Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nincsenk szerintetek elszállva...

Nincsenk szerintetek elszállva a macskatenyésztők az árakkal?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam macskakiállításon...100 ezer forint körüli árakon adják a macskákat és még sírnak,hogy nem keresnek semmit,meg veszteséges...Nem hiszem,hogy annyiba kerülne egy kicsmacska felnevelése,még állatorvossal együtt is.Nekem ugyan törzskönyvezett kutyám van(Husky) ő 65e forint volt 1 éve.De ott volt hobbyra meg tenyésztésre/kiállításra szánt(ez utóbbiak voltak 100 körül).A macskásoknál miért nincs ilyen kategória?Ha nekem csak kedvencnek kell(de azért szeretnék papírt,hogy tényleg olyan fajta hamár fajtatiszta és pénzt adok érte nem is keveset,meet a mai világban 50-60ezer sem kevés pénz),miért fizessek ugyanannyit mint aki tenyészteni/kiállítani akarja?Nem értem...
2012. okt. 7. 14:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 anonim ***** válasza:
71%

Jót mosolyogtam a tudatlanságon,hogy olyanba akar a kedves kérdező belelátni amihez nem is ért és nem is igazán érti.

Ha már volt perzsa a téma akkor vegyük azt alapul.Egy jó vérvonalú perzsa ára tenyésztésre átlagban 2000 euro.Kandúrok nem fedeznek idegennek így kell a kandúr is ami megint 2000 euro.Számolj kérlek mert máris minuszban vagyok.Sajnos nem sajnos nemzetközi egyesületben vagyok tag így ahhoz,hogy tenyészthessek el kell mennem kiállításra ami nem feltétlenül itthon van.Ez megint kiadás,egy hétvége 2 macskával kb 100 ezer forint de ez nagyon alacsonyan számolva.(egy macska nevezési díjja 50 euro 2 napra) megvannak a címek oké,de kellenek a tesztek is.A fertőző betegségekre alap az 18 ezer/macska+a PKD amit külföldi labor csinál,vegyük a legolcsóbbat ami 42 euro/macska.Ha minden negatív akkor lehet almot tervezni.

Terhes a macska és ez az állapot 65 napig tart ami idő alatt dupláját eszi a nőstény.Nyilván jó minőségű táput,konzervet és szín húst kap.Sajnos nem szoktam kiszámolni a pontos költséget,de már igazán érik a gondolat..

Megszületnek és vegyünk egy átlagos 3-as almot.Olyan nincs,hogy nincsen gond,nem is akarom nagyon részletezni mert már ezek fényében is nem kevés ráfizetés van jelen....

Ha Te soknak tartod az árakat akkor ne vegyél,nem kötelező nem dobjuk utánad.Lehet örökbefogadni is ami egy nagyon szép dolog és segítesz vele.Lehet venni szaporítótól is,ez már kevésbé szép és nem is szeretem mikor a kétségbeesett gazdik jönnek hozzám,hogy átvágtak..Nálam sok volt a cica ára,de segíteni segítsek..

Másrészt én tudom,hogy mik a kiadásaim plusz a munkám ami nem kevés.Természetesen ez nem megélhetés,hisz emellett mindenkinek főállása van.Az meg nevetséges,hogy hasznom van ezen.

Az ivartalanítás témánál pedig mért döntenéd el te az ivartalanítás időpontját?Az ilyen érdeklődők akik természetesen kedvencet akarnak és a csillagokat is leígérik és tervezik betartani a feltételeket,bennük nem lehet megbízni,mert itt mindenki pénzt lát és almot akar.

Aki sokkalja az belevághat és kívánok neki ugyanannyi álmatlan éjszakát mint amennyit átvírrasztottam.

2012. okt. 7. 17:25
 42/105 anonim ***** válasza:
61%
nem mellesleg vannak tenyésztő ismerőseim ,és mindegyiknek van munkája mellette,nem élnek nagy lábon,de biztos azért mert szarrá keresik magukat a tenyésztéssel. Sőt,olyan is van, mivel nem szeretik túlterhelni,sokat elletni az állatokat csak ha kellő előjegyzés van akkor hoznak le almot,hogy évekig nincs semmi ,attól a tenyészállatait ugynaugy el kell tartania és gondoznia kell.Nem beszélve a kiöregedett/hobbi állatokról,amiktől természetesen NEM válnak meg!! Sőt mondok jobbat (kutyás,de teljesen mindegy a mondandóm szempontjából) ,hogy a világ másik felére utaztak egy szuper kan miatt ,de nem lett alom a fedeztetésből!! Kicsi az esélye,de megtörténik még a hozzáértőknél is,mivel nem ütemezett gépek az állatok . Szerinted anyagilag ez milyen veszteség ?
2012. okt. 7. 17:27
 43/105 anonim ***** válasza:
100%
Egy tenyésztőnek az miért lenne jó ha sok állatot kéne eladnia olcsón? A macskákat nem gyártószalagon csinálják, neki nem az az érdeke hogy 2000 macskát adjon el egy évben és a macskái meg beledögöljenek a szülésbe.
2012. okt. 7. 17:32
 44/105 A kérdező kommentje:

Látom elbeszélünk egymás melett,de mindegy.Nyilván van költsége!De:

1.Nem 120e ezer forint,még a felsoroltakkal együtt sem.Ha annyi lenne akkor nem lennének árbeli különbségek a fajták között,mert egy sziámit ugyanannyiba kerül beoltani mint egy maine coont,meg ivartalanítani is!!!Megértem,ha keresni akar rajta a költségen felül,ha ebből él.De akkor nem kell az álszent duma,hogy ő csak állatszeretetből,meg hobbyból tenyészt,és nem azért,hogy keressen rajta.Na ezzel van a baj!

2.A piac olyan amilyen,de tuti nem a tenyésztők malmára hajtja a vizet a jelen gazdasági helyzet...Egyre kevesebb embernek lesz 120 ezre macskára:-)Hameg olyan jól megy ez a dolog,akkor miért a sírás,hogy ő milyen veszteséges?10-ből 8 ezt mondta!!!

2012. okt. 7. 17:33
 45/105 anonim ***** válasza:
100%

te kérdezted ,erre egy tenyésztő leírja,hogy igen,veszteséges. Ez meg már sírás.Hát ba.zd meg .

És azért vannak különbségek,mert vannak gyakoribb meg nehezebben hozzáférhető fajták,nyilván amit itthon nem tenyészt más azért külföldre kell utazni ,vagy ha európán belül is csak egynéhányan tenyésztik,akkor még nehezebb genetilailag meg mindenhogy passzoló kandúrt/ nőstényt találni.

2012. okt. 7. 17:38
 46/105 anonim ***** válasza:
A gazdasági helyzet kevésbé befolyásolja, mert nem az átlagember fog 100K+ ért macskát venni, hanem aki tehetősebb és azt átlagosan kevésbé érinti a válság hatása.
2012. okt. 7. 17:39
 47/105 anonim ***** válasza:
78%

Valószínüleg a Lurdyban voltál kiállításon...Én azt csak macskavásárnak hívom..

A fajták közt azért van árbeli különbség mert minden fajtának mások az örökletes betegségei,van amelyiknél 1 van olyan fajta ahol 3-4re kell a teszt.

Nyilván egy rövidszőrűnél kevesebb a munka mint egy fél vagy hosszúszőrűnél.

Nincs két egyforma alom se.

De erről vitatkozni lehet ameddig nem csinálod végig.Aki ebből él az meg hazudik,mert ez viszi a pénzt.

Az meg nevetséges,hogy szerinted oda kéne adni 8 hetesen olcsón a kölyköket..

2012. okt. 7. 17:41
 48/105 A kérdező kommentje:

Aha...Szóval macskát tartani/tenyészteni kölségesebb mit lovat.

Köszi,hogy felvilágosítottatok!

2012. okt. 7. 17:42
 49/105 anonim ***** válasza:
100%
A macska fakkba írtál egy macskás kérdést és arra kaptál választ!Így mért jössz állandóan a lovakkal?Mint írtam nem kötelező drága macskát venni a sok síránkozótól.Tarts lovat,nincs azzal gond csak akkor a lovaknál írj kérdéseket.
2012. okt. 7. 17:46
 50/105 anonim ***** válasza:
68%
Ki nem szarja le, hogy összekukáztál olcsón egy lovat?
2012. okt. 7. 17:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!