Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nincsenk szerintetek elszállva...

Nincsenk szerintetek elszállva a macskatenyésztők az árakkal?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam macskakiállításon...100 ezer forint körüli árakon adják a macskákat és még sírnak,hogy nem keresnek semmit,meg veszteséges...Nem hiszem,hogy annyiba kerülne egy kicsmacska felnevelése,még állatorvossal együtt is.Nekem ugyan törzskönyvezett kutyám van(Husky) ő 65e forint volt 1 éve.De ott volt hobbyra meg tenyésztésre/kiállításra szánt(ez utóbbiak voltak 100 körül).A macskásoknál miért nincs ilyen kategória?Ha nekem csak kedvencnek kell(de azért szeretnék papírt,hogy tényleg olyan fajta hamár fajtatiszta és pénzt adok érte nem is keveset,meet a mai világban 50-60ezer sem kevés pénz),miért fizessek ugyanannyit mint aki tenyészteni/kiállítani akarja?Nem értem...
2012. okt. 7. 14:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/105 anonim ***** válasza:
59%

Egy lónál gondolom sokat számít honnan való. Kóbor lovak amúgy sincsenek az utcákon, gondolom én, mert nem értek a lovakhoz.

Kóbor kutyából is kevesebb van, mint macskából és ott tényleg vannak különbségek pl méretben egy palotapincsi és egy rottweiler között.

De azt nem értem macskánál miért annyira flancolni, nincsenek akkora különbségek, egy-egy szép házi macska különbül néz ki, mint az agyontenyésztett macskák.

Már úgy beszélnek a tenyésztők a macskákról, mint egy okostelefonról, milyen funkciók vannak benne :S

A macskatartás eléggé elmaradott nálunk, ezerszámra születnek naponta macskák, nem hiszem el, hogy még direkt gyártani kéne. Aki tényleg szereti az állatokat, nem egy pontos leírással rendelkező macskát vesz, aki már alomra van szoktatva, hogy neki még ezzel se legyen gondja.

2012. okt. 7. 16:35
 32/105 A kérdező kommentje:

Na ez az előre ivartalanítás is..Ki kérte meg,hogy ivartalanítsa?Majd én ivartalanítom,ha akarom(nyilván igen),akkor amikor én szeretném,és azzal az állatorvossal akit ismerek...

Amúgy ismerősöm tenyésztőtöl vett törzskönyves sziámi cicát,kiderült orrsövény ferdülése van,meg mindenféle allergiája...Pesze a tenyésztő rögtön nem volt hibás,pedig ugye volt garanciája a cicára,de ez is olyan mint a botokban kiderül,ha kiderül,hogy rossz terméket veszel,akkor is mindent kitalálnak csak nehogy vissza kelljen adni a pénzt vagy kicserélni...(Nyilván én vágtam ki direkt bicskával a 2 napos CAT bakancsomat,csakhogy visszavihessem).Szóval emiatt az állítólagos garancia miatt se fizetnék jóval többet,mert(tisztelet a kivételnek) ott is tuti ugyanez megy,ha mégis baj van a cicával...

2012. okt. 7. 16:39
 33/105 Vicuska87 ***** válasza:
0%

Végre már valaki!

Kösz Mecse!

2012. okt. 7. 16:39
 34/105 Vicuska87 ***** válasza:
40%

Az ivartalanítás kérdése, csak annak kérdés, aki nem akarja ivartalanítani, nyilván!

Én például örültem amikor a második cicámnál azt mondták, hogy a vételárban az ivartlanítás is benne van!

2012. okt. 7. 16:42
 35/105 A kérdező kommentje:

"Aki tényleg szereti az állatokat, nem egy pontos leírással rendelkező macskát vesz, aki már alomra van szoktatva, hogy neki még ezzel se legyen gondja."

Na igen!Majd én alomra szoktatom,oltom,ivartalanítom,olyan ételhez szoktatom amit én akarok majd vele etetni.Adja el 8-9 hetesen:-)

Mindjárt nem lesz annyi önköltsége.Aki meg kész macskát akar annak meg számolja fel ezeket a plusszokat(nyilván).

Nekem amúgy ez se szimpi,hogy csak nagy több hónapos macskát akarnának eladni,és elmarad így a "kiscica feeling".

2012. okt. 7. 16:47
 36/105 A kérdező kommentje:
vicuska Nekem például egy igen jó barátnőm állatorvos,ő anyagköltségben megcsinálja,meg beadja az oltásokat is minden.Ok ez extrém eset,de például emiatt én nem szeretném ilyen esetben,ha ez benne van az árban!.Csak így mindjárt nem lenne mire fogni,hogy miért 120e a macska:-).
2012. okt. 7. 16:56
 37/105 anonim ***** válasza:
61%

Na igen!Majd én alomra szoktatom,oltom,ivartalanítom,olyan ételhez szoktatom amit én akarok majd vele etetni.Adja el 8-9 hetesen:-)

És szerinted 10 ből hány ember csinálja ezt meg,ha nem így kapja a macskáját,és nincs szerződésbe foglalva? Biztos baromi sok,azért vannak ezrével kóbor állatok és ezért vannak dugig a menhelyek..

A tenyésztőtől kikerült macskák nem kerülnek utcára,legrosszabb esetben bármikor visszafogadja a tenyésztő!! Ne kérdezd miért,én sem tartom ezt helyesnek,de úgy látszik az emberek nagy többségét nem az érdkeli,hogy egy érző lény van náluk nem egy zsák krumpli,hanem jobban becsülik azt aminek ára is volt. Ez szomorú,de így van,a kóbor állatok a felelőtlen állatartók miatt vannak,akik orrba szájba hagyják szaporodni a macskákat..pont ezért ivartalaniítja az állatokat vagy köti szerződésbe a tenyésztő a szükségességét! tudod,messziről jött ember azt mond amit akar,én nem tagadom ,hogy te ivartalanítanád,de nem kell naívnak lenni,a legtöbb ember nem .A jóhiszeműségnek nincs helye itt,aki szereti az állatait az nem akarja,hogy több gazdátlan állat legyen.

2012. okt. 7. 17:09
 38/105 Mecse ***** válasza:
100%

Oké, nekifutok még egyszer.

Értem amit mondasz, az szép és jó, de gondolj bele hogy egy tenyésztő mennyi embernek ad el cicát. Nem bízhat mindenkiben a 2 szép szeméért, mert ő felelősnek érzi magát (és kell is hogy annak érezze magát!) a kiscica további sorsáért!

A másik eshetőség ahogy sok tenyészet csinálja hogy a törzskönyvet akkor kapod meg csak egy kedvenc kategóriás cicánál, ha bemutatod a papírt az ivartalanítást igazolóan (ezt szerződésben kötitek ki, természetesen).

Gondold el hogy valaki azt mondja a tenyésztőnek hogy oké, 1 évesen ivartalanítom mert én akkor akarom, punktum. A tenyésztő azt mondja oké. Erre a cicus vemhes lesz 7 hónaposan amikor épphogycsak ivarérett, mert a "gazdi" úgy gondolta hogy jaj hadd tapasztalja meg a cica az "anyaság örömét" mielőtt ivartalanítják.

És akkor mit tesz a tenyésztő? Semmit nem tud tenni, mert már túl késő.

Én elhiszem hogy te rendesen ellátnád a kiscicát, stb., de nem minden emberben lehet megbízni hogy az a macska be lesz oltva IDEJÉBEN, hogy be lesz chipezve. Sok ember mondja pl. hogy jaj minek chip, benti macska. Aha, mert soha senki nem hallott még olyanról hogy benti macska elveszett, igaz............ Ha minden állat be volna chipezve, fele ennyien nem lennének a menhelyeken mert simán meg lehetne találni a gazdikat.

A másik dolog hogy a kismacskának szüksége van az anyja és a testvérei közelségére 11-12 hetes korig, tőlük tanulja meg az alapvető bánásmódot más macskákkal, az anyja az aki "helyre teszi" ha túl erősen harap, a testvérei azok akiken gyakorolhatja mindazt amit tanult. Azok közül a cicák közül akiket túl korán szakítanak el az anyjuktól vagy akiknek soha nem volt módjuk arra hogy az anyjukkal éljenek, később nagyon sokan lesznek problémásak olyan téren hogy nem tudják hogyan kell egy másik cicával "bánni", beletépnek a fülébe, túl mennek a határon mert senki nem volt annak idején aki helyrerakta volna őket, és sajnos egy ember elég nehezen tud megregulázni egy ilyen viselkedést.

Mindennek értelme van. Én nem mondom hogy nincsen s*ggfej tenyésztő, csakúgy ahogy mindenféle emberből van idióta fajta, fura lenne ha macskatenyésztő nem lenne.

Ennek ellenére amit csinálnak az rengeteg energia és pénz, és még több felelősség, amit igen, ki kell fizetni :).

2012. okt. 7. 17:16
 39/105 A kérdező kommentje:

37-es

Igen sajnos igaz.Az emberek jobban becsülik amiért adtak pénzt.De mondjuk 60 ezer sem kevés pénz(majdnem egy havi minimálbér),szóval nem azt mondom semmit nem fizetnék érte,de a 100-120e túlzás.

Legyen 60 és én állom a fent említetteket.Ha meg nem tartom be írhatunk olyan szerződést,hogy akkor joga van visszavenni a macskát,kijöhet megnézni,igazat mondtam-e.Az állatmenhelyek is ezt csinálják,jönnek ellenőrizni.Szerintem ezzel akár jobban ki tudnák a tenyésztők is szűrni ki a felelős álattartó,ha tényleg csak ez érdekli őket(és semmi esetre se a haszon)!

2012. okt. 7. 17:17
 40/105 anonim ***** válasza:
86%

Látom azokat a válaszokat szépen elengeded a szemed mellett,amik levezették neked milyen költségekkel jár egy alom lehozása...

mást tényleg nem tudok írni. Csóró vagy? Nem baj,én is az vagyok,lehet gyüjtögetni , lehet menhelyről vagy kóbor cicát örökbefogadni ..

csak a magyarnak van ez a mentalitása,hogy minél olcsóbban,de minél tökéletesebbet . A plazma TV-re meg az ájfónra nem sjanbálja a zsák pénzt ,de egy állatért ami 15-20 évig vele lesz azért igen. persze a sima házimacska nem jó,neki fajtatiszta kell,de fele annyi pénzért mint a tisztességes ára. Ivartalanítani meg luxus az emberek jó nagy részénél .

Nem kötelező állatot tartani annak,aki felháborítónak találja,hogy az költségekkel jár. Az állatorvosodon nem kéred számon,mi kerül x ezerbe az ivartalanitáson ? a boltban számonkéred miért kerül annyiba a kenyér vagy a tej ? ha kocsit veszel neki állsz patáliázni ? a világ ilyen,nem köteles senki a szádba rágni többször miért van ára valaminek,adott esetben egy állatnak. Az előző oldalon is leírták neked,de szelektív a látásod ,kiragadsz 1-2 hüyleséget és azon lovagolsz,kiforgatod mások szavait . Senkit nem érdekel,ha te ezt sokallod,akkor ne vedd meg,kész ,szevasz, a piac így működik. Nem kell senkinek a beleegyezésed vagy az áldásod ,hogy 100 ezerért adjon egy macskát ,ha nem lenne rá kereslet nem tenyésztenének többet semmilyen állatot. Nélküled is meg lesznek,te meg háborogj magadban .

2012. okt. 7. 17:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!