Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én vagyok irigy vagy a férjem...

Én vagyok irigy vagy a férjem családja pofátlan?

Figyelt kérdés

Férjem szüleinek van egy hétvégi háza. Nyaranta ők végig ott vannak, férjem testvére is és az ő gyerekei és házastársa is.

Én inzulinrezisztens vagyok, amit nem igen vesznek figyelembe, ezért én mindig bevásárolok magamnak, ha meghívnak minket egy-egy hétvégére.

Külön viszek magamnak kenyeret, tésztát, rizst, magitalt, édesítőszert, fagyit stb. Ilyenkor mindig viszek nekik is valamit, pl. a gyerekeknek túró rudit, a felnőtteknek egy italt, egy doboz jégkrémet stb.

Ennek ellenére folyamatosan az én cuccaimat eszik. Felbontják a kenyeremet, holott van nekik is, csak az enyém most jobban ízlett nekik. A gyerekek megitták a kókuszitalomat, ezért nem tudtam már kávét inni, mert tejet nem iszom. Vettem laktózmentes sajtot, mire ettem volna belőle, maradt két szelet nekem. Ebéd után fagyiztunk, ezért elővettem én is a sajátomat, erre a gyerekeknek persze abból kellett enni, mert nekik az tetszett...

Múltkor hagytam ott édesítőszert és rizst, hogy ha jövök, azt ne kelljen mindig vinni, eláll. Mire mentem, alig volt mindkettőből, pedig szóltam, hogy ezt itt hagyom, hogy tudjak enni belőle, ha legközelebb jövünk.

Nem szeretnék irigynek tűnni, meg ők is tényleg mindig kínálnak mindenből, bár elfogadni nem szoktam nagyon sok mindent, de szerintem ez már túlmegy egy határon. Férjem szólt nekik múltkor, hogy miért kell az én cuccaimat enniük, amikor ők megehetnek bármi mást?

Unokaöccsére is rászólt, mikor megitta a kókuszitalomat, de a tesója rászólt, hogy hagyja, hát kisgyerek, miért nem kaphat belőle egy kicsit...

Mi volna a megoldás? Nagyon kellemetlen ez nekem, mert tényleg kedves emberek, ők mindenüket megosztanák velem, és nem szeretnék irigynek tűnni, de ez anyagilag terhes nekem. Mit mondjak nekik?

Az már világossá vált, hogy ott nem hagyok semmit többet. Ötleteket szeretnék kérni.

2020. jún. 29. 14:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/180 anonim ***** válasza:
96%
7-es, ezzel teljes felhatalmazást adna nekik az ételeire. Csak annyi menne át a magyarázatból, hogy "egyetek ti is". És van fogalmad róla, hogy egy-egy párdekás cucc az ilyenből ezer forint felett van? Vannak ott gyerekekkel együtt tízen, mért kell tízezreket megtetetni a nem diétázókkal a diétás ételből? Nehogy már a kérdező csináljon h_lyét magából azért, mert csupa iskolázatlan - vagy rosszindulatú - rokonnal nyaral.
2020. jún. 29. 14:39
 12/180 anonim ***** válasza:
98%

Persze, hogy ők a pofátlanok. Sajnos, tudom miről beszélsz, így azzal is tisztában vagyok, mennyibe kerülnek az ilyen élelmiszerek. Azért az nem kicsit megterhelő, ha megveszel jópár alapanyagot, hogy te is tudj enni, majd mire kettőt pislantasz, már veheted is újra.

Mondjuk, az sem kellemes, hogy mindig magadnak kell vinned a kajádat, már eleve az érdekes a részükről, hogy nem veszik figyelembe, hogy IR vagy. De még meg is nehezítik a dolgodat, mert eleszik előled a kajákat. Tökre nem értem az ilyen embereket. Hiába kínálgatnak szívesen olyannal, amit nem ehetsz, ettől még ostobák és buták, mert leszarják, hogy anyagcserezavarod van, az sem érdekli őket ezek szerint, ha reggel arra ébredsz, hogy leesett a vércukrod és nem tudsz mit enni.

Beszéljen velük a férjed, jobb ötletem nincs sajnos. És tényleg ne hagyj ott semmit ezentúl. Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. :(

2020. jún. 29. 14:39
 13/180 anonim ***** válasza:
96%

Igazad van. Tényleg pofátlanság. Nem hagynék ott semmit, vagy csak a hűtést nem igénylő dolgokat, de nem a konyhában hanem a szobában egy táskában (gondolom saját szobátok nincs ahol nem alszik más akkor se ha ti nem vagytok ott), de más lezárt bőröndjét vagy sporttáskájaban biztos nem kotorásznak. Amikor ott vagytok és a hűtőben is vannak dolgaid, felcimkézném. Mondjuk nem biztos hogy segít, ha a gyereknek mindent szabad.

Egyszóval, amit nem kell hűteni azt soha nem tenném ki a konyhába, a hűtőbe meg egy helyre tenném a cuccaimat, esetleg egy kis tárolóba, és nyomatékosan megkérnék mindenkit hogy hagyja békén.

Esetleg lehetne érvelni azzal hogy gyerekeknek amúgy se egészséges az édesítőszer.

2020. jún. 29. 14:40
 14/180 anonim ***** válasza:
97%
Azért egyáltalán nem ugyanannyiba kerülnek a kérdező által fogyasztható élelmiszerek, mint az egyszerűek... Saját magának is megterhelő, nem hogy még ezt vegye annak, akinek nem lenne muszáj ezt ennie-innia... Kérdező, állj ki magadért!!!
2020. jún. 29. 14:40
 15/180 anonim ***** válasza:
97%

#7: Akko gondolom afölött elsiklottál, hogy anyagilag terhes neki.. me amúgy is, mi az, hogy vegyen többet, mert éppen ők paraszt módjára fogják és felzabálják a speckó kaját?? Ők ehetnek minden mást, a kérdező sajnos nem és nem poénból vásárolja magának ezeket a nem mellesleg marha drága dolgokat.. szóval itt nem neki kell többet vennie, hanem a kiscsaládnál vannak problémák.. mert még otthon sem eszek meg valamit anélkül, hogy megkérdeztem volna, hogy esetleg valaki szeretné-e megenni/felezni vagy megehetem.. ezt így illik.

26N

2020. jún. 29. 14:41
 16/180 anonim ***** válasza:
61%
Miét kell neked oda járnod nyaralni, mikor ilyen szemetek? Kinek jó ez a férjeden kívül??
2020. jún. 29. 14:41
 17/180 anonim ***** válasza:
5%

"Mondjuk, az sem kellemes, hogy mindig magadnak kell vinned a kajádat, már eleve az érdekes a részükről, hogy nem veszik figyelembe, hogy IR vagy"

Aha. Tehát először elmagyarázod, hogy micsoda költségekkel jár ez az IR, mert minden több ezer forint, aztán felháborodsz azon, hogy a család nem vásárol be neki. Kicsit ellentmondásos, nem? Pláne ha szívességből ott lehet a nyaralóban. Miért is kellene még az ő különleges drága diétájához bevásárolniuk?

2020. jún. 29. 14:42
 18/180 anonim ***** válasza:
99%

Megkérném a férjem, hogy üljünk le csoportosan a felnőttekkel és beszéljük meg ezt. Spéci diétát tartó ember kajáját épeszű ember nem zabálja fel, a gyermekére meg rászól, pont mint a boltban, hogy nem szabad.

Ha nem vág senkit földhöz pár ezer forint az egyik kommentelő szerint, akkor szerinte mi a válasz arra, hogy a gyereknek ízlik a kókusztej, de nem vesz neki, csak a kérdező cuccát itatja fel a gyerekkel?

Kérdező, téged hülyére vesznek, eszik-isszák a drága cuccaidat, de arra nem képesek soha, hogy rád gondoljanak egy kenyérrel például. Addig jó nekik a spéci kaja, amíg nem ők veszik.

Pofátlan banda.

2020. jún. 29. 14:44
 19/180 anonim ***** válasza:
97%
Én biztos nem mennék többet. Inkább befizetnék máshová. Ha kérdezik miért elsorolnám szépen.
2020. jún. 29. 14:44
 20/180 anonim ***** válasza:
3%

"Ha nem vág senkit földhöz pár ezer forint az egyik kommentelő szerint, akkor szerinte mi a válasz arra, hogy a gyereknek ízlik a kókusztej, de nem vesz neki, csak a kérdező cuccát itatja fel a gyerekkel?"

Ki mondta higy nem vesz neki?

2020. jún. 29. 14:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!