Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nincsenk szerintetek elszállva...

Nincsenk szerintetek elszállva a macskatenyésztők az árakkal?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam macskakiállításon...100 ezer forint körüli árakon adják a macskákat és még sírnak,hogy nem keresnek semmit,meg veszteséges...Nem hiszem,hogy annyiba kerülne egy kicsmacska felnevelése,még állatorvossal együtt is.Nekem ugyan törzskönyvezett kutyám van(Husky) ő 65e forint volt 1 éve.De ott volt hobbyra meg tenyésztésre/kiállításra szánt(ez utóbbiak voltak 100 körül).A macskásoknál miért nincs ilyen kategória?Ha nekem csak kedvencnek kell(de azért szeretnék papírt,hogy tényleg olyan fajta hamár fajtatiszta és pénzt adok érte nem is keveset,meet a mai világban 50-60ezer sem kevés pénz),miért fizessek ugyanannyit mint aki tenyészteni/kiállítani akarja?Nem értem...
2012. okt. 7. 14:55
 81/105 Vicuska87 ***** válasza:
56%

Így van, kedves előző, csak nézd meg hogy azok a macskák meddig éltek, és ezek a macskák hány évig fognak élni!

Szúrja a szemed, hogy mit veszek meg a macskámanak és mit nem? Képzeld Én is megdolgozok a pénzért, mint bárki más!

És mint már írtam jogtalanul ne turkáljunk mások pénztárcájában!

Ha nem értessz hozzá, akkor pedig inkább ne írj ide!

2012. okt. 8. 09:42
 82/105 anonim ***** válasza:

Köszi!

kitartok......:)

2012. okt. 8. 09:44
 83/105 anonim ***** válasza:
0%
80-as ne törődj vele...Én biológus vagyok és szerinte én se értek hozzá:-D
2012. okt. 8. 09:45
 84/105 Vicuska87 ***** válasza:
48%

Húúh, most vágjak fel én is?

Én tavaly diplomáztam vegyészmérnök-analitikus és méréstechológus szakon, master képzésben, Szegeden a Tudományegyetemen!

Senki nem kérdőjelezte meg, hogy te biológusilag, nem értessz a macskákhoz!

2012. okt. 8. 09:50
 85/105 anonim ***** válasza:

55..78-as vagyok

Nem igazán érdekel, kinek mi a szakmája...amúgy nekem is van..

de ne cseszegessük már egymást.....:))

Perzsacic visit...

Kösz biológus !

kitartok.... másnak is köszi...:))))

2012. okt. 8. 09:54
 86/105 anonim ***** válasza:
0%
Vicuska! Te tényleg csak a pénztárcáddal tudsz jönni, ezt már sokszor tapasztaltam. Másnak is lenne pénze 100ezres macskára, csak másnak mondjuk többet ér, ha kiment egyet. A tápos magyarázatodból is az látszik, hogy elég buta vagy, egy rendes érved sincs.
2012. okt. 8. 10:20
 87/105 Vicuska87 ***** válasza:
56%

Nekem azaz érvem, amit a cicáimon látok és ennyi!

Én nem fogok érvelni semmivel, mert nem érdekel senki más hülyesége!

El lehetne itt kezdeni ecstelgetni, hogy miben mi van, és hogy mi-mit tartalmaz.

Amikor elmentem dolgozni a frieslandcampina-hoz, vagy az Unilever-hez, nagyon sok mindent láttam, de tudod a dolgozókkal megkötik a munkaszerződést, akkor ott aláírsz egy szigorú titoktartási papírt!

Ahhoz pedig hogy te ezt analizáld, vagy analizáltasd, komoly engedélyeket kell kérni, különben igen szigorú perre számíthatsz a Royal Canin részéről.

Szóval, ez hogy mi-mit tartalmaz, ezt sosem fogod kideríteni!

2012. okt. 8. 10:45
 88/105 anonim ***** válasza:
100%

55 és 78! Tömd a macskáidat pennys cuccal...Leszoktatás?Miről a szemétről?Vállaltál macskát akkor lásd el megfelelő étellel!

Mért nem jók a tápok?Mért ne lenne jó egy minőségi táp?Ja,hogy régen egeret ettek és mégis éltek ez még oké is hisz eléggé változatosan is lehet etetni,de nem konyhai maradékkal..

Régen autó se volt csak szekér meg a két lábad...

Vicuskát meg szapulhatjátok..Én nekem nem az jön le,hogy ő felvág a pénzével,ő a legjobb tudása szerint ellátja azokat a cicákat akiket szeret.Én lennék nála macska,a többieknél nem nagyon mert szeméttel tömnétek amit lehet nem venne be a gyomrom.

2012. okt. 8. 12:43
 89/105 anonim ***** válasza:
0%

De igenis, hogy a pénzével jön, amikor már nem tud mivel visszavágni. Én a tenyésztés ellen vagyok, inkább befogadtam rossz sorsú macskákat, majd nekem is azt mondta,hogy mert nincs pénzem. Amúgy az 5 macskámra biztosan többet költöttem idáig, mindent megkapnak, féregtelenítés, orvosi ellátás, prémium táp, stb..., mint amennyibe került a 2 macskája.... És én még a kockázatot is vállaltam, hogy betegséget hordoznak, az enyémek pl 2 is súlyosan férges volt, sokszor kellett őket orvoshoz vinnem, nem kevés pénzért. Kényelmesebb egy "kész" nem betegségekre hajlamos előre beprogramozott macskát venni. Nekem a macska olyan, mint egy családtag, nem szeretném előre tudni a jellemvonásait, olyan lesz amilyen és ettől szeretem. Mindegyik macskám más személyiség.

Az meg, hogy a legjobb tudása szerint neveli... valaki úgy gondolja, hogy egy macskának kell a szabadság, ezért szabadon járkálhat, és maradékkal eteti, mert így is nagyon szépek a macskák, van aki a whiskast gondolja a legjobb tápnak és van, aki húst ad neki.

A hozzáállással van a baj a tenyésztőknél és azoknál, akik tenyésztett macskákat vesznek. Aki igazán szereti az állatokat inkább befogad egyet, ez azén véleményem.

2012. okt. 8. 13:16
 90/105 anonim ***** válasza:
64%

Betegek vagytok...Mi az,hgy egy kész macskát?A jellemvonások nem egyformák és nincs két egyforma macska.Te jó embernek tartod magad mert befogadtál 5 cicát és valóban az is lennél ha nem ítélnéd el azokat akik fajtatiszta macskát akarnak.Kicsit nézzetek már magatokba.

Még szerencse,hogy nem lehet ráerőltetni senkire az akaratunk és mindenki szabadon dönthet,hogy mit ,mennyiért,milyet akar.

Ti csak a pénzt és a kész dolgot látjátok egy fajtatiszta állatba.Minek váloszolnak az olyanok akiknek gőzük sincs az egészről?Jah,mert szapulni nagyon jó...

2012. okt. 8. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!