Nincsenk szerintetek elszállva a macskatenyésztők az árakkal?
Meg a kötségekre hivatkozás is!Akkor a menhely is mondhatná,hogy fizess ennyit meg annyit,mert nekik eddig mennyibe került az állat oltása-etetése-ivartalanítása stb!Ennyi erővel 50 ezer egy házimacska,ha mindezeket megcsinálta!
A "boxeresnek" is igaza van érdekes módon az kijön 90ezerből,pedig a kutya többet eszik!!!A lórol meg már főleg ne is beszéljünk!De nyilván a macskán van a legtöbb költéség,na ne már...Tudják kiket nézzenek hüylének(bár igazuk van azt,akit lehet...)
Meg aki hivatalosan tenyésztő, nagyker áron veszi a tápot, almot, állatorvosi költségek is gondolom olcsóbbak!
Neten láttam, hogy van olyan oldal, ahol tenyésztők és boltok regisztrálhatnak!
Kedves perzsacicás(és mindenki más is).
Úgysem fogjátok elhinni amit írok szóval próbálom nem felhúzni majd magam.
Ezekben a tápokban bizony-bizony függőséget okozó anyagokat raknak,ami miatt a macska(és más állat is),ha egyszer "rászokik" nem lesz hajlandó majd mást megenni(és ez a cégek érdeke is).Én is jártam így sima házicicával,ajándékba vett egy kedves ismerősöm drága prémium tápot ,aztán a macs ott "üvöltött" folyton a szekrény előtt amiben volt,fokozatosan kellett leszotatni róla mint valami drogról.
Nekünk ezt egyetemen mondták(biológus vagyok) én se igen hittem,de megtapasztaltam a saját bőrünkön.Meg is mondtam mindenkinek,hogy látni se akarok többet ilyen szart a lakásban!!!
KEDVES 65.!
elgondolkodtató a válaszod...ÉS KÖSZÖNÖM!
valami ilyesmit én is mintha olvastam volna, de akkor
"elsiklottam" a dolog felett...
Logikusan átgondolva, perzsacic se kap ezentúl ilyen szemetet...
Csak legyen türelmem...kuncsorgását elnézve..
De lesz...a saját konyhámba is figyelek az összetevőkre...
Azt nem garantálom, hogy nem is vágnak át...:)
Köszönöm az értelmes hozzászólásod..!!
65-vagyok!
Örülök,hogy tudtam segíteni.Nekünk kutyus is van,és vele is ez volt a helyzet,bár a cicánál vészesebben!
Nehéz volt megállni,hogy ne adjunk,mert tényleg szó szerint,még a konyhaszekrény ajtaja is ráment,mert szétkaparta a macskek.Pedig előtte sose csinált ilyet.
Mi fokozatosan csökkentettük az adagot,persze kiturkálta a tápot a többi kaja közül,de mivel jó kondiban volt,úgy votunk eszi-nem eszi nem kap mást.Aztán visszaált a régi rend előbb-utóbb!Sok ember hiszéknységét kihasználják,hogy a kutyának/cicának/akárminek csak ez a jó,ha meg fajtatiszta értékes akkor pláne!És azért akarja ezt enni!Pedig gondolkodjunk csak!Az állattartás/nemesítés többezer éves multra tekint vissza mondhatjuk egyidős a civilizációval,és mégis működött prémium tápok nélkül is!Gondoljunk csak Kincsemre a magyar csodakancára,aki mindenkit legyőzött,pedig nem purina lótápot kapott!(Lónál ez ugyanúgy működik, egy-két hét tápozás és már nem kell neki a zab..)Arra meg,hogy egészséges,meg teljes értékű,csak annyit mondanék,hogy a McDonald's is ezt állítja a kajájáról...
Szóval ezért van,hogy "a macskák whiskast vennének"Bár meg kell jegyeznem pont nem ez a márka volt.
Mit szoktál adni a macskának enni?
Az állatorvos is azt mondta, hogy nem tudja mi van a Royal Caninban de odavannak érte a macskák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!