Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én vagyok irigy vagy a férjem...

Én vagyok irigy vagy a férjem családja pofátlan?

Figyelt kérdés

Férjem szüleinek van egy hétvégi háza. Nyaranta ők végig ott vannak, férjem testvére is és az ő gyerekei és házastársa is.

Én inzulinrezisztens vagyok, amit nem igen vesznek figyelembe, ezért én mindig bevásárolok magamnak, ha meghívnak minket egy-egy hétvégére.

Külön viszek magamnak kenyeret, tésztát, rizst, magitalt, édesítőszert, fagyit stb. Ilyenkor mindig viszek nekik is valamit, pl. a gyerekeknek túró rudit, a felnőtteknek egy italt, egy doboz jégkrémet stb.

Ennek ellenére folyamatosan az én cuccaimat eszik. Felbontják a kenyeremet, holott van nekik is, csak az enyém most jobban ízlett nekik. A gyerekek megitták a kókuszitalomat, ezért nem tudtam már kávét inni, mert tejet nem iszom. Vettem laktózmentes sajtot, mire ettem volna belőle, maradt két szelet nekem. Ebéd után fagyiztunk, ezért elővettem én is a sajátomat, erre a gyerekeknek persze abból kellett enni, mert nekik az tetszett...

Múltkor hagytam ott édesítőszert és rizst, hogy ha jövök, azt ne kelljen mindig vinni, eláll. Mire mentem, alig volt mindkettőből, pedig szóltam, hogy ezt itt hagyom, hogy tudjak enni belőle, ha legközelebb jövünk.

Nem szeretnék irigynek tűnni, meg ők is tényleg mindig kínálnak mindenből, bár elfogadni nem szoktam nagyon sok mindent, de szerintem ez már túlmegy egy határon. Férjem szólt nekik múltkor, hogy miért kell az én cuccaimat enniük, amikor ők megehetnek bármi mást?

Unokaöccsére is rászólt, mikor megitta a kókuszitalomat, de a tesója rászólt, hogy hagyja, hát kisgyerek, miért nem kaphat belőle egy kicsit...

Mi volna a megoldás? Nagyon kellemetlen ez nekem, mert tényleg kedves emberek, ők mindenüket megosztanák velem, és nem szeretnék irigynek tűnni, de ez anyagilag terhes nekem. Mit mondjak nekik?

Az már világossá vált, hogy ott nem hagyok semmit többet. Ötleteket szeretnék kérni.

2020. jún. 29. 14:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/180 anonim ***** válasza:
97%

35: családon belül - normális emberek esetén - miért lenne "szívesség"...????

Te majd elkéred a gyerekeidtől a szállásdíjat, ha eljönnek meglátogatni...?

Anyámborogass, micsoda sz.rrágó emberek vannak! :-(

2020. jún. 29. 15:27
 42/180 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, a válaszodból még mindig nem világos, hogy közöltétek-e egyértelműen velük, hogy ne nyúljon más a te cuccaidhoz? Ha igen, egyszer még elmondanám, aztán újabb eltűnés után jelezném, hogy emiatt nem megyek a következő meghívás alkalmával. Neked ez túl sok pénz és koplalás, amíg a rokonok nem tudják felfogni, hogy más kajáját nem esszük meg, legyen az drága sajt vagy ritka diétás keksz.
2020. jún. 29. 15:27
 43/180 anonim ***** válasza:
11%
Ha neked jár a nyaralás, nekik mért nem jár a te kajád ilyen alapon? Ha a saját cukrosukra nem figyelnek, terád nyilván szintén nem fognak. Lehetetlent kívánsz tőlük, olyat, ami meghaladja az értelmi szintjüket.
2020. jún. 29. 15:28
 44/180 anonim ***** válasza:
6%

"Ha én elhívok magamhoz valakit, akkor készülök, hogy legyen olyan étel, amit ő is ehet. És pl. a borsófőzelékbe fehérliszt helyett teljeskiőrlésű lisztet tenni, vagy nem belefőzni a tésztát a levesbe nem kerül több pénzbe, csak egy kis odafigyelésbe. :) Ugyanúgy venni egy gombóccal több fagyit, ami cukor és tejmentes, plusz 150 forint."

Katineni, majd én elkészítem az ebédet ma, jó? És már meg is van oldva a probléma.

Az egy gombóc fagyit nem igazán értem. Fagyizóban mindenki magának ker, amit akar, dobozosban meg egy gombócos nincs, akkor miért is kellene nekik megvenni a több ezer forintosat miattad?

2020. jún. 29. 15:29
 45/180 A kérdező kommentje:
"Mert ha nem, akkor bizony szívességből vagytok ott." - ilyenbe ne is menjünk bele, mert az egész nyári ott tartózkodásuk úgy valósulhat csak meg, hogy mi minden másnap átmegyünk az itteni ingatlanjukba állatokat megetetni, hetente lenyírjuk a füvet, átvesszük a postát, háromszor takarítottuk ki náluk nagyjából a házat, szóval ezért cserébe három hétvégén "vendégül látni" szerintem semmiség. Bár mi ezt nem tartjuk számon, de ha kíváncsi vagy az ilyen adok-kapokra, akkor így osztják a lapokat. :)
2020. jún. 29. 15:30
 46/180 anonim ***** válasza:
7%

Ne menj oda, ha ez ennyire zavar téged nyaralj máshol.

Én midnig úgy voltam vele hogy megosztom a dolgaimat a csaladdal, legyen az épp olcsó Parizer vagy fekete erdei sonka.

A kaját sajnalni mindennek az alja!!

Nem vagytok ott éveket csak napokat pár napig nemlehet adni belőle ?

Lehet le leszek pontozva de főleg h a gyerek kér belőle az baj...ő neki fogalma sincs a diétádról pl csak azt látja az a fagyi jobb.

2020. jún. 29. 15:31
 47/180 anonim ***** válasza:
32%

(Nem olvastam végig a hozzászólásokat.)

Mondtad nekik expliciten, hogy sajnos ezek a spéci ételek nagyon drágák, ezért kéred, hogy ne egyék el előled? Meg megjelölted, feltűnően feliratoztad őket, hogy "Kriszti spéci étele, ne egyél belőle", vagy ilyesmi? Az is segít, ha a hűtőn, fagyasztón belül van egy saját dobozod, a nem hűtendő ételeidet pedig nem a konyhában, hanem más hűvös helyen tartjátok (főleg amit otthagysz a következő látogatásra).

A fiatalokkal nem tudom, mi van, talán hülyeségek vannak bekattanva nekik (nem veszik észre, hogy az a "pici kóstoló a gyereknek" igazából szinte az egész). Az idős szülőkre nálunk az "orvos írta elő" kifejezéssel lehet hatni, akkor jobban megértik a dolgokat.

Ha anyagilag könnyen megengedhetitek, akkor persze megoldás lehet, hogy több kókusztejet stb. viszel (de persze nehéz megbecsülni, hogy pont mire kapnak rá a többiek). De ha nektek nehéz ezeket az ételeket kifizetni, akkor teljesen jogos kérés, hogy a többiek kíméljék meg őket.

Meg persze fontos, hogy a férjeddel teljesen nyíltan tudjatok beszélni erről, az ő támogatásával könnyebb az ilyen családi konfliktust megoldani. Az igazi az lenne, ha az összes családtag sértődések és lelki zsarolás nélkül tudná megbeszélni a problémát, de ez sajnos a legtöbb családban nem sikerül.

2020. jún. 29. 15:31
 48/180 anonim ***** válasza:
90%
Be nem tenném oda a lábam többet, az tuti.
2020. jún. 29. 15:32
 49/180 anonim ***** válasza:
73%

igazad van, de ne balhézz, viszont egy kis bosszú belefér :)

áldozd be pár kajádat, italodat, pl lehetne a kókuszlöttyöt durván megsózni, vagy keserűvé tenni egy kis grapefruittal, lehet elmegy a kedvük tőle

2020. jún. 29. 15:40
 50/180 A kérdező kommentje:

Többen kérdeztétek: igen, meg lett nekik mondva, sőt minden egyes alkalommal el van mondva, hogy nekem van külön kajám, amit megehetek. Legutóbb pl. megérkeztünk és mondtam is, hogy most elmegyünk boltba, bevásárolok MAGAMNAK, hogy én is tudjak enni, kérnek-e valamit ők is stb.

Amikor a gyerek kért a tejszínhabból vagy reggelinél elkezdték enni az én kenyeremet, férjem rájuk szólt, hogy "nem értem, miért Krisztiét eszitek, amikor ti megehetitek bármelyik másikat is?". És valóban, ott volt kb. 2 kiló kenyér. Ezt többször is mondta nekik.

Vagy pl. ott volt az édesítőszerem, amit ott hagytam. Mikor legutóbb tettem volna a kávémba, már mondták előre, hogy "hát abból használtunk, mert csináltunk limonádét, nem baj?". Most erre mit lehet mondani? Azt mondtam, jó, majd veszek egy másikat, de akkor megfogadtam, hogy ott nem hagyom többet.

"Nem vagytok ott éveket csak napokat pár napig nemlehet adni belőle ?" - nem lehet, tudod, majd ha 900 forintért veszed a tejhelyettesítő literét, amit amúgy te egy hétig iszol és egy 7 éves gyerek megissza, mert csak, meg megeszi az 1200 forintos tejszínhabodat nem egészen egy nap alatt, amit amúgy magadnak is csak ritkán veszel meg és beosztod, úgy, hogy direkt viszel nekik is kaját, csak ne a tiédre járjanak... őszintén, nem vagyunk csórók, de ez hatalmas költség 1-2 napon belül, ami értelmetlen, mivel ott egy csomó jó kaja, amit ők is ehetnek.

2020. jún. 29. 15:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!