Nincsenk szerintetek elszállva a macskatenyésztők az árakkal?
bocs kihagytam, hogy nálunk se esznek tápot a macskák...egyiknek sincs és nem is volt semmi baja. érdekes nemde?
ha az ember tudja, mik az állat igényei, akkor el tudja neki készíteni a megfelelő táplálékot ennyi. de az ilyen sznoboknak, mint akik itt kommentáltak eddig hiába magyarázza az ember, hogy ez az egész tápdolog egyszerű marketing fogás...
szerintetek tényleg minőségi hús van minden tápban? jó vicc :) ha húst akarsz adni az amúgy ragadozó macskádnak, akkor vegyél neki húst és készítsd el neki, ennyi. ja, hogy eddig azzal se voltatok tisztában, hogy a macskának hús kell és nem mindenféle táp? :)
és most jöhet a leszólogatás és lepontozás...hajrá ;)
Azzal egyet értek, hogy egy macska jobban jár, ha húst eszik, mint tápot. Mondjuk az enyémek nem szeretik a húst, de lehet rászoknának idővel.
Óvakodj a macskatenyésztőktől, borzasztó sznobok, és ne mondják, hogy haszon nélkül csinálják, csak hobbyból.
Fogadj be inkább egy gazdátlan macskát. belőlük nagyon sok van, könnyen nevelhetőek, ölben alvós okos macskát lehet nevelni akármelyik kintiből.
Ja keres fél millát 5 macskán és jön,hogy hobby csak és ő veszteséges.Na ezen akadtam ki :-)
Nem tervezek jelenleg cicát(se fajtatisztát se házit),csak kimentünk nézelődni,mert szeretem őket,de ez a hozzáállás kiakasztott.
Igen ez a táposdi csak marketing(kivéve ha valami betegség miatt kell diétáznia,például van egy barátnőm vesebeteg a cicája ő valóban nem ehet akármit,de az más),és a házi koszt nem egyenlő azzal,hogy moslékot ad az ember az állatának!
Ami az orvost,oltást stb illeti egyetértek,azok valóban kellenek bármilyen állatnak.
Miért vagyok sznob azért, mert kiállok a véleményem mellett???
Mindenki azt ad a macskájának amit akar!
Csak utána majd ne kérdezz egy hónap múlva itt, "jajj, hány macskám, mit csináljak?"
Én nyugodt szívvel tartom a macskáimat, mert mindent megkapnak ami jár nekik, mindig a maximumot!
És aki még nem vett részt valódi macskatenyésztésben, addig inkább ne írogasson ide, és ne turkáljon más pénztárcájában, hogy kinek milyen haszna van, illetve vesztesége!
Kedves kérdező, ezt te sem gondolod komolyan ugye, amit ide leírsz?
5 macskán keres fél millát? Te jó ég, hol élsz?
A sznob jelző rád illik inkább!
Bocsi az off-ért!
Sznob: Sznob ember olyan stílusjegyeket, világnézetet, életstílust vesz fel, ahova valójában még nem tartozik, és talán soha nem is fog.
Kedves "vicuska",nem érdekel a pénztárcád,de érdekes módon a ló kapcsán felhozott párhuzamra nem tudtál mit mondani.Felőlem arany tányérja is lehet a cicádnak,nem erről van szó...De nem úgy kell előadni,hogy anélkül bizony elpusztul.
Amúgy annó mi a bicolor perzsánkat tenyésztőtöl vettük(igaz kb 20 éve).Meg volt mellette 2 házicica is,nem lett semmi bajuk mert nem voltak Royal táppal tömve:-)
Nem is fogok a ló témába beleszólni, mivel nem értek hozzá, és az nem ebbe a témakörbe tartozik.
Én a macskákhoz értek, ssjnálom!
Nekem viszont van mind a kettő(illetve cica csak volt),szóval csak úgy mondom,egy ló havi szinten ha bértartásba van 60 ezer forint,de a mai takarmányárak mellett otthon se jössz ki 30 alatt.De tényleg mellékes.
És bocsánat,rosszul irtam nettó fél milla nyeresége tényleg nincs 5 macskán csak bruttó.
Én úgy gondolom hogy függetlenül attól hogy törzskönyves az állat /bármilyen állat, ugyanazt a törődést, szeretetet, odafigyelést, minőségi ellátást érdemli!
Viszont, a tenyésztők nincsenek elszállva az árakkal, egyáltalán. Számolj utána, tényleg. Egy jobb tenyészet állományát szűrik 5-6 (FIP, FELV, FIV, FCoV, Giardia, HCM és PKD pl.) betegségre, gombákra állandóan (a vizsgálatokat meg kell újítani amikor mondjuk a tenyészállomány frissül vagy épp új tenyészállat érkezik).
Ha mondjuk a született alom 6 kiscicát foglal magában, akkor az hatszor 3 féregtelenítés, hatszor 2 oltás, hatszor a microchipezés ára. És ezek csak az egészségügyi dolgok. Az én cicám pl. már ivartalan volt amikor hozzám került (ezért most le leszek hurrogva, de annyi baj legyen) 3 hónaposan, akkor szorozd meg 6-szor annak az árát is egy olyan alomnál ami kedvenc-minőségű cicákból áll.
És az tévedés hogy cicáknál nincsen kategória-rendszer, persze hogy van. A kedvenc kategória olcsóbb, mindig. Aztán jön az eggyel feljebbi, a show kategória, majd a tenyésztésre is alkalmas kategória.
Az én cicám fajtájából pl. egy tenyészállat 2000 euró körül mozog. Míg egy kedvenc kategóriájú cicát meg lehet venni 80-100+ ezer forintnak megfelelő euró összegért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!