A férjem és a családja nyomasztanak, hogy babázás után menjek vissza dolgozni. Mit tegyek?
A kommentek többségén én is csodálkozom:)
Érdekes itt a kommentelők nagy része vagy annak társa még ennél is többet keres:)
Akkor még sincs olyan nagy szegénység ebben az országban?
Másrészt,azok a női kommentelők,akik azt ecsetelik,hogy hát ők több gyerek mellett is ellátják a háztartást,meg,hogy szeretik a férjüket,de mellette hozzáteszik."Nem lehet tudni,nem-e hagy-e el".
Hát valahol nekem az is fura,hogy emberek minek fektetnek bele egy olyan párkapcsolatban ennyi energiát,amiben bizonytalanok.
Igen,kicsit úgy érzem én is,hogy ezek a nők pedig teljesen a másik véglet.
Szeretik ezt a mártír szerepet,meg,hogy a nőknek szenvedni,meg mivel a férjük többet keres,így nekik kell mindent otthon megcsinálni.
Ez elég szomorú.
Őszintén szólva én értem,hogy ilyen hajtós a világ,meg vannak ilyen szupermamik.
De,nem tartom egészségesnek,hogy őket példának állítják be.
Mert valahol ez sem normális.
Ezek az emberek a maximalisták,akik idővel ki fognak égni.
És bizony őket is ugyanúgy elhagyhatja a férjük,mert nehezen hiszem el,hogy a munka,a gyereknevelés,a tökéletes háziasszony szerep mellett,még jut idejük csinosnak is maradni,idősebb korban is,hogy a férjük ne cserélje le őket egy fiatalabbra.
Én aztán egyáltalán nem vagyok konzervatív,de el szoktam gondolkodni azon,hogy annak is megvoltak az előnyei,amikor még nem voltak ekkora elvárások a nők felé.
De ezt nem nemekre bontva,hanem úgy összességében,szerintem nagyon beteg irányba megy a társadalom.
Az emberek túlhajtják magukat,mert semennyi pénz sem elég nekik.
És úgy élnek,hogy hajtani kell,amíg bele nem pusztulnak,mert ki tudja mi lesz később.
Mostani helyzetünkből is látható,hiába tervez az ember,sokszor az is kevés.
Én erre szoktam azt mondani,hogy akkor vagy karrier vagy család.
De,hogy minden beleférjen egy ember életébe,én ezt kizártnak tartom.
Ami nekem nagyon érdekes,hogy sokak szerint a házimunka,az nem munka.
Szerintem,ahol ennyi bevétel van a háznál,havi milliós összegek,és dolgozik mindenki,ott jó eséllyel bejárónő van.
Akik valóban robotolnak,és méh háztartást is maguk végzik,ott általában nem is jutna takarítóra.
97.
Nem tűnt fel, hogy a férje is szól érte, hogy nem dolgozik, igaz, csak a család unszolására, de az még cikibb, hogy anyuci pici fiával él együtt és rá támaszkodik.
Én nem a kérdezőről írtam véleményt,hanem a válaszolókról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!