Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A férjem és a családja nyomasz...

A férjem és a családja nyomasztanak, hogy babázás után menjek vissza dolgozni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
3 évet voltam itthon a lányommal, ő már óvodás. Folyamatos a nyomasztásom, hogy dolgozzak megint. Én úgy érzem, hogy a házi teendők + gyerek adnak annyi munkát, hogy amellé egy munkahely nem fér be. A férjem sokszor lapít, de sokszor jelzi, hogy jó lenne ha én is pénzt keresnék. A férjem amit tud segít itthon ezt elismerem, de mivel nincs nagy gyakorlata, lassú, néha el is rontja a dolgokat, egy komolyabb ebédet nem lehetne rábízni. Mit tennétek?

2021. ápr. 6. 18:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/163 anonim ***** válasza:
93%
De azt mondod, hogy a gyerek ovis, az apa pedig besegít. Akkor miért nem dolgozol míg a gyerek oviban van?
2021. ápr. 6. 18:38
 12/163 anonim ***** válasza:
89%

Egy gyerekkel htb-nek maradni...???

Uramatyám!

A kolléganőmnek négy (!!) gyereke van, és vígan dolgozik 6 órában nálunk - örömmel!

2021. ápr. 6. 18:40
 13/163 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, mi a szakmád? Milyen munkakörben dolgoztál a gyerek előtt?

Semmiféle önbecsülési vágyad nincs, hogy mást is csinálj, mint a háztartást?

2021. ápr. 6. 18:40
 14/163 A kérdező kommentje:
Operátor voltam napi 8 órában.
2021. ápr. 6. 18:41
 15/163 anonim ***** válasza:
95%
Nem akarnék ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülni, főleg úgy, hogy a férjed sem helyesli. Nem kell megszakadnod a munkától, és otthon sem kell mindennap főzni, ráadásul emberek között vagy, nem egyedül egész nap; ha visszamész dolgozni.
2021. ápr. 6. 18:43
 16/163 anonim ***** válasza:
93%

Tehát lógatod a lábad. Abból a kevés feladatodból amid van, is áttestálsz szerencsétlen férjedre és még van képed felháborodni, hogy szóvá teszi a dolgot.

Ehhez csak gratulálni tudok...

2021. ápr. 6. 18:43
 17/163 anonim ***** válasza:
88%

Operátor voltam napi 8 órában.

Ezt gondolom 4 vagy 6 órában is lehet végezni 🙂

Amúgy tényleg most a covidot nem számolva, tényleg semmi más célod nincsen? 🤔

2021. ápr. 6. 18:45
 18/163 anonim ***** válasza:
90%
* nincsen az életben mint háztartásbelinek lenni? Mik a terveid a jövőre nézve?
2021. ápr. 6. 18:46
 19/163 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom, mit visz el a háztartás egész nap, amikor a gyerek oviban van, és a férjed is besegít. "Viszem a háztartást, gyereket nevelek" a csak olcsó kifogás. Nyilván ha az anyagi helyzet megengedi, akkor megteheted hogy otthon maradsz, bár fizetheted magad után - vagyis hát a férjed utánad - a tb-t, egy forint saját pénzed nem lesz és nyugdíjra se nagyon alapozhatsz majd, de lesz egy kényelmes életed cserébe. Viszont ha a férjed bedobja a törölközőt, neadj isten beteg lesz és a munkája veszélybe kerül, ott maradsz egy árva fillér nélkül. Nyilván ezért nem helyesli, hogy nem csinálsz semmit csak a kifogásokat gyártod.
 20/163 anonim ***** válasza:
84%
Én ugyanezt csinálom munka mellett, senior programozó férjjel.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!