ***** válasza:
71%

Lusta vagy simán.

Hagyod, hogy a férjed eltartson. Remélem elhagy a faszba:)

2021. ápr. 6. 21:27
 105/163 anonim ***** válasza:
9%

Ilyenkor eszembe jut, hogy a nőknek átlagban kevesebb a nyugdíja. Vajon miért is? Gondoljunk bele!

Mi alapján kap nyugdíjat egy átlag nő és egy átlag férfi? Ugyan arra az átlag életre? Talán csak nem azért, mert nem ugyanaz az átlag férfi és az átlag nő életútja?

Te vajon merre húzod az "átlag nőt" amikor a nyugdíjadat fogják számolni? Aztán jön a statsztika, hogy a nők átlagosan kevesebb nyugdíjat kapnak... tehát akkor így is van jól!

Vagy a munka a férfinek való? Ugye tudod, tisztában vagy vele, hogy pontosan azért van óvoda, sőt bölcsöde is, hogy mehessenek a szülők dolgozni, ne egymásból éljenek. Ha beadod az oviba a gyerekeket (már, ha egyáltalán te hozod-viszed őket, nem közösen a férjeddel és véletlenül sem ő), akkor utána mi te a napi programod amíg ő megy és dolgozik és pénzt keres? És gyerek sincs "láb alatt" neked sem, pont ugyanúgy, ahogy neki sem és tud dolgozni menni?

Munkamegosztás? Együtt gyerekeket neveltek. Nem hiszem, hogy ő nem foglalkozik velük, csak ő még dolgozik rád is?

Amúgy én hagyományos "régimódi" családi modell híve vagyok, a feleségnek, a férjnek is dolga van. Nem egyenlőség van, hanem feladatmegosztás. Jól keresek, nem célom, hogy a barátnőm/feleségem dolgozzon, sőt, szeretném, hogy legyen inkább több ideje velem foglalkozni, több ideje rám. De ez az én döntésem és csak akkor tartom magam hozzá, ha a barátnőm/feleségem amúgy menne dolgozni, nem kell szólni neki miatta, tehát tisztában van vele, az nem a mi pénzünk, nem nem mi keressük, hanem az én pénzem, én keresem, ő pedig el van tartva, pont úgy, mint az esetleges gyerekeink. Ha ezzel tisztában van és így is áll hozzá és magától menne is dolgozni, akkor tudom, hogy van értékrendje, akkor én is így is állok hozzá, látom, hogy nem élősködő senkiházi, és akkor szeretném, hogy maradjon és legyen sok ideje rám. Tehát ha azt mondja, ha úgy látja, hogy a "mi pénzünk", akkor menjen dolgozni ő is, ne élősködjön... így viszont nem kell nekem, hiába a hagyományos család modell és munkamegosztás híve vagyok, nem kell élősködő senkiházi.

Tehát akkor már három éve otthon vagy, most meg beadjátok reggel az oviba a gyereket, és amig a gyerek oviban van, a férjed dolgozik, te meg hazamész... ugye érted? Tehát te ugyanolyan eltartott vagy, mint egy gyerek. Biztos, hogy a féjed azért házasodott össze veled, hogy még egy éhes szájat kelljen etetnie? Ha igen, akkor az az ő döntése, hogy ez van, nem a tiéd.

Én szeretném, hogy a barátnőm/feleségem háztartásbeli legyen, de ez az én döntésem és legyen ő is tisztába ezzel a helyzettel.

43/f

2021. ápr. 6. 21:42
 106/163 anonim ***** válasza:
91%
Az még nem derült ki, hogy milyen körülmények között éltek. Ha mondjuk egy tanyán, vagy nagy családi házban nagy kerttel, és a ház mellett még háziállatokat és kertet is egyedül kell gondoznod, akkor azt mondom, valamilyen szinten jogos, mert az teljes emberes feladat és értéket is termel. De ha normál lakásban laktok, vagy olyan családi házban, ahol nincs haszonállat és nagy veteményes kert, akkor viszont vissza kellene menned dolgozni a saját érdekedben: nyugdíj, tb, meg hogy ne ess ki teljesen a felnőtt közösségből. A háztartásba nagyon bele lehet savanyodni. Viszont, ha visszamész dolgozni, akkor a háztartási munkákból vagy át kell vállalnia valamennyit a férjednek, vagy pedig fogadnotok kell minimum egy bejárónőt a heti takarításra, az pedig alap, hogy a közös gyereketekkel mind a ketten töltsetek minőségi időt. Ez utóbbi arra az esetre is vonatkozik, ha a nő htb.
2021. ápr. 6. 22:12
 107/163 anonim ***** válasza:
13%

106 😂😂😂 ven oregember vagy te ahhoz hogy meg csak most szeretned hogy baratnod/feleseged legyen. Egy huszas vagy harminc elejen levo no tuti nem akar egy ilyen oregnek szulni.. Ha meg 38 elmult..lehet mar nem is tudna. Ergo :D jo esellyel elkestel. De egy elvalt 2 gyerekes anyukat meg talalhatsz.

Kerdezo! A ferjed rokonainak ehhez semmi kozuk. Miert beszelgetsz veluk errol? Ha beleszolnak miert nem mondod hogy nem az o dolguk. Ez a kettotok dolga. A ferjed egy fakabat.. mit lapit. Te miert hagyod hogy mas beleszoljon?

2021. ápr. 7. 01:10
 108/163 anonim ***** válasza:
95%

1. A férjed is sokszor szóvá teszi, hogy jó lenne ha pénzt kérdésnél és a rokinok is presszálnak.

2. Szerinted nem fér az életedbe a munka.

3.Nektek erős és közös értékrendetek van.

Nah ennek most újból állj neki és gondold végig

2021. ápr. 7. 01:48
 109/163 anonim ***** válasza:
88%
Mivel a férjedet zavarja hogy nem dogozol, egyértelmű a válasz: menj vissza dolgozni. Mert amúgy mit gondoltál, hogy életed végéig eltart,, csak mert három éve szültél? A gyerek ovis, utána ott lesz az iskola. Minimum négy órás munkát keresnék a helyedben. Már csak azért is hogy ne legyen veled tele a töke a férjednek, és ne dobjon, mert belefárad hogy gyerek-státuszban akarsz lenni.
2021. ápr. 7. 03:26
 110/163 anonim ***** válasza:
62%
Az én férjem többet keres mint a tiéd. Én mégis eljárok dolgozni, mert engem zavarna, ha nem adnék hozzá a családi kasszához. Egy ház körül mindig van mit csinálni, felújítani. És hiába keres a férjem jól, azért az én fizetésem is jól jön. Nem élünk nagy lábon, de mi mégis simán elköltünk havi 600-700 ezer forintot.
2021. ápr. 7. 06:20
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!