Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nincsenk szerintetek elszállva...

Nincsenk szerintetek elszállva a macskatenyésztők az árakkal?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam macskakiállításon...100 ezer forint körüli árakon adják a macskákat és még sírnak,hogy nem keresnek semmit,meg veszteséges...Nem hiszem,hogy annyiba kerülne egy kicsmacska felnevelése,még állatorvossal együtt is.Nekem ugyan törzskönyvezett kutyám van(Husky) ő 65e forint volt 1 éve.De ott volt hobbyra meg tenyésztésre/kiállításra szánt(ez utóbbiak voltak 100 körül).A macskásoknál miért nincs ilyen kategória?Ha nekem csak kedvencnek kell(de azért szeretnék papírt,hogy tényleg olyan fajta hamár fajtatiszta és pénzt adok érte nem is keveset,meet a mai világban 50-60ezer sem kevés pénz),miért fizessek ugyanannyit mint aki tenyészteni/kiállítani akarja?Nem értem...
2012. okt. 7. 14:55
 51/105 A kérdező kommentje:

Nem is veszek!

Amúgy a pénz az pénz a kötség az költség,tökmindegy macska vagy ló,vagy akár iguána!Így jön ide.

Csak mint mondtam a lótartásnak is brutál költségei vannak(mint leírtam cipelés,sütés,fedeztetési dij,származási lap,lóútlevél kivátás,oltások,évente vérvétel FV+TK,versenyre nevezés,a belovaglás költégei...) és a tenyésztőnek még annyira se éri(érheti) meg mint a macskásoknak,mégse megy olyan szintű "sírás" amit ott a Lurdyban tapasztaltam!

Nekem nem kötelező macskát venni ennyiért ez igaz,de gondolom neki se tartotta senki a pisztolyt a fejéhez,hogy veszteségesen macskát tenyésszen!A hozzáállással volt a bajom,értsétek már meg!!!

Akinek meg nem inge ne vegye magára!

2012. okt. 7. 17:58
 52/105 A kérdező kommentje:

Ki nem szarja le a százezres macskádat?:-D

Hamár ebbe a stílusba akarsz társalogni.Bár én részemről nem folytatom.

2012. okt. 7. 18:01
 53/105 anonim ***** válasza:
Miert lenne nekem 100K-s macskám? Egy darab macskám sincs. Csak azt nem birod megérteni, hogy egy rendes tenyésztő, nem évente 25-ször elleti az állatot, nem ugy mint egy szaporito.
2012. okt. 7. 18:09
 54/105 A kérdező kommentje:
De ezt megértem,amúgy szaportótól nem vennék soha "állítólagos" fajtatiszta macskát.Akkor már inkább befogadnék egyet,vagy tényleg megvenném tenyésztőtöl 100 ezerért.ha mindenáron ez a mániám.(amúgy ha valaki nem kőgazdag,akkor is azért egy év alatt simán össze lehet spórolni)Ebben tökéletesen egyetértek mindenkivel!
2012. okt. 7. 18:15
 55/105 anonim ***** válasza:

KEDVES Cicások!

mindig is volt cicám, de elég hosszú sóvárgás, spórolás után vetem egy perzsa cicát. (25.eft,papir nélkül.)

A töbi házi cica megeszi a pennys dobozos kaját,a perzsa a wiskast se...nem sovány, finnyás. mindig kajáért kuncsorog..

Most akkor mit adjak szivemcsücske unokapótlómnak ????

Előre is köszönöm....:)))

2012. okt. 7. 18:56
 56/105 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező, én sok mindenben egyet értek veled. Mindig menhelyi kutyáim/cicáim voltak, de most a párom kedvéért bevállalunk egy fajtatiszta boxert. Az oka: kicsit szeretne, de menhelyen csak felnőttek vannak. És persze a cica, akivel talán előbb összebarátkoznak ha kicsi a kutya is. Szerintem az elmúlt hónapokban, amióta tervezzük, 30-40 embert minimum megkérdeztünk, melyik a legjobb kennel? Végül a többségre hallgatva az egyik leghíresebb kennelt választjuk, ahol a standard színű szuka boxer 90.000 ft. Nem találom soknak, mivel a kutyák tenyésztése költségesebb. Ehhez viszonyítva, egy macska 100-120 ezer forintért rablás. Nem azért mert kevesebb lenne, és egyébként is macskás vagyok inkább, de a tenyésztés költségei olcsóbbak, ezt több forrásból is tudom.

Egy barátnőm tavaly vett egy sziámi cicát, valami 80 ezer ft-ért, tk-val, mindennel. Jól ismerem, több macskája is volt, ugyanúgy "nevelte" mindet. Mégis a sziámi semmit nem evett meg, még a Royalt sem, pedig az sem olcsó. Állandóan beteg volt, és úgy természeténél fogva sem volt az a kedves cica, ellenben az enyémmel, aki részben orosz kék, és menhelyi. Ő is prémiumot kap, mert imádom, és mert kire költsek, ha nem rá? Gyerekem nincs, hitelem nincs, és én sem sz@rt eszem, neki sem azt fogok adni. Amikor vigyáztam a sziámira teljesen idegbeteg voltam. Az én cicámat bántotta, aki kitörő örömmel fogadta egyébként. A pultra felugrott, mindenbe belezabált. Mi nem szoktunk mindent eldugdosni, mert a mi cicánk tudja, hogy nem ugorhat fel a konyhapultra. Mindenhová odasz@rt, pedig tiszta alom volt kirakva, ami csak az övé. Ezt nem csak nálunk csinálta, otthon is ugyanez volt. Hát gyorsan meg is szabadult tőle a barátnőm.

Egy oka van annak, hogy tk-s kutyát fogok venni. A bizalmatlanság. Így tudom majd bizonyítani, hogy kitől van a kutya, stb. Egyébként sz@rok a törzskönyvre. Soha nem akartam egy állatért sem pénzt adni, mert nekem ez olyan, mintha egy emberért is fizetnél. Az összes cicám menhelyi volt, és ezután is az lesz. A kutya kivétel, de ő sem magam miatt. Nekem tökéletes lenne a fajtajellegű keverék is.

És a kérdésedre válaszolva röviden: de, elvannak szállva...

2012. okt. 7. 19:24
 57/105 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Végre valaki aki megértette miről beszélek!:-)

2012. okt. 7. 19:31
 58/105 A kérdező kommentje:

Amúgy kutyánál talán azért fontosabb a törzskönyv,mert ott ugye nagyobb a különbség a fajták között,és ki tudja milyen lesz,ha megnől,cicánál azért nem akkora az esélye a "pofáraesésnek".Mármint ami a küllemet illeti.

Amúgy mint meséltem az én barátnőmnél is ez volt,egy rakás pénzért orrsövényferdüléses+allergiás sziámi...

2012. okt. 7. 19:34
 59/105 A kérdező kommentje:

Amúgy az én barátnőm amikor visszament emiatt a tenyésztőhöz,és azt mondta nem akarja kicsrélni a cicát,mert már megszerette így is de azért valamennyit megtéríthetnének a kárából,akkor az egézségügyi garancia erre a problémára rögtön nem vonatokozott,biztos az ő hibája,hogy baja van a macskának mert nem tartotta megfelelően(nyilván pofozózsáknak használta ezért lett orrsövényferdülése...)

Ja az övé 85ezer volt,és törzskönyves,meg minden,szintén

2012. okt. 7. 19:44
 60/105 anonim ***** válasza:
27%

De teljesen igazad van kérdező!100ezer egy Macskáért?!?!Rablás!Elgurult a gyógyszere annak aki ezt kifizeti,hacsak nem sz...-rik aranyat az a macska!

Sok beképzelt hülye,akik státusszimbólumnak vesznek egy állatot!Amikor tele az utca/menhely kóbor cicákkal!

2012. okt. 7. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!