Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én vagyok irigy vagy a férjem...

Én vagyok irigy vagy a férjem családja pofátlan?

Figyelt kérdés

Férjem szüleinek van egy hétvégi háza. Nyaranta ők végig ott vannak, férjem testvére is és az ő gyerekei és házastársa is.

Én inzulinrezisztens vagyok, amit nem igen vesznek figyelembe, ezért én mindig bevásárolok magamnak, ha meghívnak minket egy-egy hétvégére.

Külön viszek magamnak kenyeret, tésztát, rizst, magitalt, édesítőszert, fagyit stb. Ilyenkor mindig viszek nekik is valamit, pl. a gyerekeknek túró rudit, a felnőtteknek egy italt, egy doboz jégkrémet stb.

Ennek ellenére folyamatosan az én cuccaimat eszik. Felbontják a kenyeremet, holott van nekik is, csak az enyém most jobban ízlett nekik. A gyerekek megitták a kókuszitalomat, ezért nem tudtam már kávét inni, mert tejet nem iszom. Vettem laktózmentes sajtot, mire ettem volna belőle, maradt két szelet nekem. Ebéd után fagyiztunk, ezért elővettem én is a sajátomat, erre a gyerekeknek persze abból kellett enni, mert nekik az tetszett...

Múltkor hagytam ott édesítőszert és rizst, hogy ha jövök, azt ne kelljen mindig vinni, eláll. Mire mentem, alig volt mindkettőből, pedig szóltam, hogy ezt itt hagyom, hogy tudjak enni belőle, ha legközelebb jövünk.

Nem szeretnék irigynek tűnni, meg ők is tényleg mindig kínálnak mindenből, bár elfogadni nem szoktam nagyon sok mindent, de szerintem ez már túlmegy egy határon. Férjem szólt nekik múltkor, hogy miért kell az én cuccaimat enniük, amikor ők megehetnek bármi mást?

Unokaöccsére is rászólt, mikor megitta a kókuszitalomat, de a tesója rászólt, hogy hagyja, hát kisgyerek, miért nem kaphat belőle egy kicsit...

Mi volna a megoldás? Nagyon kellemetlen ez nekem, mert tényleg kedves emberek, ők mindenüket megosztanák velem, és nem szeretnék irigynek tűnni, de ez anyagilag terhes nekem. Mit mondjak nekik?

Az már világossá vált, hogy ott nem hagyok semmit többet. Ötleteket szeretnék kérni.

2020. jún. 29. 14:22
A kérdező szavazást indított:
Igazad van, nem kellene megenniük az ételeidet
Irigy vagy
229 szavazat
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/180 anonim ***** válasza:
97%
Nem mennék többé hozzájuk, és ha kérdeznék, meg is mondanám, miért.
2020. jún. 29. 14:26
 2/180 anonim ***** válasza:
98%

Még jó hogy igazad van.

Saját magadnak veszed, a saját "betegséged" miatt. Nem szórakozásból veszed, meg nem a csomagolás miatt.

Ezt szerintem meg is mondhatjátok nekik. Ha tényleg viszel nekik is dolgokat, akkor nem kéne kiakadniuk, mert rájuk is gondolsz.

Ha nem válik be, hogy szólsz nekik, akkor vigyél olyan hordozható kis hűtőtáskát és a szobátokban tároljátok a te dolgaidat.

2020. jún. 29. 14:26
 3/180 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem bemennek kutatni a szobájukba is. Hiába mondod, hogy ilyen meg olyan aranyosak, tahók, és sajnos rosszindulatúak is. Gondolom, édesen mosolyognának, ha rosszul lennél ott. Ezek nem szeretnek téged, se nem tisztelnek, te meg lenyomod az egészet a tudatalattidba, mert meg akarsz felelni a férjednek.
2020. jún. 29. 14:30
 4/180 anonim ***** válasza:
97%
Mondjuk a gyerek szüleinek lehetne annyi eszük, hogy elmagyarázzák, nem olcsó és nem lehet mindenhol kapni. Én is kaptam már ismerőstől szúros nézést, mert rászóltam, hogy ne egye meg a kekszem, cukorbeteg vagyok, mert nagyon drága volt és nem tudom minden boltban megvenni.
2020. jún. 29. 14:32
 5/180 anonim ***** válasza:
6%

Hát nálunk ami a hűtőben/szekrényben van, az mindenkié. Ha azt akarnám, hogy ne egyenek belőle, akkor bele tenném egy dobozba és rairnam, hogy az enyém.

Ha ők mindenüket megosztják, akkor eléggé kicsinyes felháborodni havi 1-2 alkalmon, amikor megiszik egy kisgyerek pár deci kokuszcuccot. Azért nem többezer forint egy dobozzal, hogy földhöz vágj a az embert.

2020. jún. 29. 14:33
 6/180 anonim ***** válasza:
97%

Szokásos “jaj hát a gyereknek mindent is szabad, mi az, hogy nem ehet meg ihat ebből meg abból”.

Ha már akkora, hogy simán fogja magát és megissza a te tejedet, akkor épp illene már neki megtanítani, hogy a máséhoz nem nyúlunk kérdezés nélkül és azt is el lehetne neki magyarázni, hogy az XY beteg, ő csak ezeket fogyaszthatja, ezért nem szabad elenni/elinni előle.

Ja meg a szülőknek talán nem kéne mindig mindent megengedni nekik. Ha az a tiéd, a gyerek nem ehet bele (vagy max tényleg egy falatot, de nem felzabálni). Miért? Mert a tiéd. És miért hozol mindenből sajátot? Mert van egy betegséged, ami ezzel jár. Nem orvosi szinten kell persze ezt egy gyereknek magyarázni, de simán meg lehet értetni már egy egészen kicsivel is, hogy mi a baj.

2020. jún. 29. 14:34
 7/180 anonim ***** válasza:
22%

Ne túrórudit vigyél, hanem vegyél picit többet a cuccaidból, és mondd azt, hogy látom nektek is ez ízlik, hoztam többet, hogy jusson mindenkinek. De hagyjatok meg nekem belőle x darabot/szeletet, mert én csak ezt ehetem.

Szerintem meg fogják érteni.

2020. jún. 29. 14:35
 8/180 anonim ***** válasza:
73%
A gyerekek szülei ezt a szegény nőt a háta mögött röhögik, és sportból is elszedik a cuccait. Nem lehetnek olyan primitívek, hogy ne értsék, amit elmagyarázott nekik, viszont olyan rosszindulatúak vannak, hogy kitoljanak vele. Szerintem direkt viccesen biztatják a kölyköket, hogy egyék csak a "zsugori csaj" ennivalóját.
2020. jún. 29. 14:35
 9/180 anonim ***** válasza:
96%
Ritka parasztok, vagy nagyon egyszerűek. Ahogy a kisgyereknek megmondják a boltban, hogy nem eszed meg a polcról a csokit, vagy, hogy csak az egyik a tiéd, a másik a testvéredé, úgy azt is meg lehet neki mondani, hogy az Icukáé, ne nyúlj hozzá. Az meg, hogy ők maguk eszik fel a kajádat, az egyenesen bicskanyitogató. Bárki, aki nem barlangban él és 2 eleminél többet végzett tudja, hogy ezek egyrészt baromi drága kaják, plusz a nem kiválthatóak "normál" élelmiszerrel. Huhhh... Nincs semmilyen allergiám, étel intoleranciám, de ezt olvasva most nagyon megugrott a pulzusom. Én is azt tudom javasolni, hogy a szobádba paklizd be az éjjeliszekrényre és onnan hord ki apránként.
2020. jún. 29. 14:36
 10/180 anonim ***** válasza:
96%
Ételallergiás ember spéci kajáit megenni igen nagy bunkóság. Drágábbak is és nehezebben is pótolhatóak. Fel kellene fogniuk, hogy nem azért eszed, mert ez tetszik jobban, hanem mert muszáj. Férjednek kellene elbeszélgetni velük.
2020. jún. 29. 14:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!