Ez tényleg ekkora nagy "dolog" és másnál is így van, vagy csak anyósom családja ilyen kattant?!
5 éve vagyunk együtt a férjemmel, 1,5 éve házasok. A férjem családja imád összejárni. Szülinap, névnap, spontán buli, vasárnapi találkozó stb.
Nincs ezzel baj, amíg az ember csak randizik, ismerkedik. Addig engem is a párom vitt a nagy ünnepekre de ennyire nem láttam hogy folyton egymás nyakába vannak csak miután összeköltöztünk. Eleinte próbáltam toleráns lenni, meg alkalmazkodni, de idő közben már nekem is meg mostanában a férjemnek is elege lett a folytonos összejárásból. Január minden hétvégéjén plusz néha hétköznap is pár estén vmi program volt, vagy csak beálitottak március dettó ilyen lesz mert kb minden hétre esik egy szülinap vagy névnap. Ez mind anyósom oldala (anyós 2 testvére, azok 2 gyerekei azok férjei, anyós szülei) após szülei ősszel tartják egyben.
Nem akarok anyagiasnak tűnni de ez heti 5-10e ftos ajándékot jelent minimum, plusz ezen felül ha unatkoznak otthon random beállitanak hozzánk.Akkor sütemény és üdítőt kell készíteni, vagy kaját rendelni. Nekem már kicsit ez is sok, de ami miatt el pattant a cérna, hogy júniusban megszületik az első gyermekünk és felvetettem mi lenne ha mi egyben tartanánk idén a szülinapot, névnapot a férjemmel mert mind nyáron van és augusztusban lenne egy kis sütögetés.
Anyósomnak ez nem tetszett és megjegyzéseket tett rá. Meg hogy akkor időben közöljük ha már nem akarunk tartani a napján semmit se, mert hogy a rokonok jönni fognak, még ha én nem is akarom..
Könyörgöm ez számomra nonsense... Elvarjak hogy nagy hassal őket ugraljam körbe, ha meg szeretném hogy szülés után legyen inkább vmi mert addigra a pici is 3 hónapos lesz az is baj.. Mintha csak erről szólna az életünk.
A legalja, ezzel a beszélgetéssel egyidejűleg feljött szóba a szülés is, én meg finoman céloztam arra, hogy nem igazán szeretnék 30fot látni a kórházban mert fáradt leszek meg őszintén valahogy nem vágyom rá. Erre is az előzőhöz hasonló megvető pillanatásokat és megjegyzéseket kaptam. Hogy de hát az ő unokahúgához is ment az egész család mikor szült, ez így szokás.
Őszintén szerintetek ez igy normális? Mit tehetnék?
Hát, ezt a párodnak kellene a családjával tisztáznia,de ha ő így nőtt fel, ez neki a természetes és így érzi jól magát, akkor nem tudom, mennyire akarja majd leállítani.
Sajnos az ilyesmi jobb lett volna, ha előre kiderül.
Az igazság az. hogy csak azt éehet így ugráltatni aki hagyja is magát.
Neked is meg a férjednek is van szája, tudtok magyarul. Miért nem közlöd a csláddal, rokonsággal, hogy nektek sok ez időben és anyagilag is, hogy mindig van valami parti. Ti nem kértek belőle. Lehet nemet mondani. Gyakorold.
De ha csak nyafogni tudsz, mert jaj akkor megsértődik a család, akkor ne panaszkodj. Amúgy meg mi van ha megsértődnek? A gondod rögtön megoldodik.
Csak megjegyzem. Az én családom pontosan ilyen. Ők képesek azért is kisebb lagzi létszámú pariti csinálni ha valaki szépen fingik egyet. Nekem és a férjemnek elegünk lett. Fárasztó, és anyagilag is megterhelő. Mi szépen elkezdtünk nemet mondani. Nem megyünk. ennyi. Nem indokoltuk meg, mert felesleges lett volna újra 100 alkalommal elmondani miért nem. Nem mentünk. Lett sértődés, és nem hívtak minket- De így jó.. Ma már csak évi 2-3 alkalomra megyünk csak el.
Ja, és kikötöttem az elején. Nincs véletlen látogatás. Ha valaki elakar jönni hozzánk, örömmel fogadom ha ráérek, de előtte üzenjen, telefonáljon, kérdezze meg, hogy ráérünk.
"csak anyósom családja ilyen kattant?!"
Nem!
Te is kattant vagy, ha öt év alatt csak mostanra tűnt fel neked.
Köszi a válaszokat! Igazából összességében mindent leirtatok amit már próbáltunk. Mi is mondtuk már többször hogy nem megyünk, meg is tettük, így számos spontán eseményre már nem megyünk. De ezen felül is rengeteg van. Sajnos.. A férjem már többször mondta de őszintén mondom vannak emberek akik ezt nem értik.
Anyósom is olyan hogy semmi más nem élteti csak ez,meg a tesója is ilyen. Képesek heti 3 nap egymás után kitalálni vmit mennek ide oda.
Váratlanul már hozzánk se jönnek csak úgy h kb fel órával előtte csörögnek h jajj itt vagyunk a közelben beszaladnánk.
Most bocsi de ha pl épp otthon vagyunk akkor a férjem mindig beengedi őket. Lehet azért mert neki ahogy írta vki ez megszokott. De én inkább a kórházi látogatástól tartok. Alapból para ez az egész szülés meg hogy utána ki leszek nincs kedvem ott mosolyogni mikor nem akarok. De sajnos ezek olyan buták néha h nem értik h mi az h nem..
Nem én vagyok az a kérdésfeltevő bocsi!
anyós 2 testvére, azok 2 gyerekei azok férjei, anyós szülei
Ez veletek és anyósoddal, apósoddal együtt 12 ember. Névnappal, szülinappal együtt 24 alkalom, nem? Hogy jön össze ebből minden hétvége meg még hétköznap is? Nem túlzol kicsit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!