Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én vagyok irigy vagy a férjem...

Én vagyok irigy vagy a férjem családja pofátlan?

Figyelt kérdés

Férjem szüleinek van egy hétvégi háza. Nyaranta ők végig ott vannak, férjem testvére is és az ő gyerekei és házastársa is.

Én inzulinrezisztens vagyok, amit nem igen vesznek figyelembe, ezért én mindig bevásárolok magamnak, ha meghívnak minket egy-egy hétvégére.

Külön viszek magamnak kenyeret, tésztát, rizst, magitalt, édesítőszert, fagyit stb. Ilyenkor mindig viszek nekik is valamit, pl. a gyerekeknek túró rudit, a felnőtteknek egy italt, egy doboz jégkrémet stb.

Ennek ellenére folyamatosan az én cuccaimat eszik. Felbontják a kenyeremet, holott van nekik is, csak az enyém most jobban ízlett nekik. A gyerekek megitták a kókuszitalomat, ezért nem tudtam már kávét inni, mert tejet nem iszom. Vettem laktózmentes sajtot, mire ettem volna belőle, maradt két szelet nekem. Ebéd után fagyiztunk, ezért elővettem én is a sajátomat, erre a gyerekeknek persze abból kellett enni, mert nekik az tetszett...

Múltkor hagytam ott édesítőszert és rizst, hogy ha jövök, azt ne kelljen mindig vinni, eláll. Mire mentem, alig volt mindkettőből, pedig szóltam, hogy ezt itt hagyom, hogy tudjak enni belőle, ha legközelebb jövünk.

Nem szeretnék irigynek tűnni, meg ők is tényleg mindig kínálnak mindenből, bár elfogadni nem szoktam nagyon sok mindent, de szerintem ez már túlmegy egy határon. Férjem szólt nekik múltkor, hogy miért kell az én cuccaimat enniük, amikor ők megehetnek bármi mást?

Unokaöccsére is rászólt, mikor megitta a kókuszitalomat, de a tesója rászólt, hogy hagyja, hát kisgyerek, miért nem kaphat belőle egy kicsit...

Mi volna a megoldás? Nagyon kellemetlen ez nekem, mert tényleg kedves emberek, ők mindenüket megosztanák velem, és nem szeretnék irigynek tűnni, de ez anyagilag terhes nekem. Mit mondjak nekik?

Az már világossá vált, hogy ott nem hagyok semmit többet. Ötleteket szeretnék kérni.

2020. jún. 29. 14:22
 131/180 anonim ***** válasza:
95%
Érdekes a mi családunkban nincs ilyen betegség, mi csak szimplán diétázunk, mert fogyni szeretnénk. A családból 3-an. A másik 2 tagnak eszébe sem jutna megenni a cukormentes sütinket vagy az eritritünket vagy a cukormentes fagyit. Soha nem kellett rájuk szólni, tudják, hogy ezek a dolgok minimum 2x annyiba kerülnek, mint a normál cukros dolgok. Szerintem így viselkedik egy normális család, aki tisztel és nem úgy, ahogy a tied. Vagy elmondod nekik emelt hangon legközelebb és akkor talán felfogják, vagy dugdosod hűtőtáskában. Én inkább felemelném a hangomat és megmondanám a neveletlen kölköknek, hogy ami fel van posztitelve a hűtőben, az az enyém és ne egyetek belőle. Talán még a hashajtós ötletet is kipróbálnám vagy az eritritet kicserélném xilitre, aztán hajrá. Ebből talán tanulnának a tahóék. Ha ebből sem, akkor meg nem kell menni. Én sem mennék olyan helyre, ahol nem szívesen látnak (itt egyértelműen nem).
2020. jún. 30. 08:12
 132/180 anonim ***** válasza:
100%
Nem rosszindulatúak ezek, csak suttyók. Szarnak bele, hogy mit mondasz, ha megkívánják a kajádat, akkor minden gondolkodás nélkül megeszik. Mivel már többször mondtátok nekik, hogy ne egyék meg előled, mert te mást nem ehetsz és mégis mindig megeszik, ezért én többet nem mennék oda.
2020. jún. 30. 09:19
 133/180 anonim ***** válasza:
97%

Én sem mennék olyan helyre, ahol nem szívesen látnak (itt egyértelműen nem).

Pontosan! Ha meg úgy gondolod, hogy neked ez jár a takarításért, meg az etetésért cserébe, akkor be lehet fejezni a suvickolást, és a többit. Majd kitakarítanak, ha hazaértek, az állatot meg vigye magával. Ha meg nem olyan jellegű az állat, akkor meg nem kell állatot tartani, ha az életmódjukkal összeegyeztethetetlen, vagy fizesse meg azt, hogy valaki odajár. Ha meg ezt nem akarod meglépni, mert olyan kedves emberek (csak suttyó tahók), és egész hétvégékre le akarsz cuccolni, akkor marad a hűtőláda a szobátokba, és kulcsrazárt ajtó.

2020. jún. 30. 09:33
 134/180 anonim ***** válasza:
93%

Tényleg érthetetlen az ilyen szülők viselkedése... Hogy hát gyerek, nem lehet megtiltani neki...

Akkor szó nélkül végignézi, ha vásárlás közben bekap a polcról ezt-azt a gyerek, mert megkívánja...?? Engedi neki a lopást...??

Mert ez is az, ahogy a bolti is!

Más tulajdonát engedély nélkül elvenni - ez LOPÁS.

Szánalmas, hogy egyeseknél ez a liberális nevelés !

2020. jún. 30. 10:16
 135/180 A kérdező kommentje:

Az a része nem igaz, hogy nem látnak szívesen, folyton hívnak, külön főznek nekem (igaz, valami alapanyag miatt általában nem tudok enni belőle), de mindig igyekeznek.

Vagy pl. múltkor vettem Basmati rizst, mert olyat ehetek, de nem abból főztek, hanem sima hosszúszemű rizsből, mert szerintük az ugyanaz és kínálgattak. :)

Sőt, mindig felpakolnak egy csomó kaját, gyümölcsöt, folyton kínálnak, higyjétek el, nem rosszindulatúak. Ha azok volnának, nem mennénk.

A kajámból evés általában úgy van, hogy csak megkóstolják, de hát ugye heten vannak. Ha heten megkóstolnak egy adag ételt, akkor azért abból nem sok marad.

2020. jún. 30. 10:19
 136/180 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
#135 fényében alaposan ki kellene őket képezni, hogy mit szabad enned és mit tilos, és hogy az egyik rizs az nem ugyanaz, mint a másik. Ettől függetlenül fenntartom a kajád általuk való fogyasztási tesztelési és ezután lelépési eljárást.
2020. jún. 30. 10:23
 137/180 kovpet ***** válasza:
94%

Simán lehet, hogy tényleg nem tudják ezeket a dolgokat, senkit nem tanít meg a közoktatás a helyes táplálkozásra, sőt, semmilyenre. Ami finom, azt eszik, ami meg nem, azt nem és itt ki is merült a tudás.

Ha amúgy jóindulatúak, akkor csak nem tudják, hogy attól, hogy rizsnek meg kenyérnek hívnak valamit még teljesen más hatása lehet rád.

Mondd nekik, hogy az egy drága limonádé volt, mert egy kiló cukor 200 forint egy kiló xilit meg 2000 (nem tudom, én sem igen értek ezekhez, de legalább nem zabálom fel más kajáját) és nekik mindegy, hogy miből van, ízre is kb mindegy, neked viszont az egyik táplálék, a másik meg méreg.

2020. jún. 30. 10:35
 138/180 anonim ***** válasza:
100%
135. persze, hogy szivesen látnak, ha megeszik amid van :D érthető, hogy nem utálják azt aki visz egy csomó kaját ingyen...
2020. jún. 30. 10:43
 139/180 anonim ***** válasza:
100%

"Nem pénztárcaban turkalas de maskepp nem lehet szemléltetni,ha ilyen kókusz tejre meg hasonlokra jut pénzed ami nem olcsó mulatság akkor ha NÉHÁNYSZOR másokkal is meg kell osztani az kibírhato."

Te hülye vagy???

Most nehogy már úgy állítsuk be a kérdezőt, mintha flancolásból venne ilyen drága dolgokat, és akkor ugyan már adjon másnak. De nem, még akkor sem lenne joga senkinek felzabálni előle ami az övé. Ő pénze, magának vette, nem jótékonyságból.

Mi lenne ha a saját pénztárcáddal jótékonykodál ennyire? Pl ha telik húsra akkor nosza lehet menni a szegénysorra osztogatni, mert ha már neked telik akkor miaz hogy nem adsz belőle másnak.

"Ha tényleg Pick szalámit meg márkás jégkrémet veszel azért azok sem olcsó dolgok ,annyi értékben amit raszansz azt vennél amit magadnak "

Halván ylila gőzöd nincs arról mennyibe kerülnek ez az élelmiszerek. "Márkás" jégkrém kutyafaca a mentes termékekhez képest, mármint árban. Talán utána kellene nézni, aztán osztani az észt.

Meg mi az hogy egyszer kibírja?

Az azért megvan hogy érzékenység/intolerancia között is van különbség? Van aki egy picitől is rosszul lesz, és igen van akinek néha napján belefér a csalás. De akkor is hogy van neked pofád más egészségével játszadozni, és megmondani neki, hogy mikor mit kockáztasson és mi férjen bele neki meg mi nem

Ész meg áll az ilyen primitív prolikon mint te vagy.

2020. jún. 30. 10:50
 140/180 anonim ***** válasza:
97%
Amúgy meg azért kínálgatják olyan jószívűen a kajájukat, mert tudják hogy a kérdező úgysem ehet belőle. De ők eljátsszák a mindent is megosztó szentléleket, közben meg tudják, hogy az összes az övék marad.
2020. jún. 30. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!