Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én vagyok irigy vagy a férjem...

Én vagyok irigy vagy a férjem családja pofátlan?

Figyelt kérdés

Férjem szüleinek van egy hétvégi háza. Nyaranta ők végig ott vannak, férjem testvére is és az ő gyerekei és házastársa is.

Én inzulinrezisztens vagyok, amit nem igen vesznek figyelembe, ezért én mindig bevásárolok magamnak, ha meghívnak minket egy-egy hétvégére.

Külön viszek magamnak kenyeret, tésztát, rizst, magitalt, édesítőszert, fagyit stb. Ilyenkor mindig viszek nekik is valamit, pl. a gyerekeknek túró rudit, a felnőtteknek egy italt, egy doboz jégkrémet stb.

Ennek ellenére folyamatosan az én cuccaimat eszik. Felbontják a kenyeremet, holott van nekik is, csak az enyém most jobban ízlett nekik. A gyerekek megitták a kókuszitalomat, ezért nem tudtam már kávét inni, mert tejet nem iszom. Vettem laktózmentes sajtot, mire ettem volna belőle, maradt két szelet nekem. Ebéd után fagyiztunk, ezért elővettem én is a sajátomat, erre a gyerekeknek persze abból kellett enni, mert nekik az tetszett...

Múltkor hagytam ott édesítőszert és rizst, hogy ha jövök, azt ne kelljen mindig vinni, eláll. Mire mentem, alig volt mindkettőből, pedig szóltam, hogy ezt itt hagyom, hogy tudjak enni belőle, ha legközelebb jövünk.

Nem szeretnék irigynek tűnni, meg ők is tényleg mindig kínálnak mindenből, bár elfogadni nem szoktam nagyon sok mindent, de szerintem ez már túlmegy egy határon. Férjem szólt nekik múltkor, hogy miért kell az én cuccaimat enniük, amikor ők megehetnek bármi mást?

Unokaöccsére is rászólt, mikor megitta a kókuszitalomat, de a tesója rászólt, hogy hagyja, hát kisgyerek, miért nem kaphat belőle egy kicsit...

Mi volna a megoldás? Nagyon kellemetlen ez nekem, mert tényleg kedves emberek, ők mindenüket megosztanák velem, és nem szeretnék irigynek tűnni, de ez anyagilag terhes nekem. Mit mondjak nekik?

Az már világossá vált, hogy ott nem hagyok semmit többet. Ötleteket szeretnék kérni.

2020. jún. 29. 14:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/180 anonim ***** válasza:
94%
Mért jársz nyaralni olyanokhoz, akik nem tisztelnek? És "leeszik" rajtad nagy röhögve a nyaralásotok árát.
2020. jún. 29. 14:56
 22/180 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező: szóltál nekik, hogy a cuccaidhoz ne nyúljanak? Mert te nem ehetsz mást, mert nehezen beszerezhető, stb. stb....???

Ha csak magadban puffogsz, honnét tudnák ők, hogy az tabu?

OK, egy intelligens ember nem nyúl a másikéhoz, de ugyebár a jelek szerint nem feltétlenül ilyenek a rokonaid...

2020. jún. 29. 15:00
 23/180 anonim ***** válasza:
96%
Vegyél egy nagy műanyag dobozt, amit be tudsz tenni a hűtőbe, és zárd le. Abban tartsd a spéci cuccaidat. Nyomatékul tegyél rá egy láncot + lakatot. :-D
2020. jún. 29. 15:02
 24/180 anonim ***** válasza:
93%
Ha már mindenképp mész megint, akkor azt tanácsolom, hogy vásárolj be, tárold külön a diétás ételeket. Ha így is rájárnak, akkor menj oda a szülőkhöz és kedvesen mondd el a konkrét problémát, hogy a kávédhoz megitták az egész doboz kókuszitalt, legyenek szívesek pótolni. Itt a blokk, itt lehet venni, ennyi az ára. Ha akkor hápognak, akkor is kérd el és mondd meg, hogy neked ez nem felcserélhető élelmiszer, ezért minél hamarabb kéne. Aztán várd a reakciót. Ha nem kapod meg, ne menj többet. Ha megkapod és megsértődnek, akkor vagy leállítják a gyereket, vagy legközelebb szólj nekik újra, hogy megint X forint a kajád, legyen szíves odaadni, hogy pótolhasd.
2020. jún. 29. 15:07
 25/180 anonim ***** válasza:
78%
24-es, ez nem jó, mert akkor a rokonok azt felelhetik, hogy jó, a kérdező meg fizessen ki iksz vendégéjszakát, amit ingyen nyaralt le náluk.
2020. jún. 29. 15:10
 26/180 anonim ***** válasza:
96%
Ha venne a gyerekének kókusztejet, akármit, amit a kérdező eszik és iszik, akkor a gyerek nem a kérdező cuccát enné-inná. Innen gondolom,hogy csak lopkodni jó a drága cuccot, de a saját gyerekének már meg nem venné,úgy van vele, majd bevédi a gyereket, miközben az feldézsmálja a kérdező cuccait.
2020. jún. 29. 15:11
 27/180 anonim ***** válasza:
98%
26: a kérdező írta, volt többféle fagyi, de a gyerekeknek az övé "tetszett meg". Van ott minden, csak kis tarhálókat nevelnek a csöppségekből.
2020. jún. 29. 15:13
 28/180 anonim ***** válasza:
97%

Jézusom, 20-as...Te a kákán is csomót keresel.

Szerinted ha a szülők vennének a gyereknek, akkor az lenne a probléma, hogy a kérdezőét issza?

7-es meg ugye nem gondolta komolyan, hogy a kérdező mint vendég vigyen igen drága ételeket, italokat a teljes családnak, mert hát a tündibündi gyerekeknek az tetszik és nehogy már megismerjék a “nem” szót, a szülők meg szimplán pofátlanok vagy nagyon-nagyon buták?

2020. jún. 29. 15:14
 29/180 anonim ***** válasza:
98%
Ezekből a kölykökből lesznek az iskolai szarkák, akik ellopják a másik "érdekes" uzsonnáját, meg a kollégiumi tolvajka, aki kieszi éjjel a hűtőből a többiek jó kajáit.
2020. jún. 29. 15:15
 30/180 anonim ***** válasza:
97%

Persze, hogy az tetszett meg, mert sosem kapott olyat.

Egyébként, ha a szülők nem foglalkoznak a gyerekekkel, szóljatok ti rájuk kérdező, és vegyétek el előlük. Ha picsognak, közöld, hogy mi mennyibe került, így is kérik-e.

Nem vagy köteles egy ilyen csapattal részt venni bármiben. Semmibe vesznek téged és az érzékenységed is.

2020. jún. 29. 15:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!