Nincsenk szerintetek elszállva a macskatenyésztők az árakkal?
Amúgy így már leírom,nálunk is a royal volt a bűnös.Kutyánál meg a eukanuba.
Sima husit,Felvágottat,csirkemáj-és egyéb belsőségek.Meg minden amit meg szeretne enni:-)
Kutyusnak is csirke far-hát,puykaszárny,nyak,hasonlók.(Kutya egyébként fajtatiszta samolyed nem mintha számítana de mielőtt valaki beleköt,hogy az is "falmelléki")
Nem mondom néha "befigyel" egy-egy konzerv,meg száraz de csak nagyon ritikán és csak az olcsóbból.Kevesebb pénzzel rendelkező cégeknek,olcsóbb termékeknél nem éri meg ilyen irányú fejlesztéseket,kutatásokat folytatni,mert kb ezt fizeted meg a méregdrága prémium tápban+a marketinget,nem azt,hogy jobb a kedvencednek!
71-es!Neked is biztos phd-van biológiából és az állatélettani tanszéken szakdolgoztál,hogy csak így csuklóból lehülyézel.Nyilván jobban értesz hozzá!
Amúgy nem mpndtam,hogy a whiskas prémium,csak a jelmondat ami erre utal,így került ide.Amúgy az etológia tanszéken folynak ilyen irányú kisérletek,és valószinű ők is mind hülyék a professzortól kezdve:-)
Előző vagyok,csináj csak egy műszeres analitikai mérést,és majd leshetsz milyen fura molekulák kerülnek elő ezekből a tápokból,ami természetesen nincs az összetevők között felsorolva az oldalán!:-D
De boldogok a lelki szegények mert övéké a mennyeknek országa! xD
a biológus hozzászólónak maximálisan igaza van!
hogy mit eszik/kéne ennie a macska/macskának ha nem tápot? HÚST, ugyanis kedves okoskák a macska ragadozó állat és az egész szervezete erre van kitalálva nem pedig a mesterséges tápokra. a közel 10 kilós csupa izom kandúrom sem a tápoktól lett akkora, amekkora...főleg mivel a tápot meg se eszi :)
de nyugodtan etethetitek szeméttel az állatot és járhattok a mekdöncibe burkolni egyet...mert kb ugyanolyan hatással van a két dolog a két szervezetre bármennyire is különböznek. akármilyen prémium felirat van rajta, az nem szárított hús, és állati fehérje hanem egy rakat mesterséges anyag...nekem senki nem fogja beadni, hogy egy finom főtt májnál egészségesebb számukra a táp.
nézzem az anyagiakat is? mert szerintetek biztosan drágább valódi husival, tojással és belsőszervekkel, kefírrel/aludttejjel sőt vékonyabb csirke csonttal (igen csonttal ugyanis ha belegondolsz egy egeret/madarat se csontoz ki senki mielőtt megenné a macskád így megeheti a vékonyabb bordákat pl) etetni egy macskát...számold ki, hogy ugyanannyi selejt husit a feldolgozóban vagy a hentesnél (igen, ott is lehet külön rendelni selejt, eladásra már alkalmatlannak ítél husit...ez nem azt jelenti, hogy romlott, fogyasztásra alkalmatlan lenne, hanem csak nem felel meg az előírásoknak a szelet...pl cafatos lett meg ilyenek) mennyiért kapsz meg, mint amennyi tápot megeszik a macskád. vedd hozzá a tojás árát, amiből hetente 1-2nél többet úgyse ehet, valamint a zöldségfélék árát amivel feldobod az étrendjét (enyémek a főtt sárga répát imádják, pl ettől a vörös cicám bundája még vörösebb)...szerintem pont ugyanannyi, sőt lehet még olcsóbb is megfőzni neki az ételt. jah, hogy azt főzni is kell? ennyit már nem is ér az a macska, mert könnyebb elé lökni a gyári tápot.
amúgy a sima házikoszt is tökéletes a macskának, csak a húsból is kell neki pakolni nem csak a köretből és ennyi. évszázadokon/inkább évezredeken át éltek a macskák házikoszton mégse volt tőle semmi bajuk, ma is itt élnek és falun a mai napig nem kapnak mást mégis sokkal különbül néznek ki mint egyes tápon nevelt macskák...jó persze ott is vannak elhanyagoltak, de azoknak a gazdája is úgy néz ki ahogy...
De jó,hogy a kaja lett a téma és az egyszem macskások írják,hogy olcsó kajáltatni :D Egy tenyészetben nem 2 macska van és nem csak akkor kell etetni ha kölykök vannak.
Amondó vagyok vágjatok bele és csináljátok aztán adjatok kölyköt 40 e forintért.
A nagy baj,hogy fogalmatok sincs erről,de vitatkozzatok és hasonlítsátok a macskatartást a lóéhoz meg a kutyákéhoz,de eléggé különbözik..
10 kg-os kutyám kedvencnek volt 90 e na akkor ő most többet evett mint a boxer?
Jól eltértünk a témától!
Az hogy a prémium tápok (Royal Canin, Acana,Orijen), miket tartalmaz, azt jelen pillanatban nem tudják bizonyítani! Nyilván annak van ezzel problémája, aki nem tudja megvenni a macska tápot mindig! És esetleg "jaj hopp, nincs itthon táp, gyere cica adok neked paprikáscsirkét", jelmondat után a cica nem eszi meg a paprikáscsirkét!
Miért egye a macska a fűszeres paprikáscsirkét, amikor a táp finomabb? Ez ugyanolyan embernél, miért egyem én a macskakonzervet, amikor van nekem való kaja, mondjuk a a paprikáscsirke!
A macska táp, és konzervek, alutasakosak macskáknak való, az emberi kaják pedig embernek!
Azt miért nem írjátok le, hogy a prémiumtápban, minden vitamin, taurin, ásványianyagok benne vannak, ami a húsban nincs!
A lényeg, nekem mindegy hogy mi a van a tápban, a fő az hogy a cicáim egészségesek, emésztésileg, ürítésileg, fogaik is rendben vannak, úgyhogy erről ennyit!
55.-ös vagyok..
perzsacic hisztizik...de következetes vagyok..
még..(?)
Azért nem kéne ilyen durván vitatkozni..csak véleményt cserélünk. vagy nem ?
Legalább mi cicások, állatbarátok tartsunk már össze...:)
Úgyis annyi hülye megjegyzéseket kapunk nem állatbarát "ember"társainktól...
Legalábbis, én szoktam....
Mert másoknak érthetetlen, mit lehet egy cicán szeretni..?
....nem tudják, azt amit mi...:)
Mindenkinek köszönöm a véleményét..!
Minden cic normális, perzsacic visit.:)
Na, most megtudja a drog elvonást..:)
Szép napot mindenkinek !!!
"Nyilván annak van ezzel problémája, aki nem tudja megvenni a macska tápot mindig! És esetleg "jaj hopp, nincs itthon táp, gyere cica adok neked paprikáscsirkét", jelmondat után a cica nem eszi meg a paprikáscsirkét! "
ÁÁÁÁÁÁ!No comment...Végül is a nyugatókkal is csak akkor van a baj amikor már egyszercsak "hopp nem írja fel az orvos".:-)))))
Vicuska87!
Na bocs,de nem lehetsz ennyire hogy fonoman fogalmazzak korlátolt...Szerinted az evolúció során úgy felődött ki a macska,hogy "prémium tápot" egyen?Jöttek ezek a cégek,akik jobban tudják mi kell a macskának,mint a Jóisten:-)
Amúgy vedd már észre senkit nem érdekel mennyi pénzed van,elég szomorú,ha csak ezzel tudsz felvágni!Neked csak az a lényeg,hogy jól odapírithass a szerényebb pénztárcájú gazdiknak?Mert nincs 100 ere macskát venni,meg utánna még egy rakás pénze hogy "hülyeségeket" vásároljon neki?Szánalams!Biztos valami elkényetetett hülye kis újgazdag kamasz p... vagy.Ha meg felnőtt akkor még szánalmasabb.Bocs.Képzeld én is megengedhetném magamnak,hogy megvegyem ezeket,de elvből nem teszem!
Perzscacicás gazdi:Tarts ki,ez nem egy-két napos "menet" sajnos:-(
Állatodoki se biztos,hogy segít,mert ők(mint a többi doki a gyógyszergyáraktól) érdekeltek abban,hogy ezt-vagy azt a tápot tukmálják rá a tudtalan gazdira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!