Én vagyok irigy vagy a férjem családja pofátlan?
Férjem szüleinek van egy hétvégi háza. Nyaranta ők végig ott vannak, férjem testvére is és az ő gyerekei és házastársa is.
Én inzulinrezisztens vagyok, amit nem igen vesznek figyelembe, ezért én mindig bevásárolok magamnak, ha meghívnak minket egy-egy hétvégére.
Külön viszek magamnak kenyeret, tésztát, rizst, magitalt, édesítőszert, fagyit stb. Ilyenkor mindig viszek nekik is valamit, pl. a gyerekeknek túró rudit, a felnőtteknek egy italt, egy doboz jégkrémet stb.
Ennek ellenére folyamatosan az én cuccaimat eszik. Felbontják a kenyeremet, holott van nekik is, csak az enyém most jobban ízlett nekik. A gyerekek megitták a kókuszitalomat, ezért nem tudtam már kávét inni, mert tejet nem iszom. Vettem laktózmentes sajtot, mire ettem volna belőle, maradt két szelet nekem. Ebéd után fagyiztunk, ezért elővettem én is a sajátomat, erre a gyerekeknek persze abból kellett enni, mert nekik az tetszett...
Múltkor hagytam ott édesítőszert és rizst, hogy ha jövök, azt ne kelljen mindig vinni, eláll. Mire mentem, alig volt mindkettőből, pedig szóltam, hogy ezt itt hagyom, hogy tudjak enni belőle, ha legközelebb jövünk.
Nem szeretnék irigynek tűnni, meg ők is tényleg mindig kínálnak mindenből, bár elfogadni nem szoktam nagyon sok mindent, de szerintem ez már túlmegy egy határon. Férjem szólt nekik múltkor, hogy miért kell az én cuccaimat enniük, amikor ők megehetnek bármi mást?
Unokaöccsére is rászólt, mikor megitta a kókuszitalomat, de a tesója rászólt, hogy hagyja, hát kisgyerek, miért nem kaphat belőle egy kicsit...
Mi volna a megoldás? Nagyon kellemetlen ez nekem, mert tényleg kedves emberek, ők mindenüket megosztanák velem, és nem szeretnék irigynek tűnni, de ez anyagilag terhes nekem. Mit mondjak nekik?
Az már világossá vált, hogy ott nem hagyok semmit többet. Ötleteket szeretnék kérni.
"Pláne ha szívességből ott lehet a nyaralóban" - milyen szívességről beszélsz, mi nem szívességből vagyunk ott, a férjem a gyerekük, egy család vagyunk. :D A másik gyerekük gyerekestől, férjestől ott van egész nyáron és még évközen is rengetegszer. Sosem kértük, hogy mehessünk, mindig hívnak és alig várják, hogy menjünk. :)
"Miért is kellene még az ő különleges drága diétájához bevásárolniuk?"
Ha én elhívok magamhoz valakit, akkor készülök, hogy legyen olyan étel, amit ő is ehet. És pl. a borsófőzelékbe fehérliszt helyett teljeskiőrlésű lisztet tenni, vagy nem belefőzni a tésztát a levesbe nem kerül több pénzbe, csak egy kis odafigyelésbe. :) Ugyanúgy venni egy gombóccal több fagyit, ami cukor és tejmentes, plusz 150 forint. Nekem venni 7 embernek pluszba mindenmentes fagyit, na az többezer forint. De mint írtam, veszek nekik minőségi fagyit mindig, amit szeretnek is amúgy, szóval annyi volna a kívánságom, hogy azon felül ne járjanak az enyémre.
20-as, "Ki mondta higy nem vesz neki?" - nem vesz neki. De mondok egy másik példát. Úgy egy hónapja vettem egy cukormentes, növényi tejszínhabot, 1200 ft volt egy dobozzal, gondoltam, majd beosztom. Jött a gyerek, hogy ehet belőle? Mondtam, hogy igen, felbontottam, adtam belőle neki egy kis pohárkába. Másnap reggel már nem volt a kávémba, üres volt. :) Egyébként mondtam is neki, hogy ez édesítőszeres, ami nem igazán jó a gyerekeknek, úgyhogy többet nem adok, nehogy baj legyen.
Én tudom, hogy nem rosszindulatúak, inkább csak tudatlanok. És mivel anyós-após már idősebb, nem nagyon fogják fel, mivel jár egy ilyen. Náluk van cukorbeteg a családban és azzal sem törődnek. Nem értik meg sajnos.
A kérdező nem tartozik semmivel a sógornőéknek a nyaralásért, ők is ugyanolyan jogon vannak ott mint ők, anyósék szívességéből. Max. anyóséknak "tartozhatna" bármivel is, de nem ők eszik meg a cuccait (ha jól értelmeztem). Nem kell etetnie a sógornője családját.
Úgyhogy ne szégyenlősködj, mindent bele, koptasd le őket a kajáidról, illetve nyújtsd be a számlát ha a gyerek megissza az ezer forintos kókuszlevet.
"a kérdező meg fizessen ki iksz vendégéjszakát, amit ingyen nyaralt le náluk." - még egyszer hangsúlyozom, nem nyaralni megyünk vendégségbe, a férjem hazamegy, az az ő házuk, ott van a testvére is családostól.
Ez olyan, mintha elmennénk az én szüleimhez, mert meghívnak, hogy töltsük náluk a hétvégét, majd anyám ki akarná fizettetni velünk a szállást. :D
31: családon belül nehogy már "szívesség" legyen a nyaraló megosztása!
LEhánynám magam, ha a gyerekemtől és családjától pénzt kérnék azért, mert lejönnek a balatoni nyaralóba!
28!
Nos, simán el tudom képzelni azt a szituációt, hogy a gyerek meglátta a kokuszcuccot, megkóstolta életében először és ízlett neki. A kerdezo azt honnan tudja, hogy ezekutan apuka nem vesz neki?
Kb akkora bunkóság ez, mintha megennék a gyógyszereidet.
Csak mellesleg mondom, ha hozzám vega vendég jön, akkor nem pörköltet készítek, hanem rántott gombát, vagy sajtot.
A pároddal beszélj, hogy oldja ezt meg sürgősen, az ő dolga.
Ha nem képes rá, az egy infó róla, te meg akkor ne menj többet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!