Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A férjem és a családja nyomasz...

A férjem és a családja nyomasztanak, hogy babázás után menjek vissza dolgozni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
3 évet voltam itthon a lányommal, ő már óvodás. Folyamatos a nyomasztásom, hogy dolgozzak megint. Én úgy érzem, hogy a házi teendők + gyerek adnak annyi munkát, hogy amellé egy munkahely nem fér be. A férjem sokszor lapít, de sokszor jelzi, hogy jó lenne ha én is pénzt keresnék. A férjem amit tud segít itthon ezt elismerem, de mivel nincs nagy gyakorlata, lassú, néha el is rontja a dolgokat, egy komolyabb ebédet nem lehetne rábízni. Mit tennétek?

2021. ápr. 6. 18:26
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/163 anonim ***** válasza:
90%
"Viszem a háztartást, nevelem a gyereket." Más is, 8-12 óra munka mellett. ettől még nem lőcsöli a megélhetésüket teljes egészében a férjére. De ugye szakadjon meg a hülye, jobb házianyunak lenni mint tehermentesíteni a párunkat.
2021. ápr. 6. 20:24
 92/163 anonim ***** válasza:
71%
86 vagyok. jujj elolvastam a válaszokat most, egy ideig tudtalak komolyan venni es sajnaltalak hogy ilyen negatív válaszokat kapsz, de amikor ezt a nem kene irodaba segget mereszteni, es akkor lenne penzt leírtad akkor ugy mit ereztel? Az ugy megvan hogy a legtobb jol fizető munkát irodában kell vegezni? Attol mert nem fizikai munkas, mint a drága férjed, attol meg ugyanugy fontos es meg kell fizetni. Az igaz, h pl anyumnal is az volt a helyzet, hogy minek menjen vissza dolgozni 200kert, ha apa azt megkeresi egy het alatt? Legalabb addig anya itthon tud lenni, foglalkozni velunk, es a haz is szep mindig. Ezert is volt ilyen jo gyerekkorom szerintem, mert anya mindig ram ert. Akik igy csinaljak, az nem tudom masnak miert faj, apa sosem akarta itthagyni ot, azt mondta, hogy anya nevelje a gyereket, fozzon, o meg majd megkeresi a penzt. Regen is ez volt a szokas. Nem kell irigykedni ha valakiknel igy zajlik. De te kerdezo, nagyon fura vagy, es ha a férjed se ugy all hozzad, mint az en apám anyamhoz akkor tenyleg menj el dolgozni. Ha mar o is noszogat, akkor tenyleg nem nézi ezt jo szemmel..
2021. ápr. 6. 20:28
 93/163 anonim ***** válasza:
23%

A kommentek többségén én is csodálkozom:)

Érdekes itt a kommentelők nagy része vagy annak társa még ennél is többet keres:)

Akkor még sincs olyan nagy szegénység ebben az országban?

Másrészt,azok a női kommentelők,akik azt ecsetelik,hogy hát ők több gyerek mellett is ellátják a háztartást,meg,hogy szeretik a férjüket,de mellette hozzáteszik."Nem lehet tudni,nem-e hagy-e el".

Hát valahol nekem az is fura,hogy emberek minek fektetnek bele egy olyan párkapcsolatban ennyi energiát,amiben bizonytalanok.

Igen,kicsit úgy érzem én is,hogy ezek a nők pedig teljesen a másik véglet.

Szeretik ezt a mártír szerepet,meg,hogy a nőknek szenvedni,meg mivel a férjük többet keres,így nekik kell mindent otthon megcsinálni.

Ez elég szomorú.

2021. ápr. 6. 20:30
 94/163 anonim ***** válasza:
87%
Amúgy havi 700 ezerből akartok befejezni egy házat, lakásra és autóra gyűjteni a gyereknek és mellette kényelmesen élni? A matek sem nagyon ment a suliban, jól gondolom, nem véletlen az a gyári munka. Figyelj, semmi gond, ha neked és a férjednek megfelel. Írod, hogy a férjed a családja miatt szekál, akkor abban a nagy 1000 százalékos családi értékrendetekben, néha szólj anyuci pici fiának, hogy álljon ki melletted, mert ez kettőtök döntése. Azonkívűl én például a sógornőmnél hallottam ezt az írigy mindenki szlogent. Nem vette észre, hogy egy idő után, egy drága ajándékokkal ellátott cseléd volt, pedig ott 3 gyerek van, és egyenrangú partnerként véletlenűl sincs kezelve.
2021. ápr. 6. 20:30
 95/163 anonim ***** válasza:
33%
95, jaj ne aggódj, itt gyakorin mindenki havi 1 millát keres, tökéletes parkapcsolata van, tökéletes gyerekei meg minden. Nekik az is baj, ha valaki megteheti hogy ne dolgozzon, vagy pl. kap egy kocsit a szüleitől. Azert mert xy igy-ugy dolgozott 12 órában es mellette volt 5 gyereke, akkor mivan? Ha mas megteheti hogy ne dolgozzon az titeket miert zavar? 🤣 (itt most nem a kerdezore mondom, o eleg idiótának tunik, csak tenyleg eleg általánosan fogalmazott mindenki, az miert baj ha valaki van olyan jo kapcsolatban a férjével, hogy megtudják beszelni, hogy o rendesen dolgozik, a feleség meg gyereket nevel, főz, takarít?)
2021. ápr. 6. 20:35
 96/163 anonim ***** válasza:
34%

Őszintén szólva én értem,hogy ilyen hajtós a világ,meg vannak ilyen szupermamik.

De,nem tartom egészségesnek,hogy őket példának állítják be.

Mert valahol ez sem normális.

Ezek az emberek a maximalisták,akik idővel ki fognak égni.

És bizony őket is ugyanúgy elhagyhatja a férjük,mert nehezen hiszem el,hogy a munka,a gyereknevelés,a tökéletes háziasszony szerep mellett,még jut idejük csinosnak is maradni,idősebb korban is,hogy a férjük ne cserélje le őket egy fiatalabbra.

Én aztán egyáltalán nem vagyok konzervatív,de el szoktam gondolkodni azon,hogy annak is megvoltak az előnyei,amikor még nem voltak ekkora elvárások a nők felé.

De ezt nem nemekre bontva,hanem úgy összességében,szerintem nagyon beteg irányba megy a társadalom.

Az emberek túlhajtják magukat,mert semennyi pénz sem elég nekik.

És úgy élnek,hogy hajtani kell,amíg bele nem pusztulnak,mert ki tudja mi lesz később.

Mostani helyzetünkből is látható,hiába tervez az ember,sokszor az is kevés.

Én erre szoktam azt mondani,hogy akkor vagy karrier vagy család.

De,hogy minden beleférjen egy ember életébe,én ezt kizártnak tartom.

Ami nekem nagyon érdekes,hogy sokak szerint a házimunka,az nem munka.

Szerintem,ahol ennyi bevétel van a háznál,havi milliós összegek,és dolgozik mindenki,ott jó eséllyel bejárónő van.

Akik valóban robotolnak,és méh háztartást is maguk végzik,ott általában nem is jutna takarítóra.

2021. ápr. 6. 20:46
 97/163 anonim ***** válasza:
85%

97.

Nem tűnt fel, hogy a férje is szól érte, hogy nem dolgozik, igaz, csak a család unszolására, de az még cikibb, hogy anyuci pici fiával él együtt és rá támaszkodik.

2021. ápr. 6. 20:47
 98/163 anonim ***** válasza:
8%

Én nem a kérdezőről írtam véleményt,hanem a válaszolókról.

2021. ápr. 6. 20:48
 99/163 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező a megnyilvánulásaid alapján nagyon szuperek kell lenned az ágyban hogy kompenzáld a sok 'fura' dolgodat. Amúgy a #89es kérdezőig azt hittem senki nem fog alul múlni de neki sikerült.
2021. ápr. 6. 20:49
 100/163 anonim ***** válasza:
12%
99, neked az nem tunt fel hogy odairtam hogy nem a kerdezorol beszelek? ha nem unszolna a férje, akkor is mindenki sargulna az irigysegtol, hogy jaj neki nem kell dolgozni, mig en neveltem 5 gyereket es mindennap dolgoztam. Kit erdekel? Miert baj az hogy mas megteheti hogy mashogy éljen? Egyebkent meg aki nem “tartatja” el magat, azt is elhagyják, megcsaljak, főként azert mert magára es a parjara nincs ideje, ha dolgozik es gyereket is nevel. Csak az a kulonbseg, hogy aki jol el, az nem pofazik bele abba, hogy a szegényebb mit csinal.
2021. ápr. 6. 20:57
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!