Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én vagyok irigy vagy a férjem...

Én vagyok irigy vagy a férjem családja pofátlan?

Figyelt kérdés

Férjem szüleinek van egy hétvégi háza. Nyaranta ők végig ott vannak, férjem testvére is és az ő gyerekei és házastársa is.

Én inzulinrezisztens vagyok, amit nem igen vesznek figyelembe, ezért én mindig bevásárolok magamnak, ha meghívnak minket egy-egy hétvégére.

Külön viszek magamnak kenyeret, tésztát, rizst, magitalt, édesítőszert, fagyit stb. Ilyenkor mindig viszek nekik is valamit, pl. a gyerekeknek túró rudit, a felnőtteknek egy italt, egy doboz jégkrémet stb.

Ennek ellenére folyamatosan az én cuccaimat eszik. Felbontják a kenyeremet, holott van nekik is, csak az enyém most jobban ízlett nekik. A gyerekek megitták a kókuszitalomat, ezért nem tudtam már kávét inni, mert tejet nem iszom. Vettem laktózmentes sajtot, mire ettem volna belőle, maradt két szelet nekem. Ebéd után fagyiztunk, ezért elővettem én is a sajátomat, erre a gyerekeknek persze abból kellett enni, mert nekik az tetszett...

Múltkor hagytam ott édesítőszert és rizst, hogy ha jövök, azt ne kelljen mindig vinni, eláll. Mire mentem, alig volt mindkettőből, pedig szóltam, hogy ezt itt hagyom, hogy tudjak enni belőle, ha legközelebb jövünk.

Nem szeretnék irigynek tűnni, meg ők is tényleg mindig kínálnak mindenből, bár elfogadni nem szoktam nagyon sok mindent, de szerintem ez már túlmegy egy határon. Férjem szólt nekik múltkor, hogy miért kell az én cuccaimat enniük, amikor ők megehetnek bármi mást?

Unokaöccsére is rászólt, mikor megitta a kókuszitalomat, de a tesója rászólt, hogy hagyja, hát kisgyerek, miért nem kaphat belőle egy kicsit...

Mi volna a megoldás? Nagyon kellemetlen ez nekem, mert tényleg kedves emberek, ők mindenüket megosztanák velem, és nem szeretnék irigynek tűnni, de ez anyagilag terhes nekem. Mit mondjak nekik?

Az már világossá vált, hogy ott nem hagyok semmit többet. Ötleteket szeretnék kérni.

2020. jún. 29. 14:22
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/180 anonim ***** válasza:
97%
87: Értsd már meg, baszki, hogy a kérdező NEM ehet mást, mint a spéci kajái. Ha neki megeszik a kenyerét és megisszák a kókusztejét, az nem azt jelenti, hogy majd eszik mást, hanem azt, hogy mehet a boltba, mert MINDENT megettek. Te mennyire élveznéd, ha reggel felkelnél és készülnél reggelizni, erre mindent felzabáltak?
2020. jún. 29. 18:45
 92/180 anonim ***** válasza:
1%

Most ha ne adj isten Olyna helyen élne ahol nem lehetne ilyesmit kapni akkor éhen halna? Nemhiszem.A kérdező nem halalos beteg (remélem) csak egyfajta dietat tart.

Van családtagom aki pl tejérzékeny igyekszünk erre figyelni ,de bizony volt amikor nem volt otthon ilyesmi akkor elfogadta a másikat is,hiszen egyszeri alkalom volt nem mindennap azt ette volna .

2020. jún. 29. 18:49
 93/180 anonim ***** válasza:
2%
Egyébként én azt irtam ha jól megy és tudnak venni ilyesmit akkor vegyenek már egyet Nekik is és akkro nyugalom lesz.
2020. jún. 29. 18:50
 94/180 anonim ***** válasza:
100%
#92: Igaz is, a kérdező jó édes anyját már, hogy nem akar a szar táplálkozád miatt kórházba/hullaházba kerülni.
2020. jún. 29. 18:57
 95/180 anonim ***** válasza:
89%
A familia a te kajádból étkezik egészségesen.
2020. jún. 29. 18:59
 96/180 anonim ***** válasza:
98%
#92: az én anyósom is így állt hozzá (89es voltam). Aztán amikor a sürgősségin kötöttem ki, valahogy mintha felfogta volna. Csak azóta nem merek enni semmit a főztjéből, de a párom is mellém áll ebben.
2020. jún. 29. 19:00
 97/180 anonim ***** válasza:
3%
Eltulzod utolsó, én csak azt irtam ha egyszer ez előfordult nem halálos bebaszna ha az lenne. Utána meg ugyis úgy eszik ahogy szokott,hiszen mint írta nem töltenek ott sok időt.
2020. jún. 29. 19:00
 98/180 anonim ***** válasza:
0%

96 akkor te súlyos beteg vagy a kérdező nem írta hogy az lenne.

Meg lehet ha nekik is azt mondta volna akkor másképp megértik. Az én mamam se értette az ilyesmiket és gondolom az anyósék idősek.

Mert azért vannak különbségek bőven ebben h súlyos beteg vagy csak épp minimális érzékenység all fenn.

2020. jún. 29. 19:02
 99/180 anonim ***** válasza:
97%
Biztosan eltúlzom azt, hogy majdnem megfulladtam. A rokon max laktózérzékeny vagy csak diétázó ember lehet, nem pl cölikáliás vagy egyéb allergiás.
2020. jún. 29. 19:02
 100/180 anonim ***** válasza:
94%
Bocs utolsó előtti! Közben írtak egyet
2020. jún. 29. 19:03
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!