Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósomék megszégyenítettek,...

Anyósomék megszégyenítettek, vagy én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Túlsúlyos vagyok, van rajtam bőven plusz kiló.

A férjem családjába mindenki elég karcsú, a férjem is elég sportos testalkatú.

Na igazából a lényeg, hogy vettek új kerti székeket. Az egész család előtt anyósom nagy hangon közölte velem, hogy jajj bele ne ülj a székbe ez a te súlyodat már nem bírja el. Kérdeztem, hogy akkor hova ülnek, hát nem tudja, hoz ki pokrócot és a földre.

Megköszöntem a vendéglátást, és haza mentem.

A férjem ekkor még nem volt ott, nem hallotta ezt. Persze utána felhívta anyósom és kérdőre vonta.

De anyósom nem érzi magát hibásnak, még rá is kontrázott, hogy drága volt a szék ne hisztizzek.

Én ezek után látni se akarom.

2020. aug. 5. 20:00
 181/190 anonim ***** válasza:
93%

Nekem volt még huszonévesen egy hasonló kígyó természetű anyósom. Akkoriban állandóan evési zavarral küzdöttem, pszichológushoz jártam, és gyakran vittek be a kórházba is infúzióra. Erősen alultáplált voltam. Akárhányszor mentünk anyósomékhoz, állandóan olyanokat mondott, hogy fogyókúrás kaját főzött, mert mindannyiunkra ráfér, vagy hogy külön csinált nekem párolt zöldséget, mert vigyáznom kellene az alakomra, meg hogy kapott valami ruhát, amit nekem adna, de szerinte túl kicsi lesz (XL-es, hatalmas ruha volt)... Volt, hogy divatmagazinokban mutogatta a modelleket a férjemnek, hogy nézze milyen dagadtak a modellek is mostanában (nem plus size modellek voltak, sima 40-50kg körüli nők), és ha nem figyel oda rám, miket eszek, akkor én is ilyen kövér leszek. Telebeszélte a fiának a fejét is (aki szintén nem volt százas, így utólag visszagondolva), hogy micsoda tragédia lenne, ha felszednék pár kilót. Onnantól mindketten azt lesték, hogy mit eszek, a terápiára sem engedtek járni, mert hogy ott azt akarják elérni, hogy meghízzak...

Mondanom se kell, már rég elváltunk, és onnantól már a gyógyulásom is sokkal simábban ment. Nem volt egyszerű megszabadulni tőlük, mert amikor kitapasztalták, hogy manipulálni tudnak a hülyeségeikkel, az nagyon megtetszett nekik, és amikor ott akartam hagyni a férjemet, zaklatni kezdtek. Egyébként az anyós kb 100kg lehetett.

2020. aug. 11. 12:57
 182/190 anonim ***** válasza:
93%
Utolsó, tök jó, hogy megszabadultál tőlük, és nem ragadtál benne! Egyébként jah, az mindig külön vicc, amikor a sokkal gázabb kinézetű emberek (pl. volt anyósod is a 100 kilójával) szólnak be náluk sokkal jobb külsejű embereknek. Hiába, a megkeseredett irigység komoly betegség.
2020. aug. 11. 13:12
 183/190 anonim ***** válasza:
90%
183: remélem, azóta rendeződtek a soraid és sikerült egy normális családot alapítanod. És remélem azt is, a te "jó indulatú" volt anyósodat is elvitte a szívroham, mondom szintén dagadtként, akinek ilyen nem férne rá a pofájára sehogy sem.
2020. aug. 11. 16:59
 184/190 anonim ***** válasza:
79%

A volt sógorom bőven 150 kiló felett van (csak olyan étterembe lehet menni vele, ahol nem karfás székek vannak, mert egész egyszerűen nem fér bele, padot szoktak neki hozni.). Mikor eljött megnézni a frissen vásárolt lakást, rettegtem, hogy vajon kibírja-e őt a vadonat új szék és a kanapé. Megúsztam egy WC ülőke cserével.

Természetesen nem szóltam neki, hogy ne üljön le sehova, mert irtó kellemetlen lett volna mindenkinek, bár én úgy gondolom, hogy egy ilyen alkatú embernek tudnia kellene, hogy nem ülhet akárhova. Az összetört ülőkét eszébe se jutott kifizetni, pedig az se 2000 Ft volt (mondjuk a több százezres kanapé jobban fájt volna).

Nehéz ügy. Benyelem az esetleges kárt vagy legyek bunkó?

A te esetedben nyilván nem ilyen kaliberű túlsúlyról lehet szó. Semmiképp nem a földre ülés a megoldás, de ez egy olyan helyzet, amiből nem tudott volna jól kijönni az anyós. Talán vásárláskor kellett volna figyelmesnek lennie, hogy ne vegyen olyan széket, ami nem biztos, hogy kibírja a fia párját. A helyzet megalázó volt, ez igaz, de nem biztos, hogy annak szánták. (Te bevállaltad volna a helyében a szék árát, ha tényleg összetörik?) A "ne hisztizz" viszont nettó gyökérség volt.

2020. aug. 16. 21:26
 185/190 anonim ***** válasza:
86%
Ez bunkóság volt. Legfeljebb kifizeted a széket, ha összetörik.
2020. aug. 17. 09:28
 186/190 anonim ***** válasza:
29%

Most azért lettem lepontozva (184), mert megvillantottam (nem felmentettem!) a másik oldalt is? :D

Kíváncsi lennék, hogy ki hogy reagálna, ha neki kellene a más által okozott kárt megtéríteni.

2020. aug. 18. 16:38
 187/190 anonim ***** válasza:
80%
Azért lettél lepontozva, mert ossze-vissza írtál hülyeséget. Írtad, hogy a kérdezőnek nyilván nincs olyan nagy túlsúlya, majd egy mondattal később már az anyóst sajnálod, aki nem tudott volna jól kijönni ebből. Egy 80 kilós ember alatt nem torik össze semmi, az anyós simán rosszindulatú volt én nem értem mit nem lehet ezen felfogni és már majdnem 200 hozzászólás jött... elképesztő.
2020. aug. 18. 18:17
 188/190 anonim ***** válasza:
0%
Hát ne haragudj, hogy ezt mondom de igazat adok anyósodnak. Velünk is ez történt. A kedvenc székembe beleült egy dagadt, ge..ci 140 kilós rokon. Erre meg eltört. Direkt kértem, hogy ne oda üljön felkínáltam egy helyet a kanapén. Persze odaült ezzel a szöveggel " milyen kényelmes ez a szék" és reccs. Na ott dobtam ki a..... Aki KÖVÉR az mérlegelje, hogy hova rakja a súlyát vagy fogyjon le. Látványnak sem szép, egészségtelen is. Nem kell zabálni annyit vagy ha igen akkor mozogni kell.
2023. márc. 19. 09:05
 189/190 anonim ***** válasza:
100%
188: a kérdező nem 140 kg, hanem 80, csak mondom... Jó, utóbbi se egy nádszál, max 190 centihez, de ne hasonlítsd már egy 140 kilós emberhez...
2023. márc. 19. 13:22
 190/190 anonim ***** válasza:
100%
188 vagyok. Bocs nem lattam, hogy ennyi kg. Csak szimplán felhúztam magam a sztorin. Bocsánat. Így mar fordult a kocka. Ez csak szimpla megalázás. Ugy szerettem azt a széket…………
2023. márc. 19. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!