Nincsenk szerintetek elszállva a macskatenyésztők az árakkal?
Akkor elnézést ,csak tegnap pont erről folyt egy "vita" ,csak kutyákra levetítve. A kismacskák felnevelése,oltása sem kis összeg,de arra számold még rá a kiállításokat,az utazást mert egy normális tenyésztő utazik amennyit kell,hogyha talál egy jó párt az állatnak. Az nőstényt a vemhesség alatt is kell állatorvoshoz hordani,akármimilyen komplikáció adódhat,műtét,vagy akármi ami súlyos pénzekbe kerül úgyszintén. Törzskönyveztetni,élősködőirtás ..tudod,sok kicsi is sokra megy .külföldön még drágább .
Nem ezzel van a gond,inkább a magyarok átlagfizetésével,de ha az álmod tényleg egy fajtatiszta macska akkor ki lehet rá spróolni ,nem 1-2 hónap alatt,de 1-2 év alatt igen,én is ezt csináltam! És aki ennyi idő alatt nem tudja kispórolni a 100ast az ne tartson állatot,mert akármi közbejöhet, beteg lesz,műteni kell,akkor mit cisnál? A szivem szakad meg mikor olvasom,hogy valakinek otthon szenved a háziállata,és nem viszi orvoshoz mert nincs rá pénze .
Húúú...No comment!
Szerinted aki nem tápot ad a macskának az állatkinzó?!?!Vagy csak akkor állatkinzó,ha fajtiszta a macska?Ezek szerint a házimacskának jó a sz@r kaja is- de csak mert nem került száz ezerbe(már legalábbis a szerinted sz@r).Mekkora sznob vagy,te jó ég!
Ja a kérésemre nem válaszoltál.Szerinted tényleg többen van egy macska 4 hó alatt,mint egy ló 4 év alat???Macskát pl nem kell patkolni 6 hetente 10-15 ezerért.:-D
Nekem nem azzal volt a bajom,hogy mennyi a macska,hanem az idokkal(hogy úristen nekik ez mibe kerül meghogy milyen veszteséges),meg a sírással,amit előadtak!
Állattartó vagyok tudom mibe kerül az állatorvos és egyebek.Ja és amúgy annó volt bicolor perzsánk,14 évet élt semmi baja nem volt,és sose evett tápot!
Úgy látom megtaláltad magadra a megfelelő jelzőt!
Én szívem szerint minden macskának tápot adnék, mivel az a nekik való, tudod azért macskatáp a neve! Persze a whiskas, kitekat, és társai azok hulladékok, pénzt nem adnék értük.
Az ilyen házi etetésből lesznek a beteg macskák, akik bélgyulladásal, hasmenéssel, fogproblémákkal, hányással, és emésztési problémákkal kerülnek orvoshoz! Ha oda kerülnek egyaltalán!
komolyan mondom ilyen elszállt emberekkel se sűrűn van/volt dolgom az életem során szerencsére...
szerintetek csak a fajtatiszta macska érdemli meg a normális minőségű ételt, a rendszeres oltásokat, orvosi vizsgálatot és a féregtelenítést? és a fajtatiszta állat meg nem tud ezek nélkül megélni?
nálunk ugyanazon élt anno a sziámi több, mint 13 évet, mint a többi macska, mégis ugyanúgy nézett ki mint a macskakiállításon mutogatott macskák. kutya se mondta volna meg róla, hogy mit eszik.
amúgy én se értem, hogy miért vannak ennyire elszállva a kutya és macska tenyésztők...szerintem az is pont ugyanolyan macska, mint amit a menhelyen örökbe lehet fogadni...talán ha nem lennének ennyire elszállva az árakkal, többen vennének tőlük macskát és nem kéne azon rinyálniuk, hogy nem megy a bolt.
és amúgy jogos, egy ló fél éves költségei is bőven többen vannak, mint 100.000 HUF. és ráadásul a ló tényleg szereti a gazdáját, a macska meg csak kihasználja. mondom ezt úgy, hogy imádom a macskákat és nekünk is van 6 cicánk. de sajnos a macskák már csak ilyenek.
amúgy ha csak kedvencnek kell, akkor menj el egy menhelyre és hozz ki onnan egy rászoruló kiscicát :)
15-ös!
Teljesen igazad van
Prémium táppal etetni, állatorvoshoz vinni ha valami baja van, prémium alutasakost adni neki, csirkemellet, nem házi kosztot, meg chipset, meg zsíros kaját!
Ivartalaníttatni kell, fésülni kell a szőrét, ápolni, fürdetni, évente oltattni, és 3 havonta féregteleníteni!
Ezeket én megteszem a házi macskáimmal. Nem kell, ahhoz papír a macskáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!