Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szakítani a párom családja miatt?

Szakítani a párom családja miatt?

Figyelt kérdés
Három éve vagyunk együtt és ennyi idő alatt sem fogadott el a párom édesapja és édesanyja. Mindkét szülő érzelmileg zsarolja a barátomat, azt éreztetik vele, hogy hülye amiért engem komolyan vesz. Nemrég tudtam meg, hogy az anya olyanokkal tömte a fiú fejét, hogy lehet megcsalom, meg hogy ő ismeri a fiát és tudja, nem boldog velem, ne csinálja ezt magával stb. Értetlenül állok a dolog előtt, mert igyekeztem jó barátnő lenni és jó menyjelölt is. Nem mellesleg bárkit meg lehetne kérdezni aki ismer arról, hogy becsületes nő vagyok. Az anya azon volt kiakadva, hogy mi az, hogy néha barátom főzött vagy takarított. (Együtt élünk és mindketten dolgozunk). A szülők elvárnák, hogy barátom minden hétvégén hazamenjen a családi házhoz dolgozni, pedig semmi csinálnivaló nincs azon a házon, gyönyörű. Illetve nálam is azt akarták, hogy menjek takarítani hozzájuk. Azt is rám fogta, hogy én pénzzel lehúzom a fiát, pedig sokszor többet tettem anyagilag bele, mint barátom. Egy jó fél éve ott tartunk, hogy nem csak anyósék, hanem párom húga és a tágabb családi kör (anya testvérei és az ő párjaik) is elkezdtek úgy bánni velem, úgy beszélni, hogy úgy érzem magam ha ott vagyok náluk, mint egy darab sz.r már bocsánat. Róluk nem is tudok, hogy miért rühellnek, az az egy okuk lehet rá, hogy az anya így akarja, pedig gondolhatnák, hogy nem vagyok rossz ember, a kisgyerekeikkel is mindig szépen eljátszottam, tényleg igyekeztem (a kicsik legalább szerettek). Barátom kiáll értem, de nekem itt elég volt. Az, hogy velem tiszta idegen emberek ilyen lekezelően bánjanak, sose tapasztaltam, pedig pár munkahelyre/új élethelyzetbe már be kellett illeszkedjek. Emellett viszont szeretném és nehéz a szakítás, de ugye szerintetek sem lehet így egy életet leélni??? A család biztosan nem fog megváltozni.
2020. ápr. 16. 08:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
95%
A családjával szakíts, ne vele. Minek találkozol velük? Párod ha akarja, időnként meglátogatja őket, aztán befogja a száját arról, hogy milyen hülyeségeket hallott ott.
2020. ápr. 16. 08:56
 2/20 anonim ***** válasza:
52%
Ha a parod hajlando lenne megszakitani a kapcsolatot a csaladjaval akkor nem szakitanek a helyedben
2020. ápr. 16. 08:56
 3/20 anonymousreview60 ***** válasza:
97%

Ezt a párod dolga lerendezni.

1. Neked nem kell velük soha együtt lenni. Ergó nem tudnak beszólni.

2. A párod nem köteles a sz.a.rkavarásaikat neked elmondani.

3. A párod nem köteles nekik dolgozni állandóan. Ha csak annyit megy, amennyi neked elviselhető, akkor nincs gond.

Ha a párod ezeket nem lépi meg, azaz nem véd mg téged, akkor is tiszta a helyzet, mert tudod mennyire számíthatsz rá.

2020. ápr. 16. 09:10
 4/20 anonim ***** válasza:
90%

A férjem családja is ezt csinálta velem, csak sokkal durvábban. Annyira tönkrementem benne lelkileg, hogy 25 hetes terhesen elvetéltem. Van már egy kislányunk, én nem akartam, hogy idáig fajuljon a dolog, de választás elé kellett állítanom a férjemet. Vagy mi, vagy a családja. Elköltöztünk 600 kmrel arébb, és csak telefonon meg facebookon tartsa a kapcsolatot a férjem a családjával, én letiltottam őket mindenhonnan, még a Telefon számomat is megváltoztattam.

Ti ne jussatok el idáig. Tiltsd le őket mindenhonnan, ha túl közel laktok költözzetek el olyan messzire, hogy ne tudjon a párod minden hétvégén oda menni, max 2 havonta.

2020. ápr. 16. 09:24
 5/20 anonim ***** válasza:
86%

Mintha az én életszakaszomat írtad volna le.

Én kitartottam a párom (most már férjem és gyerekeim apja) mellett.

Nehéz időszak volt, végül meg is szakadt velük a kapcsolatunk. Van pár rokon, akivel tartjuk a kapcsolatot, ők már elmondták, hogy nem értik mire volt jó, hogy kibeszéltek és megpróbáltak kiutálni. Ami meglepő, nem ítélik el, hogy megszakítottuk velük a kapcsolatot. Nem bántam meg, hogy kitartottam a férjem mellett. Lehet, sőt biztos, hogy jobb anyóst, apóst és sógort tálaltam volna, de jobb férjet és apát a gyerekeimnek nem tudok elképzelni. Lehet, hogy nyálasan hangzik, de ez van. 😊

2020. ápr. 16. 09:26
 6/20 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk ugyanez volt. A férjem önként megszakított velük minden kapcsolatot. Ennek már négy éve, és azóta nagyon jól vagyunk (közben kijöttünk külföldre). Ha Magyarországon élnénk, akkor is így lenne.
2020. ápr. 16. 10:10
 7/20 anonim ***** válasza:
4%

Minden nő elszakítja a férfit a családjától?

Jesszus!

2020. ápr. 16. 10:24
 8/20 anonim ***** válasza:
88%

A pároddal kell nyíltan beszélni erröl.

Eleve nem értem, minek jársz oda, ha ennyire negatívan állnak hozzád.

Az, hogy a barátod "kiáll melletted", nem sokat jelent, neki kellene határozottan lépnie - azaz közli a családdal, hogy ti összetartoztok, nekik el kell fogadni ezt.

Ha nem teszik, akkor nem tartja velük a kapcsolatot ezután.

Ha meg öket választja, akkor neked kell lépni, akkor ugyanis nektek nincs jövötök.

2020. ápr. 16. 10:28
 9/20 anonim ***** válasza:
90%
ma 10:24: tudod értelmezni, amit olvastál? Mert szerintem nem, egy másodikos gyerek mgasabb szinten van, mint te szövegértelemzés terén! (Emberileg meg végképp!)
2020. ápr. 16. 10:29
 10/20 anonim ***** válasza:
91%

100% ugyanez. Mintha magamról olvasnék.

Dehogy szakíts, hogyha jók vagytok együtt. A mi megoldásunk: én nem tartok kapcsolatot a családjával egyáltalán. A párom némileg igen, mert szereti őket, illetve a szülők idősek, rossz egészségi állapotban, és utálják egymást, állandóan konfliktuskezelni kell közöttük, amit a párom testvére nem tesz meg, mert ő az apjával teljesen megszakította a kapcsolatot (csak az anyjával tartja, vele viszont szorosan). Bizony, ez egy ilyen család.

Most pár hónap múlva érkezik az első gyerekünk, a párom anyja megkérdezte, mikor láthatja majd az unokáját, mire a párom: hát majd ha hozok róla képet. Erre teljesen elhűlt, hogy de hát az az ő unokája. A párom pedig mondta neki, hogy ameddig nem tudnak normálisan viselkedni és felfogni, hogy neki párja van és most már saját családja is, addig semmiféle kapcsolattartásra ne számítson, mert ő nem fogja a gyerekét kitenni ennek. Hát most a gondolkodós fázisban vagyunk :) Párom tesója pedig még nem is tudja. Azt tudja, hogy össze fogunk házasodni, erre a reakciója ez volt: mi a francnak akartok ti összeházasodni? (Jelzem, ő házas, sőt, külön megkeresztelkedett, hogy lehessen templomi esküvője, mert az kell.) Úgyhogy a páromnak nincs kedve ezt hallgatni a gyerekkel kapcsolatban. Úgy tervezi, majd szól, ha már megszületett.

Szóval de igen, lehet így élni. Az én családom cserébe mesébe illő, imádnak bennünket, nagyon szeretünk együtt lenni velük, a párom is jóban van mindenkivel közülük. Ezt kárpótol a saját családja rosszindulatáért.

2020. ápr. 16. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!