Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én vagyok irigy vagy a férjem...

Én vagyok irigy vagy a férjem családja pofátlan?

Figyelt kérdés

Férjem szüleinek van egy hétvégi háza. Nyaranta ők végig ott vannak, férjem testvére is és az ő gyerekei és házastársa is.

Én inzulinrezisztens vagyok, amit nem igen vesznek figyelembe, ezért én mindig bevásárolok magamnak, ha meghívnak minket egy-egy hétvégére.

Külön viszek magamnak kenyeret, tésztát, rizst, magitalt, édesítőszert, fagyit stb. Ilyenkor mindig viszek nekik is valamit, pl. a gyerekeknek túró rudit, a felnőtteknek egy italt, egy doboz jégkrémet stb.

Ennek ellenére folyamatosan az én cuccaimat eszik. Felbontják a kenyeremet, holott van nekik is, csak az enyém most jobban ízlett nekik. A gyerekek megitták a kókuszitalomat, ezért nem tudtam már kávét inni, mert tejet nem iszom. Vettem laktózmentes sajtot, mire ettem volna belőle, maradt két szelet nekem. Ebéd után fagyiztunk, ezért elővettem én is a sajátomat, erre a gyerekeknek persze abból kellett enni, mert nekik az tetszett...

Múltkor hagytam ott édesítőszert és rizst, hogy ha jövök, azt ne kelljen mindig vinni, eláll. Mire mentem, alig volt mindkettőből, pedig szóltam, hogy ezt itt hagyom, hogy tudjak enni belőle, ha legközelebb jövünk.

Nem szeretnék irigynek tűnni, meg ők is tényleg mindig kínálnak mindenből, bár elfogadni nem szoktam nagyon sok mindent, de szerintem ez már túlmegy egy határon. Férjem szólt nekik múltkor, hogy miért kell az én cuccaimat enniük, amikor ők megehetnek bármi mást?

Unokaöccsére is rászólt, mikor megitta a kókuszitalomat, de a tesója rászólt, hogy hagyja, hát kisgyerek, miért nem kaphat belőle egy kicsit...

Mi volna a megoldás? Nagyon kellemetlen ez nekem, mert tényleg kedves emberek, ők mindenüket megosztanák velem, és nem szeretnék irigynek tűnni, de ez anyagilag terhes nekem. Mit mondjak nekik?

Az már világossá vált, hogy ott nem hagyok semmit többet. Ötleteket szeretnék kérni.

2020. jún. 29. 14:22
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/180 anonim ***** válasza:
5%
Kérdező te magad irtad hogy nem gyakran vagytok ha ez előfordult 2-3szor és az év 363 napján ugyanazt eszed ennyitől nem lesz bajod. Ha véletlen megitták és egy napra nem jutott.
2020. jún. 29. 20:19
 112/180 A kérdező kommentje:

Abból az összegből nem tudnék normális mennyiséget venni nekik. Heten vannak. Ha értelmes mennyiséget szeretnék venni nekik, akkor kb. háromszor annyit kellene pluszba költenem.

És egyébként sem értem, miért kellene mindenmentes cuccokat vinnem nekik, amikor maguktól sosem vennének olyat. Így is csak CarteDor jégkrémet viszek nekik, Pick szalámit, jó borokat stb.

2020. jún. 29. 20:23
 113/180 A kérdező kommentje:
"ennyitől nem lesz bajod" - te ezt honnan tudod egyébként? :D Ismersz? Ismered az állapotomat, a betegségeimet? Orvos vagy??
2020. jún. 29. 20:24
 114/180 anonim ***** válasza:
97%
Ok, 111, akkor a kérdező nyugodtan ájuldozzon egy-két napot a nem megfelelő ételek fogyasztása miatt, elvégre ennyit igazán kibírhatna a rokonaiért, igaz?
2020. jún. 29. 20:25
 115/180 anonymousreview60 ***** válasza:
94%

#111: Szóval a többieknek, akiknek van 2-3 féléből választék, egyék nyugodtan a kérdező egyféléjét az ő költségén negyediknek, ő meg fossa össze magát, ha meg a saját, a többiekét meg sem közelítő választékát fenn akarja tartani. Na elmész te a francba!

Kérdező! Tényleg vegyél legközelebb 2 adagot! Egyet dugj el titokban.magadnak, egyet meg hashajtóval jól fűszerezz fel!

De a legegyenesebb, hogy ha megmondod, higy a kajádat hagyják békén, és ha bárki(!) beleeszik rajtad kívül, akkor azonnal irány haza! Ha hisztiznek, forduljanak fel! Minden más csak felesleges szófosás!

2020. jún. 29. 20:30
 116/180 anonim ***** válasza:
5%
Ha tényleg Pick szalámit meg márkás jégkrémet veszel azért azok sem olcsó dolgok ,annyi értékben amit raszansz azt vennél amit magadnak lehet ízlik nekik azért jártak rá csak ciki bevallani.
2020. jún. 29. 20:32
 117/180 anonim ***** válasza:
3%

A barmozo valaszolót jelentettem.

Amire én irtam kávéba pl két korty másmilyen tej akkor egyszer. Az évi 363 napon meg amit szokott.

2020. jún. 29. 20:34
 118/180 anonim ***** válasza:
5%

Ha tenyleh ennyire gond lehet jobb nem menni. Mint a kaján vacakol i.

Ha a te anyukad szüleid ennék meg akkoris így gondolnád? Mert parodnak ugyanúgy a szülei ...

Anyukámmal az utolsó falatot el osztanám :(

2020. jún. 29. 20:36
 119/180 anonim ***** válasza:
100%
117-es, én inzulinos cukros vagyok, csak ha a kenyeret vesszük, az én kenyeremből 2 nagy szeletet ehetek, a simából egy felet talán. Ezekből nagyobb mennyiséget lehet enni vagy inni. Az édesítőt nemvtudja cukorral helyettesíteni. Nálam ez úgy nézne például ki, hogy a kávém keserű lenne, enni pedig minimálisat tudnék, mert nagyon számolnom kéne a szénhidrátot. És igen, akár szédülhetek is, ha felmegy a cukrom stb. Amúgy pedig nem érzitek, hogy mi csak azt ehetjük, ők ehetnek mást is, nem hoznék senkit ilyen helyzetbe, hogy kobkrétan miattam fusson mégegy kört beszerezni ezeket a dolgokat, ha tudja, ha nem éhezzen.
2020. jún. 29. 20:43
 120/180 A kérdező kommentje:
"Ha a te anyukad szüleid ennék meg akkoris így gondolnád?" - az én szüleim nemhogy nem ennék meg a kajámat, hanem direkt úgy készülnek, hogy tudjak rendesen enni náluk. A szüleimnek lesülne a bőr az arcukról, ha felpakolva kajával mennénk hozzájuk, pedig sokkal rosszabb anyagi helyzetben vannak, mint a férjem szülei.
2020. jún. 29. 20:46
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!