Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én vagyok irigy vagy a férjem...

Én vagyok irigy vagy a férjem családja pofátlan?

Figyelt kérdés

Férjem szüleinek van egy hétvégi háza. Nyaranta ők végig ott vannak, férjem testvére is és az ő gyerekei és házastársa is.

Én inzulinrezisztens vagyok, amit nem igen vesznek figyelembe, ezért én mindig bevásárolok magamnak, ha meghívnak minket egy-egy hétvégére.

Külön viszek magamnak kenyeret, tésztát, rizst, magitalt, édesítőszert, fagyit stb. Ilyenkor mindig viszek nekik is valamit, pl. a gyerekeknek túró rudit, a felnőtteknek egy italt, egy doboz jégkrémet stb.

Ennek ellenére folyamatosan az én cuccaimat eszik. Felbontják a kenyeremet, holott van nekik is, csak az enyém most jobban ízlett nekik. A gyerekek megitták a kókuszitalomat, ezért nem tudtam már kávét inni, mert tejet nem iszom. Vettem laktózmentes sajtot, mire ettem volna belőle, maradt két szelet nekem. Ebéd után fagyiztunk, ezért elővettem én is a sajátomat, erre a gyerekeknek persze abból kellett enni, mert nekik az tetszett...

Múltkor hagytam ott édesítőszert és rizst, hogy ha jövök, azt ne kelljen mindig vinni, eláll. Mire mentem, alig volt mindkettőből, pedig szóltam, hogy ezt itt hagyom, hogy tudjak enni belőle, ha legközelebb jövünk.

Nem szeretnék irigynek tűnni, meg ők is tényleg mindig kínálnak mindenből, bár elfogadni nem szoktam nagyon sok mindent, de szerintem ez már túlmegy egy határon. Férjem szólt nekik múltkor, hogy miért kell az én cuccaimat enniük, amikor ők megehetnek bármi mást?

Unokaöccsére is rászólt, mikor megitta a kókuszitalomat, de a tesója rászólt, hogy hagyja, hát kisgyerek, miért nem kaphat belőle egy kicsit...

Mi volna a megoldás? Nagyon kellemetlen ez nekem, mert tényleg kedves emberek, ők mindenüket megosztanák velem, és nem szeretnék irigynek tűnni, de ez anyagilag terhes nekem. Mit mondjak nekik?

Az már világossá vált, hogy ott nem hagyok semmit többet. Ötleteket szeretnék kérni.

2020. jún. 29. 14:22
 161/180 anonim ***** válasza:
100%
Eggyel továbbmegyek: nálam nem számít, ha valaki nem beteg. Akkor sem eszem-iszom-használom el a cuccait, ha csak gondolt egyet, és nem eszik cukrot, tejet, húst, akármit.
2020. júl. 2. 17:41
 162/180 anonim ***** válasza:
94%

Sajnállak, mert nagyon önzetlennek és kedvesnek tűnsz és igen nehéz egy ilyen helyzetben úgy megnyilvánulni, hogy ne tűnj irigynek.

Én lehet nem mennék oda többet, vagy megpróbálnám a száraz élelmiszereket a táskámban tartani (ott talán nem kutakodnak), na de az sem megoldás, hogy a család elől dugdosni kelljen az ételt. Szerintem ők is biztosan értelmes emberek, finoman meglehetne velük értettni a dolgot (talán). Párod biztosan segítene ebben. Ha egyszer nem esett le nekik, akkor igenis tegyétek szóvá másodjára is. Hangsúlyozzátok ki, hogy szívesen adsz kóstolót, de ha mindenki felfalja, akkor te nem tudsz mit enni, inni.

2020. júl. 7. 12:31
 163/180 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan szinten tulmegy minden hataron, hogy en tenyleg nem mennek, es meg is mondanam, miert. A baj az, hogy ugysem teszed meg, es ha megtenned, felerne egy mindent boritassal.

De ez iszonyatosan korlatolt, sulyosan korlatolt viselkedes a csalad tobb tagja reszerol is. Akar pofatlabsag, akar ostobasag az oka, ezt toleralni nagyon nem kene. Es mivel az o nyaralojuk, egyetlen eszkoz a nem odamenes. Ahogy irtad, epp elegszer kifejtetted nekik.

2020. júl. 9. 17:35
 164/180 anonim ***** válasza:
100%

"Lehetetlent kívánsz tőlük, olyat, ami meghaladja az értelmi szintjüket."

Nem akarom megbántani az érzéseidet, de magadból indulsz ki esetleg?

Nem írta a kérdező, hogy a sógora és a sógornője szellemileg csökkent képességű lenne.

Az unokaöcsém már 5 évesen képes volt megérteni, hogy nem ehet abból a palacsintából, amit a az étel intoleranciás rokon kislánynak rizstejből sütöttem, hanem ki kell várnia a másik adagot, ami tehéntejből készült, és megkóstolhatja a mandulatejet, amiből a kislánynak a reggeli kakaót csináltam, de nem ihat meg belőle három decit, hogy maradjon belőle másnapra annak, aki vele ellentétben nem ihat tehéntejet.

Kérdező, nem csak a sógornődéket nem értem, hanem őszintén szólva a férjedet sem, hogy - ha se nem végtelenül buták a testvéréék, se nem rosszindulatúak a meggyőződésed szerint, - akkor hogy nem tudja elérni, hogy ne egyék-igyák el előled, amit a speciális diétád miatt külön megveszel.

Mivel az ő testvére, illetve családja, szerintem ezt nekik kéne rendeznie velük, nem neked.

2020. júl. 12. 22:59
 165/180 anonim ***** válasza:
100%

"Nem írta a kérdező, hogy a sógora és a sógornője szellemileg csökkent képességű lenne."

Pedig erősen úgy viselkednek...

2020. júl. 12. 23:36
 166/180 anonim ***** válasza:
100%

Nem látom be, egy öt év alatti is mért ne érthetné meg, hogy a más diétás kajájából nem eszünk. Nem és kész. Ha bőg, bőgjön, majd abbahagyja. Egyértelmű, hogy ebbe a konfliktusba bele kell állni.

Hát sajnos az a helyzet, hogy nem hagyhatsz ott semmit. Megpróbáltad, szóltál is, nem érdekli őket. Kis adagokat vigyél, külön dobozban, amire rá van írva a neved. És amikor elmentek, vidd is magaddal.

Ahhoz mit szólnak, amikor sima rizzsel készítik a kaját és te nem eszel belőle utána, mert olyanból nem ehetsz? Megértik így, hogy az mégsem ugyanaz? Vagy legközelebb ugyanúgy nem?

2020. júl. 13. 10:02
 167/180 anonim ***** válasza:
100%

166-os, teljesen igazad van. Csak tudod, ma az a divat, hogy szegény tündibündi gyermekecskére nem lehet rászólni, pláne nemet mondani neki, mert nehogy sérüljön már a pici lelke. Eszem megáll. A kérdező sógorai is nyilván ezt az elvet követik a leírtak alapján. Vagy pedig eljátsszák a szerető rokont, de közben nem tisztelik őt egyáltalán, és sunyin a gyerekeket is ellene nevelik. Más lehetőséget nem nagyon látok sajnos.

Egyébként a férj helyében én is letojtam volna a hisztiző kölyköt, hogy hát mi az, hogy ő nem ihatja meg a kérdező tejét. Az anyját meg pláne. Ő felnőtt, neki már igazán fel kéne fognia, hogy a kérdező nem ihat mást. A gyereknek is elmondtam volna nyilván, hogy azért, mert beteg, nem pedig irigy, bár ha ilyen neveletlen, lehet, csak annyit, hogy “azért, mert azt mondtam”. Álljon már meg a menet, hogy egy pisis gyerek semmibe veszi egy felnőtt szavát. Csak sajnos ez is a sógorék hibája, mert ők meg adják alá a lovat, hogy “jaj hát persze, hogy megihatod, te kicsi vagy, neked mindent szabad, ne is törődj a Peti bácsiékkal, hogy ők nem engedik”. Kíváncsi vagyok, az oviban, suliban is megzabálják simán a társaik uzsonnáját és nekik (meg természetesen a szülőknek) áll feljebb, ha emiatt rájuk szólnak?

2020. júl. 13. 10:54
 168/180 anonim ***** válasza:
100%
Megmondanám a férjemnek, hogy ha akar, mehet hozzájuk, de szigorúan nélkülem és karácsonykor se mennék ilyen lehúzós brigádhoz.
2020. júl. 13. 14:54
 169/180 anonim ***** válasza:
15%
2 hete tetted fel a kérdést, nem értem minek lett kiemelve... azóta nem tudtál mondani nekik annyit h ne bántsák a kajádat? vagy annyit a férjednek h Lajos, én nem megyek a családodhoz, te mnej nyugodtan?
2020. júl. 13. 16:27
 170/180 anonim ***** válasza:
2%

169!

Azért lett kiemelve, mert kamu és az egyetlen célja a pontgyűjtés.

2020. júl. 13. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!